Кукър рецепти и програми.

  • 625 862
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 270
  • На морето!
  • Мнения: 6 787
Вчера направих крилца. Първо ги оставих на затопляне за 10мин. с лимон, бира, соев сос, подправка за пиле и чесън на прах, после задуших за още 5, омазах ги хубаво в сгъстения сос и пекох на 150 градуса за 35 минути, като няколко пъти ги обръщах. Станаха чудни- задушени и овкусени вътре и с хрупкава коричка отвън. Следващия път, може би, ще направя предварителната подготовка с мариноване и и задушаване в кукъра, а крилцата ще изпека в плик във фурната, за да спестя обръщането.

# 271
  • Мнения: 18
Прясното мляко беше домашно,но закваската беше от купено мляко.Температурата в кукъра пише,че е 40 градуса за кисело мляко.Ако някой е правил моля да сподели...

# 272
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Ето, почети в тази тема, машините за мляко правят същото като кукъра:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513066.0;topicrefid=4

# 273
  • Мнения: 6 395
Киселото мляко трябва да се извади и да се сложи в хладилника за поне няколко часа, за да се прекъсне ферментацията, иначе става кашаво и воднисто

# 274
  • Мнения: 2 214
Иначе става кефир Simple Smile

# 275
  • Мнения: 7 118
присъединявам се към вас.  Hug От днес и аз съм горд собственик на кукър и ще черпя опит от вас  bouquet

# 276
  • Мнения: 39
И аз се включвам, за да ви следя. От вчера и аз се "обзаведох" с мултикукър на филипс. Много интересни предложения сте споделили.

# 277
  • Мнения: 6 395
Някой да е правиииил мусака или овчарски пай или аз да съм опитното зайче  Mr. Green чудех се също и за чийз кейк дали не мога да спретна на програма стю  newsm78 то ще да е нещо като крем карамела като технология.

И последно да попитам някой да си е намерил и от къде ако е, огнеупорен съд, който влиза и пасва на кукъра, че и това съм си го поставила като задача да намеря?

# 278
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Аз правя мусака, но заливката  или трябва да допечеш на фурната, или да се задоволиш да е бяла.

# 279
  • Мнения: 33 528
Момичета вчера правих сладко от ягоди на кукъра, но доста редичко стана, спазвах тяхната рецепта, помагайте !

# 280
  • Мнения: 6 395
Изстуди го и ще стегне, другият вариант е да увеличиш времето за варене, недовареното сладко е течно

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 09:45 от Звезден^Прах

# 281
  • Мнения: 33 528
Звезден прах то вече е изстинало и е редичко...или имаш предвид да го сложа в хладилника
Правих го точно по рецептата в книжката, имам и кантарче  и спазвам пропорциите

# 282
  • Мнения: 6 395
В хладилник да  Peace дръж го там и ще е стегнато, а за следващия път просто ще си знаеш за варенето

П.П ГРЕЕЕЕШКА НЕ Е ДОВАРЕНО.....помня , че беше нещо с времето на варене.....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500686.0

# 283
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Да, малко е варено, има излишна течност. Peace

# 284
  • Мнения: 6 395
Преправих се да не вземе някой в бързината да ме послуша..... Blush

Вчера такава заешка капама спретнах......  chef  chef smile3508 cook


Всичко се реже на едро-Пресни картофи на половинки около половин кило, една глава пресен голям лук, една прясна голяма глава чесън, една връзка пресни моркови, дафинов лист, пипер на зърна черен, червен пипер, кафена чаша вода, водна чаша бяло вино, морска сол на кристали /според вкуса/ и заешко месо. Всичко това в кукъра на  стю за 1;40 минути, в ситуация, че месото  предварително сварено почти. Ако не варите и обезкостявате месото с мноооого малко вода, не повече от чаша за вода.

Общи условия

Активация на акаунт