Кукър рецепти и програми.

  • 625 753
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 33 513
И аз не съм доволна от функцията "пържене" на моето НЕО. Температурата е ниска и не се получава добре.
Но пък е по безвредно баба Станислава! Кукърът ми е най любимия уред в къщи! Носих го и на почивката в Тасос! Hug

# 346
  • Мнения: 6 395
Ако с пържи, най "здравословно" е на максимално висока темп, тип варене- в голям лок, с вряща мазнина се топва - темпура.

Иначе аз пържене ползвам само за калмари и морски дарове, на ниска темп не се пържи добре и е мега нездравословно Wink.....

# 347
  • Мнения: 33 513
Препържената, хрупкава коричка, която се получава при пържене на високя температура, особено ако леко позагори си е жив карцероген, както и потъмнялото орлио и брашно. При пържене олиото трябва да остане светло и да не се допуска препържване. Сафрида снощи стана точно така, без изгоряло,равномерно изпържен, но не беш вкусен! Hug

# 348
  • Мнения: 6 395
Най добри мазнини за пържене са животинските, издържат на високи темп без да образуват се преобразуват в кансерогенни, на ниска темп, пърженето е мега по нездравословно, защото се пропива в храната и ако не се използва качествена , то коричката е най-малкият проблем. Но като цяло пърженето го избягвам, не го обичам като метод на готвене  Peace  имам актов фрай и всичко дето го обичам "пържено" се готви в него - здравословно  Peace

# 349
  • Мнения: 33 513
Единствено пържените картофи при пържене на температура от 120 до 190 градуса образуват веществото акриламид, което е канцероген!
Но по принцип аз викога нищо не пържа у нас, вчера сафрида беше първата пържена риба, която готвя у нас, беше по искане на мъж ми  chef

# 350
  • Мнения: 2 152
много хубаво си пържи мултито, а ако температурата Ви се вижда ниска, то включвайте го на режим печене - за кратко време, вдига жестока температура
Пък да спорим кое и здравословно или не, ми се струва излишно в тази тема.
За мене е важното да е вкусно ....

# 351
  • София
  • Мнения: 102
много хубаво си пържи мултито, а ако температурата Ви се вижда ниска, то включвайте го на режим печене - за кратко време, вдига жестока температура
Пък да спорим кое и здравословно или не, ми се струва излишно в тази тема.
За мене е важното да е вкусно ....


Днес постъпих точно така - сложих кюфтетата на програма "печене". Резултатът беше много добър.  bouquet

# 352
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Ако с пържи, най "здравословно" е на максимално висока темп, тип варене- в голям лок, с вряща мазнина се топва - темпура.

Иначе аз пържене ползвам само за калмари и морски дарове, на ниска темп не се пържи добре и е мега нездравословно Wink.....

Не мога да се съглася,че пърженето бива здравословно и нездравословно. Напротив при висока температура се отделя акролеин, който е канцерогенен,

# 353
  • Мнения: 2 152
Джемма, моля те. Нека не започваме

# 354
  • Мнения: 6 395
не случайно е в кавички

# 355
  • Мнения: 2 152
ОК. Ще се разминем без сопа Joy

# 356
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
Привет момичета и момчета, моля за съвет , кой от двата мултикукър  е по добър  http://www.delimano.bg/съдове-за-готвене/ или на Филипс. На Делимано има и функция за готвене под налягане , което си е един плюс. Благодаря предварително   bouquet   

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 18:10 от mimeto_555

# 357
  • Мнения: 1 174
В допълнение на горното питане има ли някой впечатления от Панасоник мултикукър?

# 358
  • Мнения: 9 475
да, аз. Доволна съм от него  Peace Тези готвих в него няма функция под налягане, но аз така или иначе не обичам тенджерите под налягане да ми готвят бързо  Mr. Green особено за месо

# 359
  • Мнения: 2 214
С две ръце съм за делимано.

Общи условия

Активация на акаунт