Кукър рецепти и програми.

• 625 676
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 260
  • Varna
Сготвям мусаката във Филипса и като е готова я джасам в една тава,
люскам поливката отгоре и я поставям във оджака на горен реотан за около пет, шест минутки.
Това е моята мусака. Wink

# 1 261
  • Стара Загора
Благодаря ви момичета. Запичането назаливката направих във фурната Simple Smile

# 1 262
  • Стара Загора
Може ли да ми окажете още малко помощ Simple Smile Придвидила съм за днес на направя червена леща в мултикукъра. До сега не съм правила червена леща и нямам  идея дали се приготвя по различен начинот нормалната..особено пък в мултикукър. Така че,ако някой еправил нека каже как, на каква програма, за колко време и т.н. Благодаря ви Simple Smile

# 1 263
  • Пловдив
Аз слагам една част леща, четири части вода, морков, лук, чесън, подправки и сушени домати. Включвам на програмата за супа за един час (въпреки че е готова доста по-бързо) и оставям да се готви. Simple Smile

# 1 264
  • Varna
Тъкмо щях да пиша, че червената леща доста бързо става.
Синът ми я готви, та не мога да кажа как става. Той си я готви когато мама не е в България Wink
Аз, не обичам леща и затова не готвя. Та от синковеца знам, че много бързо увира червената леща.
Аз, само му я нося от Турция.

# 1 265
  • Бургас
Първо на fry-тя е  15 мин - задушавам морков, лук и чушка, пасирам ги и след това добавям лещата, предварително накисната, малко целина, домат-сух или дом.сок, чесън и мазнина,може и малко картоф, подправки за 1 час на stew.

# 1 266
Вече и аз обмислям идеята да си взема един мултикукър, че ми писна да стоя около печката- вечер се прибирам уморена и тепърва да запрятам ръкави. Само се питам-това си е уред, не трябва ли пак да се наглежда?

# 1 267
  • София
Вече и аз обмислям идеята да си взема един мултикукър, че ми писна да стоя около печката- вечер се прибирам уморена и тепърва да запрятам ръкави. Само се питам-това си е уред, не трябва ли пак да се наглежда?
Като хлебопекарната, пералнята, фурната - програмипаи ги на отложен старт и те си действат сами оттук нанатък.

# 1 268
Зависи. Примерно, когато правя ориз със свинско и гъби, първо използвам fry за десетина минути и после основната програма. Но пък става бързо, вкусно и не висиш до него.

# 1 269
Благодаря ви! Значи скоро ще се купува мултикукъра. Simple Smile

# 1 270
Аз лично го ползвам всяка вечер. Само нещата за скара не ги правя вътре.

# 1 271
  • Стара Загора
Някой правил ли е в мултикукъра пилешко със зеленчуци на пара, но месото и зеленчуците да са увити във алуминиево фолио? Дали ще стане и дали изобщо е добре да се слага това фолио в мултикукура?

# 1 272
Не съм  Thinking А защо ги искаш във фолио?

# 1 273
  • Стара Загора
Ами намврих рецепта, в която пилешкото се увива във фолио заедно с чесън, морков, чушка и реших, че може би така ще стане по ароматно. Пак се готви на пара , но пишеше,е в тенджера го правят. И реших да питам дали някой го е правил така в кукъра

# 1 274
Споделям рецепта за пиле с ориз /моят е по по-различен начин от посочените тук/, но пък резултата е изключително вкусен, така че може да си я хареса някой Simple Smile

Пиле с ориз

На програма FRY запържих нарязаните на парчета пилешки бутчета, за да придобият загар. След това добавих 1 ч.ч. гореща вода и кубче пилешки бульон. Оставих пак на FRY, докато изври водата. След което добавих 2.5 ч.ч. гореща вода и 1 ч.ч. измит бял ориз. Прибавих 2 щипки сол, щипка черен пипер и розмарин. Оставих на програма RICE - FINE режим. След 30 мин. ястието беше готово. Всички бяхме единодушни, че това е най-вкусния ориз, който някога съм правила! Опитайте!

През уикенда правих тази рецепта
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/07/blog-post_27.html
Резултатът е също много вкусен Simple Smile Добавен към тетрадката ми с рецепти за кукъра.

п.с. След 2 неуспешни опита се убедих, че кукъра ми не е подходящ за кексове и сладкиши. Резултатът беше отчайващ..Реших, че тях ще си ги правя на фурната:)

Общи условия

Активация на акаунт