Кукър рецепти и програми.

• 625 862
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 270
  • На морето!
Вчера направих крилца. Първо ги оставих на затопляне за 10мин. с лимон, бира, соев сос, подправка за пиле и чесън на прах, после задуших за още 5, омазах ги хубаво в сгъстения сос и пекох на 150 градуса за 35 минути, като няколко пъти ги обръщах. Станаха чудни- задушени и овкусени вътре и с хрупкава коричка отвън. Следващия път, може би, ще направя предварителната подготовка с мариноване и и задушаване в кукъра, а крилцата ще изпека в плик във фурната, за да спестя обръщането.

# 271
Прясното мляко беше домашно,но закваската беше от купено мляко.Температурата в кукъра пише,че е 40 градуса за кисело мляко.Ако някой е правил моля да сподели...

# 272
  • Балчик
Ето, почети в тази тема, машините за мляко правят същото като кукъра:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513066.0;topicrefid=4

# 273
Киселото мляко трябва да се извади и да се сложи в хладилника за поне няколко часа, за да се прекъсне ферментацията, иначе става кашаво и воднисто

# 274
Иначе става кефир Simple Smile

# 275
присъединявам се към вас.  Hug От днес и аз съм горд собственик на кукър и ще черпя опит от вас  bouquet

# 276
И аз се включвам, за да ви следя. От вчера и аз се "обзаведох" с мултикукър на филипс. Много интересни предложения сте споделили.

# 277
Някой да е правиииил мусака или овчарски пай или аз да съм опитното зайче  Mr. Green чудех се също и за чийз кейк дали не мога да спретна на програма стю  newsm78 то ще да е нещо като крем карамела като технология.

И последно да попитам някой да си е намерил и от къде ако е, огнеупорен съд, който влиза и пасва на кукъра, че и това съм си го поставила като задача да намеря?

# 278
  • Балчик
Аз правя мусака, но заливката  или трябва да допечеш на фурната, или да се задоволиш да е бяла.

# 279
Момичета вчера правих сладко от ягоди на кукъра, но доста редичко стана, спазвах тяхната рецепта, помагайте !

# 280
Изстуди го и ще стегне, другият вариант е да увеличиш времето за варене, недовареното сладко е течно

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 09:45 от Звезден^Прах

# 281
Звезден прах то вече е изстинало и е редичко...или имаш предвид да го сложа в хладилника
Правих го точно по рецептата в книжката, имам и кантарче  и спазвам пропорциите

# 282
В хладилник да  Peace дръж го там и ще е стегнато, а за следващия път просто ще си знаеш за варенето

П.П ГРЕЕЕЕШКА НЕ Е ДОВАРЕНО.....помня , че беше нещо с времето на варене.....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500686.0

# 283
  • Балчик
Да, малко е варено, има излишна течност. Peace

# 284
Преправих се да не вземе някой в бързината да ме послуша..... Blush

Вчера такава заешка капама спретнах......  chef  chef smile3508 cook

Всичко се реже на едро-Пресни картофи на половинки около половин кило, една глава пресен голям лук, една прясна голяма глава чесън, една връзка пресни моркови, дафинов лист, пипер на зърна черен, червен пипер, кафена чаша вода, водна чаша бяло вино, морска сол на кристали /според вкуса/ и заешко месо. Всичко това в кукъра на  стю за 1;40 минути, в ситуация, че месото  предварително сварено почти. Ако не варите и обезкостявате месото с мноооого малко вода, не повече от чаша за вода.

Общи условия

Активация на акаунт