стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 112 473
  • 696
  •   1
Отговори
# 165
В СУ всяка майка има право на социална стипендия на стойност 90лв.Документи се подават по всяко време.Нужно е копие на акта за раждане+декларация,която се получава в счетоводството. Доходите нямат никакво значение.А някой може ли да ми каже след като нямам трудов стаж колко майчинство ще получавам, при положение че съм редовна студентка?

# 166
То май във всеки друг университет освен в Бургаския нямат значение доходите на семейството...............голяма тъпотия          Tired

# 167
До кога се отпуска тази стипендия, знае ли някой? Аз ще се дипломирам юни месец, но миналата седмица ми свършиха изпитите от последния семестър магистратура ( РУ, ако има някоя мама да пише ).  Януари месец не са ми превеждали стипендия и се чудя да не са ми я спряли!

# 168
И аз уча в РУ,втори курс съм и няма стипендии този месец..не знам защо ги забвиха...

# 169
Криза. По мое време не ги даваха месец за месец, а ги събираха и изплащаха за няколко месеца на веднъж.

# 170
  • Плевен
А има ли значение какъв е успеха?!?!  Аз миналата година бях 4-ти курс ( 2010-2011уч.година) , имах невзети изпити от предните години и ми казаха , че нямам право !! Малката сега е на 3 и половина. По времето , когато питах вече не взимах майчинство , но се водех на работа.

# 171
Сигурно има вече такъв въпрос някъде из форума ,но ако маже някой да ми отговори ще съм Ви много благодарна:може ли да взимам социална стипендия и в същото време да кандидатствам за европейска стипендия по успех.....Благодаря ви

# 172
  • на Земята
Можеш! Peace

# 173
mishkaromba,успеха и невзетите изпити нямат нищо общо,би трябвало да си получаваш стипендията.Поне при мен беше така  Peace

# 174
Криза. По мое време не ги даваха месец за месец, а ги събираха и изплащаха за няколко месеца на веднъж.
На мен ми се струва, че декември месец преведоха две стипендии - за декември и януари, затова в края на януари нямаше.
Да видим сега февруари как ще е.

# 175
Имам въпрос към мамите от СУ - когато се взима стипендия за успех, може ли тя да се прекъсне и нататък да продължи само социалната. Питам, защото знам че не може и двете стипендии едновременно да се взимат, а ме притеснява стипендията по успех да не ми забави социалната, която е по-голяма. Правото за получаване на социална ще настъпи някъде по средата на другата стипендия.  newsm78

# 176
Здравейте!Аз уча във филиал на РУ и според това,което ми казаха две майки напоследък ги превеждат на два месеца-наведнъж.
Бих искала да питам и аз следното:
На социалната стипендия (ако не получавам майчинство) имам право веднага след раждането, или след като изтече срока за който евентуално ще са ми изплатили 2880(т.е.) една година? И ако с мъжа ми подпишем и дохода му надвишава бруто 700 лв с бонусите значи ли,че няма да мога да се класирам за стипендия за майки???И проблем ли е,че съм на 31(т.е. далеч над 26)?
Благодаря ви за отговора предварително  bouquet

# 177
Калина, аз съм на 28 и си вземам стипендията. А за стипендията за майки не искат доход - трябват ти копие от акта за раждане и сметка в банка, с която работи РУ - моята е в ПИБ, за да могат да ти я превеждат там.
По другите въпроси не мога да кажа нищо.

# 178
Здравейте,аз искам да ви попитам тъй като записах магистратура,но се водя все още курсист ми казаха,че не мога да получа тази еднократна помощ след като се водя още курсист,аз мисля че това няма значение след като съм записала и съм платила семестъра аз пак съм учеща се. newsm78

# 179
Какво трябва да рече курсист??? Ако си записала магистратура редовно обучение нямаш никакъв проблем да си кандидатстваш за стипендията.

Общи условия

Активация на акаунт