Събирам идеи за почерпка на децата след Коледното им тържество!

• 6 260
  • 22
  •   1
Отговори
  • гр.Варна
Здравейте!
Понеже съм се заела с организацията около събиране на пари,купуване на почерпка на децата,общ подарък от родителите за сестрите и пр,та исках ако може идеи какво е добре да се вземе за дечицата да се почерпят след Коледното им тържество!
Мислех си за:
торта
питка
сокчета
соленки
меденки
....
какво още?
дайте идеи!!!
Благодаря предварително!!!

# 1
  • София
Практиката и опитът ми показват,че повечето неща в списъкът ти са излишни.
Първата година и ние бяхме накупили и натрупали лакомства и вкусотийки в градината.
Истината е,че повечето неща остават недокоснати,достатъчно им бяха само тортата и сокчетата.
Пуканки,соленки и сладки после се разнасяха на другия ден из градината да се дояждат... Rolling Eyes

Виж,за подаръци за госпожите ще следя с интерес темата за мнения и съвети!  Peace

# 2
  • София / Пловдив
В градината ни децата получават лакомства в пликче, хапват си ги след това.

Но правихме коледно детско парти в работата ми и се получи точно както го е описала Ева - изпиха само сокчетата, обърнаха внимание и на шоколадовите фигурки с дядо Коледа. Но всички други сладки, соленки и т.н. останаха недокоснати.
Такава еуфория ги обзема децата, че изобщо не им е до ядене  Laughing

# 3
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Много ми хареса идеята, няма опит, но пък имам мнение Wink
Тортата нека е съобрезана с възрастта- по възможност по- здравословна, не че има такава. Сокчетата към нея са ок.
Защо вместо питка не направите баница?
Също одобрявам идеятата ти и за меденки. Нека обаче не са много, не вярвам децата да се разядат толкова.

Може ли да споделиш идеите ти за подаръци за госпожите?

# 4
  • София
Купувам едни мини мъфини - испански Магдалени май се казват. 12 бр. са 1,90 лв. имало и по-големи пакети, но не съм виждала.
Ако бюджета ви го позволява и има от къде да се купи такова нещо,  в "100 гр. сладки" (в София) съм виждала "рисувани" сладки (изрязани със формички и после с някакви сладки теста тип фондан украсени с различни цветове) мисля че са скъпи обаче, не съм купувала. Нещо като Коледните сладки.
Мандарини, банани...

# 5
  • СОФИЯ
Аз нося сокчета и някакви опаковани самостоятелно десертчета - на 7 days има едни рулца или на ПОбеда едни кексчета...

# 6
  • София
що не им купите по един портокал на децата, вместо тия кексчета и сладки, пълни с хидрогенирани мазнини, захар и брашно?

# 7
Здравейте майчета.
Аз до скоро работех до късно и не можех да участвам активно в мероприятията в градината,имаме родителска тройка,която отговаря за почерпките.
Зная че не може да са приготвени в къщи неща т.т трябва да имат сертификат (какъвто издава всяка сладкарска фирма),та за 8 - ми  март майката която отговаряше се беше престарала с покупките:торта ,сок солети,пасти.
Според мен доста ненужно,а и 3 годишните едва ли могат да изядат всичко наведнъж,парите които събра се оказаха недостатъчни(което малко ме усъмни),та на въпроса ми .
Какво мислите трябва ли родителската тройка която отговаря за почерпката да изнесе предварително какво ще купи и приблизителни(ако не е възможно точни) цени за да могат родителите да кажат мнението си ,а не за три неща да поиска 10 -15 лв.

# 8
  • гр.Варна
J_M_M,при нас няма такава тройка,а щеше да е хубаво!Никой не поема инициативата за тържеството.
Аз лично написах съобщение в яслата ни и направих табличка,в която написах оставих полета за име на детето,сума внесена(от 7 до 10лв) и подпис на родителя.Със събраните пари мисля да поръчам наистина хубава торта с Дядо Коледа,шейна,Снежанка,джуджета с крем с парченца банани и портокалочи корички(или само банани.Може да е и с горски плодове,ванилово-млечен,брюле,с ябълки) и бял блат.Тортата е около 50лв.Сокчетата да са около 15лв(малките кутийки-20 деца*70ст=14лв),баница или питка(със сертификат) и нещо друго дребно.Може би и плодове ще взема,макар че те хапват всеки ден в яслата.За останалите парички мисля да купя кафемашина на сестрите с мило пожлание от родителският колектив.За всичко това ще приложа касови бележки и ордери,за изразходваните суми!

# 9
торта заради изненадата е ОК
обаче останалата почерпка е безсмислена. Получават от общината пликче, миналата година беше
-сок
-плод
-вафла
-царевични пръчки
-шоколад

# 10
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
J_M_M, харесвам идеята ти.
Наистина забравяме, че и от Общината предлагат пакетчета. Те имат и шоколад вътре- аз съм привърженик на здравословно хранене без излишни крайности.  Hug

# 11
Това не беше ли само за яслите или и  вградините са дали newsm78

# 12
Ние събираме парички и на дечицата се приготвят коледни чорапчета, пълни със сладки изненади - шоколадови коледни фигурки и подобни.  Hug

# 13
Интересувам се от темата, в родителската тройка съм. Утре имаме родителска среща, ще видим какво ще купуваме за почерпката. Тържеството ни ще бъде сутрешно, защото се реши да е с родители, а пък останалите групи, които ще празнуват без родители са взели вече вечерните часове. Така че освен плодове, торта и сокчета други неща ми се струват излишни и само ще им развалят обяда.

За учителките и за лелята предложението ми е да им подарим една кошница пълна с почерпки - кафе, бисквити, бонбони, може и ликьор, такива неща. В Испания си разменят такива кошници между офисите и много им се радват Peace Може и в по-голям коледен чорап да се сложат нещата. Говорих с част от родителите и те са съгласни. Утре ще се уговорим окончателно след родителската.

# 14
  • Beyond the Frontiers
Хриси, темата емного актуална и при мен.
Тази година в ЧДГ са решили, че няма да събират пари, а всеки родител да купи подарък и да го занесе + почерпка. Тъпото е, че реално родителите не се познаваме и ако всеки домъкне нещо ще стане  Shocked. Сега се чудя да лепна една бележка с номера си и да синхронизирам нещата....Аз си мислех за сокчета, банани, портокали.....Това с чорапчетата е добра идея, може да да я предложа.

Общи условия

Активация на акаунт