стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 112 473
  • 696
  •   1
Отговори
# 465
 В ТУ-София, за студентките майки разликата е, че не искат успех, но дохода се гледа, но честно казнао от написаното в наредбата май не можах да видя колко е минимума.
 Малко по-късно намерих.... и при нас е 1740 на член на месец. Като се замисля...ако имам такъв доход едва ли ще търся стипендии....Както сме 4-ма това би значило месечно да получаваме към 7 бона...това може би последната година сме го получили за 10 месеца някъде  Laughing Rolling Eyes #Crazy

# 466
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Агнес, искаха ли ти документ за семейно положение?

# 467
Не. Само акт за раждане, молба за стипендия заверена с печат от канцеларията.

Обаче оставам с впечатление, че за всеки университет е различно. Както примерно за градините в София, децата са на половит такса ако имат родител студент, а в Русе то и двамата родители трябва да са студенти  ooooh!

# 468
Здравейте, а да ви попитам ако не взимам детски или майчинство , необходимо ли е да взимам бележка от социалните, че не взимам такова?(става въпрос за стипендията)  Благодаря!

# 469
ДА, необходима е бележка, че не получаваш детски надбавки и майчинство. как иначе ще докажеш  Peace

# 470
MuJIuHka благодаря за бързия отговор!  Simple Smile A от къде се вади?

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 16:58 от Palamela

# 471
за майчинство от регионалното подразделение на НОИ, за детските от регионалните социални. Имай предвид, че някои могат да те накарат да почакаш, дори до другия ден. Зависи как ги хванеш.
 Иначе за искани документи, на мен ми искаха всичко - актове за раждане, свидетелство за брак, доходи на мен/ макар, че съм майчинство/ и на съпруга ми. Даже ми се караха, защо съм писала в декларацията едното дете само, а за членове на семейството съм посочила 4. Ми като няма графа за второ, а декларацията съм я попълнила онлайн и не дава повече от едно име на графа....къде да го вместа това второ дете, та приложих само акт за раждане. До колкото знам има срок за корекции в документите, та ако се наложи нещо тогава ще поправям Simple Smile

# 472
timide благодаря за изчерпателния отговор! Днес бях до социалните , и ще трябва да чакам 10 дена...  ooooh!

# 473
Стига бе  #Crazy 10 дена за тази бележка, която може и за по-малко от 10 минути да стане. А на мен ми се струваше много да чакам 1 ден ooooh!

# 474
Даже ми се накараха,че "студентите все в последния момент сме чакали..." Аз от къде да знам ,че се чака толкова дълго... Tired

# 475
Ох, аз все отлагам да ходя при тях, ама петък ще е денят.
Аз все се притеснявам да не ми откажат стипендия, защото имам невзети изпит и проекти.

# 476
 е, ти пък  Shocked как десет дни? Мен ме помолиха да изчакам да мине обедната почивка, че нямало шефове, които да подпишат справката...ама десет дни. Оф, за пореден път доказателство, че някои ги мързи да дишат пък камо ли да си вършат работата. Дано успеете на време.

# 477
Май ще изпусна срока... даже "ще се опитат да направят компромис" за 1 седмица ,а не 10 дена... за съжаление това е положението... Така че ако на някой му трябва такава справка да провери ПОНЕ 10 дена предварително ,че не се знае...  Crossing Arms

# 478
Ти си подай документите и им обясни, че бележката ще бъде по- късно готова. На мен ми бяха объркали 2 бележки и обясних и помолих като са готови да ги занеса. Нямаше проблем. Като бяха изготвени ги занесох.

# 479
zdraveite,mnogo bih iskala nqkoi da mi obqsni kak to4no stoqt ne6tata s tazi ednokratna pomo6t za maiki studentki redovno ubo4enie.i dali se davat na studentki v 4astni universiteti.sa6to taka,bih iskala da popitam dali moga da polu4a takava,ako sega se zapi6a da u4a,a bebka e ve4e na 3 miseca. newsm78
blagodarq predvaritelno

Общи условия

Активация на акаунт