Кукър рецепти и програми.

• 625 716
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 885
Здравейте! И аз съм с Филипс 4749/70 ще следя за нови рецепти. В момента правя пилешка супичка пио рецепта от едни малки книжки, които бяха до кукърите когато купувах моя Simple Smile

# 886
  • Sofia
За много години момичета! Бъдете живи и здрави!
Искам да ви попитам, на мултито (фипипс 4749/70 )програмата за бавно готвене е зададена на 80 градуса. Това на коя степен на слоу кукърите отговаря, та да си направя сметката като готвя нещо?
И още нещо - ако след завършване на дадена програма лампичката за пазене на топло мига, това означава, че не е вкл. автоматичното подгряване, нали?

5 часа готвих едни картофи на тази програма и бяха сурови.

# 887
  • Пловдив
Момичета дайте рецепта за сух фасул с наденица. И първата вода как я хвърляте?

# 888
Здравейте момичета вдъхновена от вашите кулинарни умения веднага се сдобих с мултикукър Филипс последния модел. Днес съм сложила боб на бавно готвене и ще видим какъв е резултата. Смятам усилено да готвя на кукъра и ще ви споделя ако направя някоя моя рецепта. Хубава нова година на всички и много, много здраве.

# 889
  • Пловдив
Здравейте момичета вдъхновена от вашите кулинарни умения веднага се сдобих с мултикукър Филипс последния модел. Днес съм сложила боб на бавно готвене и ще видим какъв е резултата. Смятам усилено да готвя на кукъра и ще ви споделя ако направя някоя моя рецепта. Хубава нова година на всички и много, много здраве.
Може ли рецепта? И накисна ли боба и първата вода хвърли ли я?

# 890
Момичета помогнете ми! Искам да направя ориз със спанак като яхния на коя програма и за колко минути? Благодаря предварително

# 891
Може ли рецепта? И накисна ли боба и първата вода хвърли ли я?

Не съм накисвала боба. Ползвах рецептата от първа страница Боб от  Nelcho. Пуснах първо програма варене и след като приключи моята е 20 минути изхвърлих водата на боба и го сложих отново с нова вода на програмата за бавно готвене. Току що приключи, сложих му сол /солта слагам винаги най накрая/ малко червен пипер и го сложих още венъж на програма варене, защото ми се видя един прозрачен. Стана мозък.  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing На всичкото отгоре не си играх да го бавя, всичко му  сложих и го оставих, детето от училище взех и сто други неща направих. Почвам да се влюбвам в този мултикукър сега се чудя дали да не извадя боба в една тенджера та да направя един хубав ориз със зеленчуци  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 892
Здравейте Simple Smile и аз от скоро съм собственик на Филипс 3037 и реших да му направя дебю днес. Идеята ми е за крем супа от червена леща. Бихте ли дали съвет каква да е последователността на програмите ?
Запържвам лук на отворен капак на програма FRY
Добавям останалите зеленчуци с лещата на програма BOIL за около 10 мин
Превключвам на програме STEW за 30 мин

От прочетеното си направих този извод, но за да не рискувам да останем без вечеря очаквам коментари на по-запознати.  chef

# 893
  • Пловдив
Цитат
Момичета помогнете ми! Искам да направя ориз със спанак като яхния на коя програма и за колко минути? Благодаря предварително
На програма за пържене запържи лука, добави ориза и също запържи, добави спанака на същата програма, докато омекне /ако е свеж/ или докато се отпусне /ако е замразен/. Добави вода //зеленчуков бульон 3 пъти повече от ориза, подправки довърши готвенето на програма Ориз /Ризото/, като разбъркваш и наглеждаш понякога. Изключи кукъра когато ориза е вече сварен /сгъстен/, но не е изпарена всичката течност, тъй като част от нея ще се попие по-късно и ориза ще омекне и набъбне още малко, защото ястието в кукъра се запазва топло и се запарва ориза.
Така съм правила аз спанак с ориз. Не пиша за конкретен модел кукър, защото моя не е от известните марки и модели, но повечето имат подобни програми и функции с малки разлики или опции.

# 894
Здравейте Simple Smile и аз от скоро съм собственик на Филипс 3037 и реших да му направя дебю днес. Идеята ми е за крем супа от червена леща. Бихте ли дали съвет каква да е последователността на програмите ?

От прочетеното си направих този извод, но за да не рискувам да останем без вечеря очаквам коментари на по-запознати.  chef
Не ти трябва бойл, направо на стю, за 30-40 мин. даже може да и е много....бойл е силна и кипи, само яйца варя на нея....

# 895
Цитат
На програма за пържене запържи лука, добави ориза и също запържи, добави спанака на същата програма, докато омекне /ако е свеж/ или докато се отпусне /ако е замразен/. Добави вода //зеленчуков бульон 3 пъти повече от ориза, подправки довърши готвенето на програма Ориз /Ризото/, като разбъркваш и наглеждаш понякога. Изключи кукъра когато ориза е вече сварен /сгъстен/, но не е изпарена всичката течност, тъй като част от нея ще се попие по-късно и ориза ще омекне и набъбне още малко, защото ястието в кукъра се запазва топло и се запарва ориза.
Така съм правила аз спанак с ориз. Не пиша за конкретен модел кукър, защото моя не е от известните марки и модели, но повечето имат подобни програми и функции с малки разлики или опции.
Благодаря ти

# 896
След успешно сготвения боб днес направих ябълков сладкиш, който ухае невероятно но го чакам да изстине и да го поръся с пудра захар.

Рецептата е от книжката на мултикукъра. Сега ще готвя пилешко с мед. Малко по късно ще ви напиша рецептите.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 17:27 от mimi_msm

# 897

От прочетеното си направих този извод, но за да не рискувам да останем без вечеря очаквам коментари на по-запознати.  chef
Не ти трябва бойл, направо на стю, за 30-40 мин. даже може да и е много....бойл е силна и кипи, само яйца варя на нея....

Благодаря много за съвета Simple Smile

# 898
След злополучното фрикасе ,не бях готвила в кукъра супа  #Crazy в нашия край на супите задължително се слага брашно !!!все си мислех че пак ще изкипи !Днес сготвих зелен фасул на гъсто ,на стю за 40 мин и не изкипя bouquet bouquet bouquet Сложих 2буркана от зеления фасул,1с.л. лютеница,1с.л червен пипер,1к.л мед,2с.л брашно .сол,олио,чубрика,чесън 1скилидка ,лук.Всичко което изброих (без фасула ) го пасирам  с малко вода.Набутвам в кукъра и за 40мин на Стю всичко беше готово.Без да изкипи!!! Въпреки ,че признавам си сто пъти отворих да видя кипи ли  Blush Детето си отопи чинията  chef

# 899
Истината е само на стю Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт