стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 112 476
  • 696
  •   1
Отговори
# 285
Мога ли да запиша редовна форма на обучение при положение, че работя?

Да. Тогава ти се полагаха някакви часове отсъствия. Мисля 30% бяха от учебния материал, но може и да има промени. Да не те подведа, по добре питай за отсъствията.
Аз учих редовно след като родих. Освен по майчинство си бях и на трудов договор. Няма никакъв проблем.

# 286
Zdraveite,studenta sum v chasten universitet 2ra godina 4ti semestur redovno obuchenie :)imam li prabo na stipendiq ii kak i koga trqbva da se potdade po vreme na bremenost moga li da vzemam pomoshti ili samo kato se rodi deteto.blagodarq predvaritelno

# 287
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета здравейте !!Мн ви моля да ми разясните нещата понеже се рових из форума,ходих и до СУ но не ми стана ясно....Термина ми е април месец,казаха ми че записването с диплома става от 24 юни до 7 юли мисля че беше...класиранията се обявяват юли-август....та въпроса ми е ще ми отпуснат ли тази помощ,и кога започват да ме водят редовна студентка ,в момента в който ме приемат мога ли да подам молба в социалните вече или трябва да изчакам да започнат лекциите през септември(бебчо ще навърши 6 месеца октомври) ??? Другото което ме интересува е мога ли да прекъсна за да отгледам бебчо 1-2 години и после да се го завърша защото специалността която съм си харесала искам да си я завърша наистина,и щях да се запиша и без да съм бременна(Начална и Предучилищна педагогика ).Разбира се ако няма вариант да прекъсна ще си я изуча с малко помощ от бабите,но все пак предпочитам да прекъсна за опред.период . БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО  Simple Smile

здравей всеки университет си има правила , аз записах като забременях предния път взех си парите и подадох молба за прекъсване защото съм майка ,полага ни се .Но след 2 години не отидох да си подам пак молба по майчинство и ме отстраниха ,сега наново ще кандидатствам .успех

# 288
Здравей те мами тази година кандидатствах и оценката ми е много добра уговорката беше ако си платя семестъра и съм вътре но ме вълната друго бременна съм в 28 г.с. при условие че сега съм се записала студентка редовна форма на обучение ще ми се полага ли тази едно кратна помощ от 2880лев.Благодаря ви предварително

# 289
  • Assenovgrad
Здравей те мами тази година кандидатствах и оценката ми е много добра уговорката беше ако си платя семестъра и съм вътре но ме вълната друго бременна съм в 28 г.с. при условие че сега съм се записала студентка редовна форма на обучение ще ми се полага ли тази едно кратна помощ от 2880лев.Благодаря ви предварително
Ако докато родиш не си се отписала от университета, ще ти се полага. Въпросът е да се водиш в регистрите на уни като редовна студентка. За присъствията поне в повечето университети имаш право на 50% отсъствия от задължителните занятия за семестъра. Така че ако вече си се записала и си посещаваш лекции и упражнения, може да си вземеш от гинеколога, който ти следи бременността един документ, с който да декларираш наличието на бременността пред ректора. Подава се при инспекторката на съответния отдел, след което автоматично имаш право на 50% посещения Simple Smile

# 290
Здравейте искам да попитам дали ако съм платено обучение в ПУ редовна форма на обучение,ще получа еднократната помощ от 2880лв

# 291
Надявам се да ги получих

# 292
Здравейте искам да попитам дали ако съм платено обучение в ПУ редовна форма на обучение,ще получа еднократната помощ от 2880лв

ДА! Аз бях платена магистратура редовно обучение и получих.

# 293
искам да попитам ако съм редовна студентка но в колеж не в университет, ще имам ли право на еднократната помощ за майка студентка? Или тя важи само за университетите ?

# 294
искам да попитам ако съм редовна студентка но в колеж не в университет, ще имам ли право на еднократната помощ за майка студентка? Или тя важи само за университетите ?

Щом си студент то имаш право. Няма значение колеж, университет, бакалавър или магистър. Трябва да си студент редовно обучение.

# 295
привет
видях коментари по темата за майчинскитпе от 2880 лв,да помоля да споделиште ли дали важи за докноранти ,аз съм редовен докторант,имам ли право на такива пари при бременност,,благодаря предватилено
 Simple Smile

# 296
Здравейте, моята дъщеря на 1 септември навършва 6 месеца, а аз съм се записала редовно обучение май месец, имам отказ защото учебната година не била започнала а започва на 30 септември. Сега обжалвам. Според вас имат ли право да ми откажат за помощта. Все пак в закона пише от записването на майката а не от когато започва учебната година. Кажете си мнението има ли смисъл да продължавам с дела ако ми откажат пак на жалбата

# 297
Моля някои който е бил в подобна ситуация нека ми каже мнението си. Пишете ми !

# 298
DELI22, имам някакъв спомен, че и докторантки бяха взимали помощта. Да не те объркам - питай в конкретната тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=710194.660
mashiivanova, ти също питай в темата за тази помощ. Когато следях отговорите по този въпрос, имаше спечелени дела, така че не се предавай.

# 299
За СУ е 120лв в момента. През 2007-2008 беше 90лв.

Аз имам въпрос относно тази стипендия, тя само за самотни майки ли е или всяка майка независимо от семейното си положение и социален статус може да се възползва от нея?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт