стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 112 473
  • 696
  •   1
Отговори
# 180
  • на Земята
Тя май има предвид помощта от 2880лв.Потърси инфо в другата тема Peace

# 181
И аз предполагам, че за тази стипендия става на въпрос, но не виждам пречка като е редовно да си кандидатства за нея. И какво ще рече курсист???

# 182
Здравейте! Изчетох цялата тема, но не успях да намеря отговор на моите въпроси. Ще кандидатствам за магистратура редовно в ЮЗУ, през септември започват лекциите, а август ще родя. Таткото е безработен, беше в бюрото по труда, но отдавна му изтече регистрацията. Какъв документ да предоставя за това, че е безработен, за да имам право на социалната стипендия за дете до 6 години? И друго, нещо, не мога да разбера, редовното обучение на магистрите в ЮЗУ държавна поръчка ли е или платено (никъде из сайта им не можах да разбера)?

# 183
Извинявайте за новия пост, но току-що попаднах на информация, която може да бъде полезна на някого: http://www.edus.bg/index.php?m=107&lang=1&state_id=34&am … e=2&subtype=3

# 184
Стипендията се изплаща само ако си държавна поръчка! Доходи не се изискват - само акта за раждане на детето и молба по образец

# 185
Ахам, мене ме отсвириха щото бях платено. Много нечестно, но ....

# 186
Вчера бях в Благоевград. Всички специалности, които към момента излизат, са платено обучение. Специалностите, които ще са държавна поръчка, трябва да излязат до края на месеца (очаква се да са не повече от 4-5 на брой). Не може да се запише държавна поръчка специалност, различна от тази в бакалавърската степен.

# 187
Здравейте! Изчетох цялата тема, но не успях да намеря отговор на моите въпроси. Ще кандидатствам за магистратура редовно в ЮЗУ, през септември започват лекциите, а август ще родя. Таткото е безработен, беше в бюрото по труда, но отдавна му изтече регистрацията. Какъв документ да предоставя за това, че е безработен, за да имам право на социалната стипендия за дете до 6 години? И друго, нещо, не мога да разбера, редовното обучение на магистрите в ЮЗУ държавна поръчка ли е или платено (никъде из сайта им не можах да разбера)?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635067.0
тук е подробно обяснено. според мен помощ ти се полага ако си редовно обучение, независимо държавна поръчка или платено Simple Smile

# 188
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635067.0
тук е подробно обяснено. според мен помощ ти се полага ако си редовно обучение, независимо държавна поръчка или платено Simple Smile
Тук става въпрос за стипендия, която се изплаща ежемесечно от университета.  Дават я на майки с деца до 6 год, само ако е държавна поръчка. Няма нищо общо с еднократната помощ

# 189
объркала съм се значи!!!! извинявам се, момичета!!

# 190
  • на Земята
Това само за Благоевградския ли е? Защото аз съм в Шуменски и няма такова нещо само за държавна.Стипендията е за всички майки РЕДОВНО обучение с деца до 6г.,независимо платено или държавна поръчка.Не знам и за другите  университети да има такова условие.

# 191
Аз бях в Русенския и ме отсвириха понеже бях платено. Явно всеки университет си има свои правила.

# 192
Ето какво открих в правилника на ЮЗУ: "За стипендии по право могат да кандидатстват студенти от 1 до 5 курс, /включително и магистри / държавна поръчка, редовно обучение." При видове стипендии по право влиза и стипендия за "Студентки майки с дете до 6 годишна възраст". Когато бях в ЮЗУ жената ми обясни, че всяка година излиза списък на специалностите, които ще са достъпни и като държавна поръчка, но списъка е съвсем ограничен. Очаква се да излезе до края на месеца.

# 193
Някой да знае каква е тази Декларация за здравно осигуряване - до 26-годишна възраст? (изисква се при записване за магистратура в Благоевград)

# 194
Аз имам следният въпрос - стипендията започва да се отпуска от момента на записване, но вярно ли е че не се полага за периода, през който майката е в майчинство през първата годинка на детето?
Стипендии се отпускат без спазване на
ограничението по чл. 1, ал. 2, т. 2 на/успех над добър 4/:
2. студентките с деца до 6-годишна възраст – от деня, следващ деня на
преустановяване изплащането на парична помощ (обезщетение) за бременност,
раждане и отглеждане на дете; newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт