Кукър рецепти и програми.

• 624 502
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 305
Освен, че е диалект, означава просто теджера или кръгла тава с дръжки.
А това не го знаех, може!

# 1 306
Момичета, още преди да си взема Кукър подхванах темата и вече я изчетох цялата. Страхотни сте и рецептите тук са прекрасни!  Hug Нямам търпение да ги пробвам!

Имам една питанка обаче. Често споменавате програма Слоу кук, а аз нямам такава. Имам обаче една Мултикук, на която мога сама да нагласям температурата и времето. Та, ако може някой да напише, тази програма Слоу кук колко градуса е и за колко време готвите да кажем телешко месо на нея?

И за да съм полезна, ето с какво направих сефте на кукъра:
Свинско в сметанов сос
600 гр свинска плешка без кост
1 глава кромид лук
100 гр гъбки (аз взех готови мариновани)
200 мл сметана
100 мл мляко
Сол
Подправки

Нарязват се месото, лука и гъбите на ивици, заливат се с млякото и сметаната и се включват на Stew за един час. Аз си го взех Кукъра точно заради такова готвене, дето бухаш всичко вътре, включваш и забравяш Simple Smile
Както и да е, сосът се пресече, защото предполагам сметаната не беше подходяща (в магазина нямаше специална за готвене), но въпреки това месото стана много вкусно. И без вид, пак не му простихме.

# 1 307
  • Стара Загора
Здравейте. Мисля че в тази тема бях намерила една рецепта за лесен тутманин в мултикулър. В рецептата е описано , че тутманика се пече 45мин и след това се обръща от другата страна за печене 10 мин. Но при мен нещо не се получи- тутманика ми залепна и юри опита да го обърна се разпадна целия...кората остана залепнала на дъното. Някой има ли идея защо може да се е получило така и къде ми е грешката. В рецептата не пишеше на колко градуса се пече и за това видях от книжката, че кексовете се пекът на 160 и за това и аз пуснах на толкова
Възможно ли е това да е причината?

# 1 308
  • София
На дъното винаги слагай хартия за печене. Не залепва и се вади лесно.

# 1 309
На мен скоро ми подариха мултикукъра на делимано, още не съм го използвала, но скоро мисля да го пробвам ще следя темата

# 1 310
  • София
На мен скоро ми подариха мултикукъра на делимано, още не съм го използвала, но скоро мисля да го пробвам ще следя темата
Кой модел?

# 1 311
50 in 1,мисля че е най новия

# 1 312
Дали е възможно да се направи ориз на пара в кукъра, тъй като решетката за готвене на пара е с големи дупки? Thinking

# 1 313
  • Sofia
Момичета дали ще можете да ми помогнете със съвет !?  bouquet

Имам кукър Филипс, от преди година но не съм го ползвала.
Сега когато опитах да го пусна в експлоатация - не успявам да избера програма.

Опитвам се да избера програмата, като задържа бутона меню ... но не се получава.
Намерих си само книжката с рецепти, но нямам друго ръководство... чудя се дали да го водя на сервиз

# 1 314
Иванита, нямаш ли програма за ориз?
За дребните зеленчуци взех розичка за готвене на пара за тенджера и я слагам върху пластмасовата на кукъра. Средния размер ми пасна и се затваря добре отгоре без проблеми. Може да се ползва и за ориз, но мисля че е по-добре с програмата за ориз.
Алегра, на моя не се задържа бутона меню а се натиска докато стигне до програмата която искаш и спираш да го натискаш. Не се задържа.

# 1 315
Имам програма, но се питах как да сложа ориза да не изпада. Не съм се сещала за розичка върху пластмасовата поставка. Ще пробвам

# 1 316
  • Sofia
Някой пекъл ли е кюфтета в кукъра? Печени обаче, не пържени.  newsm78

# 1 317
  • Пловдив
savina_33, моят има програма за месо и редовно използвам и за кюфтета - малки и големи. Мъничките разбърквам два-три пъти и вадя или добавям сос, а големите обръщам веднъж и после хапваме.  Peace

# 1 318
  • Sofia
Без сос. Печени кюфтета, като на фурна. С програма печене ще стане ли?  newsm78

# 1 319
Кажете някакви рецепти които най често готвите,

Общи условия

Активация на акаунт