стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 111 237
  • 696
  •   1
Отговори
# 600
  • В полите на Витоша :)
Доколкото знам аз, трябва да е студентка, за да се възползва от тази помощ. До навършване на 6 месечна възраст на детето се подават документите.

П.С. И двамата ли родихте?  Joy

# 601
Здравейте. Имам един въпрос. Женами роди скоро и иска да се възползва от еднократната помощ от 2850 лв. Тя завърши февруари месец и родихме април. Тоест 2 месеца след завършването си роди. Днес ходихме в социални да питаме и да си оправя документите но за тази помощ и казаха че неможела да подава щом е завършила а януари месец ходихме да питаме и ни отовориха, че до 6 месеца след завършването може да подаде за тази еднократна помощ за майка студентка.
 Моля помогнете.

Няма такова нещо  Peace

# 602
И аз мисля, че няма да може, щото като се подадат документите, от социалните изпращат запитване до университета, от където трябва да потвърдят, че въпросната майка е редовна студентка..пък тя като няма вече записан семестър, това няма да се случи...обаче може да запише някаква магистратура, макар и платено(ако вече е изкарала магистратура държавна поръчка, пък ако не е - направо да си кандидатства) и така пак ще вземете някакви пари.

# 603
Здравейте дами,не знам дали тук е мястото,но искам да попитам нещо.Студентка съм редовно обучение с облекчен режим т.е ходя със задочниците.С приятеля ми вече искаме да поработим за бебче и тъй като не съм наясно искам да попитам..има ли момичета,които като мен са редовно с облекчен режим и евентуално,ако забраменея в най-скоро време какво трябва да направя,тъй като сега за да ходя със задочниците съм представила трудов договор.
Благодаря Simple Smile

# 604
Последните две години и аз така бях, вземах стипендия. Просто живот и здраве като станеш майка, следиш сроковете и си подаваш документи.

# 605
Аха,значи примерно след края на 1ния семестър представям болничен и си продължавам облекчения режим.Мисля ,че правилно съм разбрала Simple Smile

# 606
  • София
Аз като родих и си взех акта за раждане, отидох и си подадох документите за стипендия по майчинство и молба за ползване на облекчен режим.

# 607
Здравейте,предстои ми раждане до месец.В същото време съм студентка редовна форма в МУ София.Искам да попитам за въпросната месечна стипендия - целогоодишна ли е ? Откога мога да започна да я получавам,какви документи са ми необходими и къде мога да намеря в какъв размер е сумата,тъй като разбрах,че си е индивидуално за всеки ВУЗ?  Благодаря предварително  Hug

# 608
  • София
Аз съм в СУ, изплащат ми по 120лв/месец от месеца, в който си подадох документите, доколкото знам е целогодишна.

# 609
Здравейте,мами и от мен!
И аз като вас съм майка студентка(родих преди 4 месеца). Подадох си документи за стипендия,за деца до 6г и вече ми я превеждат.Но имам следния въпрос към вас:Тъй като имам и висок успех,дали мога да се възползвам и от стипендия за успех(отделно от тази за майки студентки),дали може да се вземат две стипендии? Има ли такива като мен сред вас?
Благодаря предварително за отговорите и вниманието!

# 610
Не може да се взимат 2 университетски стипендии - взимаш си от университета само социалната(тя е по-висока обикновено и целогодишна). Обаче може да кандидатстваш за европейска по успех съвсем спокойно и ако ти я дадат даси ги взимаш и двете.

# 611
За отличен успех в ТУ стипендияте беше с 20 лева по-висока от тази за майки  Peace

# 612
  • София
Аз получавам сега и 2те стипендии - от СУ като майка, а евростипендия за успех. Първата ми я превеждат всеки месец по 120лв., а втората - накуп (5 месеца по 120лв.).

Аз пък се чудя сега наесен трябва ли наново да подавам молба за стипендия като майка?

# 613
Не може да се взимат 2 университетски стипендии - взимаш си от университета само социалната(тя е по-висока обикновено и целогодишна). Обаче може да кандидатстваш за европейска по успех съвсем спокойно и ако ти я дадат даси ги взимаш и двете.

Благодаря за отговора!Аз съм в РУ и там стипендиите за майки с деца е 50лв,а тази за успех е 80лв.Ще пробвам за евростипендия,да видим какво ще стане Wink

# 614
Аз уча в ПУ, всеки семестър трябва да нося уверение, че продължавам да уча. Миналия семестър инспекторката ме подведе, че нямало нужда и така изтървах 1 месец стипендия. Добре, че от "Социално-битови въпроси" бяха разбрани хората и ми приеха уверението с месец закъснение и ме включиха в списъка. Така че е по-добре да се пита направо в отдела, който правят списъците, да не стане като при мен..

Общи условия

Активация на акаунт