стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 111 219
  • 696
  •   1
Отговори
# 630
  • В полите на Витоша :)
С успеха от първи семестър на магистратурата взимах евростипендия за успех през втория семестър. След това с успеха от първата година (общо двата семестъра), взимах стипендия през трети семестър.

# 631
  • София
С успеха от първи семестър на магистратурата взимах евростипендия за успех през втория семестър.
И аз така. Сега трети семестър дано пак се класирам, че 2-рият семестър ми е малко по-нисък успеха.

# 632
А къде кандидатствате сега за евростипендия за новата 2015/2016г.? Преди си беше онлайн и се носеше някаква разпечатка в университета (или нещо подобно). Сега в сайта не виждам къде,а мисля, че септември си се кандидатстваше.

# 633
  • София
Онлайн кандидатствах, но мисля че за зимния е ноември.

# 634
Ясно. Вероятно затова няма информация още на сайта. Благодаря.

# 635
Здравейте,искам да попитам за 2015/2016 стипендията за майки колко е? Освен копие от акта за раждане друго прилага ли се(банковата сметка има ли значение в коя банка е)? Има ли срок до който да подам документа? Само при инспекторката ли се подава всичко?

# 636
Здравейте,искам да попитам за 2015/2016 стипендията за майки колко е? Освен копие от акта за раждане друго прилага ли се(банковата сметка има ли значение в коя банка е)? Има ли срок до който да подам документа? Само при инспекторката ли се подава всичко?
Всеки университет сам определя колко е стипендията, минимумът мисле, че е 80лв. Някои университети искат удостоверение за доход, защото класацията е редом с класацията за другите социални стипендии, но според закона(всъщност не съм сигурна дали според НОВИЯ закон това все още важи) нямат право да ти откажат, колкото и да е заможно семейството. Различните университети работят с различни банки. В ПУ, където аз съм студентка, нищо не подавам при инспекторката - само взимам уверение от нея, че съм студентка и прилагам документите си в отдела за социално-битови въпроси(където се кандидатства и за общежитие и т.н.)

# 637
  • София
Мога да ти кажа за СУ - от факултета си взимам уверение (сега като записах новия семестър наново), уверението + копие от акта за раждане + оригинала за справка + молба в свободен текст ги нося в Ректората. Като миналия семестър си носих и документа за банковата сметка, доколкото знам сега не трябва да нося, един вид подновявам.
Родих края на февруари, документи подадох март, заповедта ми излезе края на март мисля и първата стипендия беше за март месец (мисля, че в началото ги забавиха и чак май месец ми изплатиха накуп за март и април). Превеждат ги на 25-то число като си гледах извлеченията.

# 638
Благодаря Ви, за ПУ се интересувам.

# 639
Здравейте! Има ли срокове за подаване на тези документи,защото аз мисля утре да отида,дали ще ме върнат ?

# 640
Разбира се, че има.

# 641
Здравейте, предварително се извинявам, ако вече въпроса е зададен, но четейки правилника нещо не ми става ясно, относно стипендия майки студентки с деца до 6 години Simple Smile В правилника на СУ пише стипендии без ограничения за майки с деца до 6 години и другите изброени категории.
Дали това се отнася и за тези , които са платено редовно обучение? Предварително Ви благодаря Simple Smile

# 642
Платено обучение нямат право на стипендия. Щом Имате Пари Да Си Плащате, значи нямате нужда от стипендия  Mr. Green  Явно това им е логиката на тях.

# 643
Платено обучение нямат право на стипендия. Щом Имате Пари Да Си Плащате, значи нямате нужда от стипендия  Mr. Green  Явно това им е логиката на тях.

Напълно логично си е  Peace

# 644
  Здравейте , аз вземам стипендия за майка на дете до 6г. Някой може ли да ми отговори дали мога да подам декларация и за успех , тъй като става въпрос за различни неща ,  мога ли да вземам и двете?

Общи условия

Активация на акаунт