стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 112 473
  • 696
  •   1
Отговори
# 435
Тази помощ може да я получиш, ако детето не е навършила 6 месеца и трябва да си записана за редовно обучение  Peace

# 436
И всички тези помощи и стипендии нямат общо наличието и размера на доходите на майката, нали?

# 437
В ТУ има изискване за доход, сигурно и в другите има  Peace при нас е 400лв.

# 438
Благодаря! Ще проуча този въпрос на място. То е и нормално да има такова изискване Simple Smile

# 439
Здравейте, с едно питане се включвам относно тези стипендии за майките студентки. Документа за доходите от къде се издава. Имам предвид, че аз съм майчинство втора година. Реално от фирмата могат да ми издадат уверение с нулеви възнаграждения, но нали майчинството се взима предвид, както и детските надбавки/поне според това, което съм прочела тук и там/ Става въпрос за ТУ-София

# 440
И един прияте ме пита следното, на което аз не знам отговора - дали това финансиране/ полощ/ стипендия се отнася само за майка или за родител. В тяхното семейство той е студент, а не жена му.

# 441
според наредбата за стипендии този семестър в техническия, ако майката не е студентка, а таткото е, той има право да кандидатства за стипендията, при същите условия като майка. Предполагам и в други университети пак е така.
www.tu-sofia.bg/normativni/zap-stip-leto-13-14.pdf

# 442
Много благодаря! То това е логично, ама аз да си питам. Като форумстваме, поне да се държим по форумски  Embarassed

Хубав ден на всички, макар и при нас да е много дъждовно.

# 443
Аз съм представяла само документа за детските, защото други доходи съм нямала. Май не ти помогнах особено, ама ако можеш питай в отдела на университета  Peace

# 444
здравеите някои има ли инфо за шуменския.аз ще родя юни.мога ли освен еднокртната помощ да взимам и  стипендия за отглеждане на дете до 6 год. или трябва да ми мине маи4инството.

# 445
 Дам това и направих още вчера Simple Smile Когато взимаш майчинство ти трябва документ от НОИ за майчинството и от социалните, ако взимаш детски надбавки. За тези стипендии, за майки студентки поне в техническия условието е да няма вече майчинство за детето. За еднократната помощ обратното детето да е родено, когато майката е студентка и да не е на повече от 6 месеца/ по спомен/ Просто моите са породени Wink

# 446
Не знаех, че така стоят нещата с майчинството. тимиде, ти нали вече не вземаш майчинство за голямото дете, така че можеш да вземеш стипендия за него.

# 447
хехе да:) веднъж и аз да намажа с това, че съм с породени- взех еднократна за малкото дете, сега стипендия за голямото Simple Smile

# 448
Някаква такава смешна вметка - породени деца не са ли, когато са родени в рамките на 12 месеца?

# 449
честно казано не знам точното определение, но според това, на което съм попадала за породени се смятат тези с по-малка от 2 години разлика...може и да греша. Някой по-запознат ще каже Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт