Кукър рецепти и програми.

  • 625 699
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 915
  • Мнения: 33 505
Аз дори си заварявам буркани на стю Simple Smile

# 916
  • Балчик
  • Мнения: 9 287
Добро утро момичета. От скоро и аз имам Делимано 50 в 1. Днес съм решила да пробвам да направя кисело мляко. Искам да ви питам - има ли опасност ако сложа стъклени бурканчета с капачките. Няма ли да се спукат ? В една друга тема бях чела, че в купата на кукъра,  на дъното се слага кърпа, бурканчетата и се налива малко вода .
Благодаря предварително.

Е, помислете малко. То ако температурата е такава, че да се спука буркана, от къде ще остане жива бактерия, за да ви стане киселото мляко? Температурата за млякото е малко над човешката, няма начин да се спука буркана.

# 917
  • Мнения: 6 395
Слага се вода, за да се уравновеси темп., не за да не се спука. Подгряващият механизъм е на дъното, когато са в буркани, площа на нагряване е по-малка, и става така че се подгрява основно дъното на бурканите и киселото мляко не хваща добре. Аз , въпреки че имам кукър и машина за кисело мляко, квася завити в термо одяло/поларено/, слагам ги вечерта, сутринта ги отвивам, слагам веднага в хладилника, да се пресече процеса и става уникално мляко. Ако си легна по-рано им идва малко в повечко времето за квасене и отделят повече водичка, ама не е фатално, но винаги става така много късто мляко и нямам грешка да не е хванало. Спазвам и правилото за темп. на млякото да е точно толкова колкото да задържиш 10тина секунди кутрето  bouquet bouquet bouquet

# 918
  • Мнения: 1 336
Кисело мляко не съм правила досега, основно правя кекс, вчера правих този: http://www.cooker.philips.bg/recepti/deserti/qbalkov-sladkish.html, но с орехи и сложих канела и вътре и използвах масло за печене на сладкиши от Лидъл. Цялата къща миришеше страхотно. Яхния и супа правя на програма Стю почти всеки ден, много е удобно защото само се изключва и не съм вързана вкъщи, пък и става много вкусно. Тогава слагам кукъра на остъклената тераса че цялата къща мирише на манджа.
Искам да пробвам и други неща, ще черпя от тук идеи. Може ли примерно питка?

# 919
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Имам двата Делимано. В 50+1 квася мляко в бурканчето от майонеза толкова на брой, колкото да изпълнят добре контейнерчето. Наливам вода до 3/4 от височината, включвам на йогурт и то си се кваси идеално. Разбира се спазвам указанието - на 1500 мл прясно мляко слагам 150 мл кисело за закваска. Не съм мерила точно, но май събира около 1800 мл + закваската 180 мл в тези бурканчета. Изключвала съм го и на шестия час, пак става.

# 920
  • Варна
  • Мнения: 885
Аз си правих пържолите преди да прочета отговора  Embarassed станаха крехки и картофите се свариха добре на парата, но пържолите ми загоряха отдолу, не точно загоряха ами по долните пържоли се образува черна коричка от препичането на маринатата/мед, горчица, соев сос/, налях им и малко вино и водичка, но явно всичко се е изпарило. Къде ми е грешката? Вчера правих крила, пак така се получи, дали защото ги пускам на печене? Друга програма ли трябва да ползвам?
Довечера ще се пробвам на ориз по китайски и той ако не стане мъжът ми ще ми изхвърли кукъра  Joy каза, че преди по-вкусно съм готвела

# 921
  • Пловдив
  • Мнения: 2 137
Естествено, че на програма печене съдържанието се запича отдолу. За задушаване е отделна програма. Трябва сама да прецениш какво искаш да постигнеш.
С ориза също бъди внимателна и го наблюдавай. Направи го на програма за ориз, но все пак проверявай как е течността. В началото с кукъра има нужда да се следят нещата, докато посвикнеш. Така мисля аз.

# 922
  • Мнения: 1 153
Моля, дайте рецепта за баница на кукъра. Три пъти правих, все не улучвам заливката колко да е. Двата пъти ми стана като юфка, третия много суха.

# 923
  • Varna
  • Мнения: 2 605
Ehinaceq,
Послушай poohito= Преди три години като си купих Филипса действах също както тя е описала.
В началото усещах, че трябва да бъда по близо до тенжурето и да го усетя както се казва да не стане сакатлък. И нямах издънка дори в началото.
 Голяма работа, че си попрепекла в началото някоя и друга гозбица. Така се тръгва Hug После тази машинка ще ти стане първо приятелче.

# 924
  • Мнения: 144
Моля, дайте рецепта за баница на кукъра. Три пъти правих, все не улучвам заливката колко да е. Двата пъти ми стана като юфка, третия много суха.
Заповядай.
Скрит текст:
Скрит текст:
Рецептата съм я снимала от тук, от форума.Да ми е винаги под ръка  Embarassed

# 925
  • Мнения: 1 153
Моля, дайте рецепта за баница на кукъра. Три пъти правих, все не улучвам заливката колко да е. Двата пъти ми стана като юфка, третия много суха.
Заповядай.
Скрит текст:
Скрит текст:
Рецептата съм я снимала от тук, от форума.Да ми е винаги под ръка  Embarassed

Благодаря много, като я направя ще напиша отзиви Simple Smile

# 926
  • Мнения: 1 336
Ehinaceq по принцип в кукъра месо се задушава, защото става много крехко. Яхния с месо, капама и гювеч стават много хубави на програма Задушаване - Stew. Bake - печене е по-скоро за тестени изделия. За пъжолите сама ще прецениш, аз ги задушавам и после ги запичам за 10 минути във фурната, защото в кукъра няма как да ги запека равномерно.

# 927
  • Мнения: 3 006
Когато натисна най-горния ред пържоли течността трябва леко да я виждам ,и ги правя на поетапно готвене като в началото засилвам температурата после я намалявам и накрая на слаба тмпер.за по дълго.Медът не е виновен свършила ти е течноста и са ти били високи градусите на края и аз изгорих едно патешко в началото.Днес направих спаначена яхния на стю в обедната почивка  bouquet без да кипне!

# 928
  • Мнения: 33 505
А аз сготвих спанак с ориз на стю.
Пържолите също на стю и после десет минути на бейк за тен Simple Smile

# 929
  • Варна
  • Мнения: 885
Благодаря момичета, ще ги пробвам пак тези пържоли. Вчера ориза стана страхотен, при все, че моите ориз не обичат много им хареса  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт