Кукър рецепти и програми.

• 625 897
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 645
Луда Гъбка трябва да hahaha черпиш...!

# 646
  • Бургас
И аз   txtloves  моя мултикукър-няма вече загорели тенджери, няма висене над котлона.Една година ми трябваше да се реша да го купя.

Току що спретнах дробчета по селски и ориз с нахут в него.

# 647
mimi.7299 , ще течерпя .....някой ден....кой знае? bowuu
Галчудо , аз не се чудех цялагодина-само две седмици.....Но няма да забравя как го сънувах няколко пъти-че готвя , че обяснявам на познати и приятели колко съм доволна и прочее  Mr. Green

# 648
  • Пловдив
Кукъра ми е закупен от Немски център ето снимка на модела:

Направен е за италианския пазар и книжката с рецепти и указания е само на италиански, даже и бутоните са с италиански надписи и в началото ми беше трудно, защото не знам този език.
Искам да следя темата, а и да ви споделя как аз приготвям някои неща.
Леща
1 чаена чаша почистена и измита леща
1 морков нарязан на дребно
1 малък картоф нарязан на дребно
1 скилидка чесън нарязан на дребно
1 супена лъжица сух лук или нарязан на дребно кромид лук 1 глава малка /може и без/
2 чаени лъжици червен пипер
4 кафени лъжички сол
1-2 чаени лъжички чубрица
50-100 мл. олио
Всичко се сипва в съда на кукъра и се налива вода до деление 6 /разграфена е самия съд/. Включва се програма за готвене Задушено и супа /при мен от избора на менюта трябва да мига първата иконка "супена чиния" на долния ред с менюта/ избира се време за готвене и се наглася на 40 минути. Затваря се капака и се оставя да се сготви, а после може да остане и на режим Подгряване, който е автоматично продължение на програмата. Това е - мързелива работа  Wink Тази рецепта може да се сготви и с отложен старт, защото всички продукти са в кукъра и може просто да се настрои, кога а стартира готвенето.

# 649
  • Русе
Ето ви една снощна рецепта - Джолан в кукър  Simple Smile
Три по големи картофа ( може 4-5 по дребни) нарязани на големи кубчета , на дъното на кукъра ,върху тях трите обезкостени джолана , един по дребен морков изчистен и нарязан на колелца върху джоланите ,три скилидки чесън нарязани на филийки , 1 дафинов лист , червен и черен пипер , сол колкото обичате,олио около 1/2 кафяна чаша и вода 1 кафяна чаша.
На програма стю за около 2,5 часа , стана мозък.

# 650
  • Varna
irmanova   bouquet

# 651
Някой приготвял ли е грах и царевица (от замразени пакети) на пара във филипс? Ако да какво се поставя за да не падат зеленчуците през пластмасовата решетка?
Благодаря предварително за отговорите.

# 652
  • Пловдив
Не съм приготвяла грах или царевица на пара в кукъра.  Според мен няма как да не паднат зрънца през дупките на решетката.  Мога да предложа, като идея, да се сложат зърната в малък метален гевгир без дръжка и той да се постави върху подложката за пара на кукъра.

# 653
Благодаря за отговора. И аз си мислех за нещо подобно. Имам само един голям съд, ще трябва да намеря нещо по-малко.

# 654
  • Балчик
Питаш в две теми - отговорих в другата.

# 655
Видях като пуснах въпроса, че съм объркала темата за кукърите и темата за готвенето и копирах въпроса и тук. Следя от известно време и двете теми, затова. Благодаря ти за отговора, прочетох го там. Извинявам се за грешката.

# 656
  • Пловдив
Картофи соте
4-5 големи картофа
50-80 гр. масло
1-1,5 кафена лъжичка сол
1 - 2 супени лъжици нарязан копър, може копър и магданоз
1 скилидка чесън
Обелените и измити картофи се нарязват на едри купчета и се слагат върху решетката за котвене на пара в съда за готвене, в който има вода до деление 2-2,5. Включва се програма Готвене на пара и се избира време 25 минути. Когато времето изтече, уреда се изключва /ако не се изключи продължава програма Запазване топло/. Съда за готвене се вади. Изваждат се картофите. Изважда се решетката за готвене на пара. Излива се останалата на дъното на съда вода. Съда се поставя в уреда и на дъното се слага бучката масло. Включва се програма Пържане за 20 минути. Върху разтопеното масло се слагат картофите, посоляват се и се настъргва чесъна. Готви се на програма Пържене, като се бърка през 2-3 минути. В края на готвенето се слагат зелените подправки.

# 657
Привет,момичета! Hug
Рядко се включвам тук-работа и ангажименти ме гонят много ooooh!...Затова пък ви чета редовно,да знаете Peace
Някоя от вас правила ли е тиква в мултито?Предполагам,че на принципа на интуицията и сама мога да измисля как ,но все пак,ако някоя от вас е правила и е останала доволна,нека сподели Peace
Прегръщам ви и ви желая хубав ден ! bouquet

# 658
  • Варна
Искам да попитам правили ли сте пуешко месо на програма задушаване например и става ли крехко. Аз го варя предварително и после на супа смляно, защото малката още не може да дъвче хубаво и месото го плюе, но за ястие нещо не се получават манджите ми.

# 659
Искам да попитам правили ли сте пуешко месо на програма задушаване например и става ли крехко. Аз го варя предварително и после на супа смляно, защото малката още не може да дъвче хубаво и месото го плюе, но за ястие нещо не се получават манджите ми.
Да правила съм на стю, стават чудесни пуешките бутове

Общи условия

Активация на акаунт