Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 4

• 43 033
  • 399
  •   1
Отговори
# 60
Единствено да се внимава с СМ (100 М) и нагоре потенциите. Те трябва да се предписват само от много опитен професионален хомеопат![/color]

Александър, не за първи път напомняш това и аз за пореден път се замислих. Лекарствата на моето детете са всичките именно в СМ. Вярно, че той е особено дете - усетил ХЛ от 5-та г.с. та до 41-ва, с нетравматично раждане, без ваксини, в нискостресова среда и до момента никога не е страдал от нещо, изключая бебешки неразположения като газове, рефлукс, болка от нищнещи зъби, нередовно изхождане. Особено когато има нищнещи зъби, обикновенно сменя картината 2 пъти месечно и сменяме лекарството. Въртят се 3-4 ХЛ, за които хомепотът ни е казал, че са комплиментарни... За известно време няма как да стигна до хомепата ни (независимо от модерните технически средства) и дейсвам на собствено чувство с въпросните лекарства, колкото и грешно да е това, не мога да оставя да се мъчим и двамата (неговите неразположения са най-изразени нощем, ако нещо не е наред се буди на 40 мин, час и нещо най-много, което за мен означава практически почти безсънна нощ, както и за него).

Имам и друг върос: полезно ли е майката да знае проявлението на типичните детски болести, когато детето е на хомеопатия. Има пред вид, че това са конкпретни симтоми по които алопатичната медицина класифицира болестта и оттам и алгоритъма на лечение. Предполагам, че на хомеопата ни ще му достатъчно просто да опиша физическите и емоционалните промени при детето, без да не необходимо класифициране на болестта (каква точно шарка е или нещо друго)...

# 61
  • София - Варна - Бургас
Единствено да се внимава с СМ (100 М) и нагоре потенциите. Те трябва да се предписват само от много опитен професионален хомеопат![/color]

Александър, не за първи път напомняш това и аз за пореден път се замислих. Лекарствата на моето детете са всичките именно в СМ. Вярно, че той е особено дете - усетил ХЛ от 5-та г.с. та до 41-ва, с нетравматично раждане, без ваксини, в нискостресова среда и до момента никога не е страдал от нещо, изключая бебешки неразположения като газове, рефлукс, болка от нищнещи зъби, нередовно изхождане. Особено когато има никнещи зъби, обикновенно сменя картината 2 пъти месечно и сменяме лекарството. Въртят се 3-4 ХЛ, за които хомепотът ни е казал, че са комплиментарни... За известно време няма как да стигна до хомепата ни (независимо от модерните технически средства) и дейсвам на собствено чувство с въпросните лекарства, колкото и грешно да е това, не мога да оставя да се мъчим и двамата (неговите неразположения са най-изразени нощем, ако нещо не е наред се буди на 40 мин, час и нещо най-много, което за мен означава практически почти безсънна нощ, както и за него).

Имам и друг върос: полезно ли е майката да знае проявлението на типичните детски болести, когато детето е на хомеопатия. Има пред вид, че това са конкпретни симтоми по които алопатичната медицина класифицира болестта и оттам и алгоритъма на лечение. Предполагам, че на хомеопата ни ще му достатъчно просто да опиша физическите и емоционалните промени при детето, без да не необходимо класифициране на болестта (каква точно шарка е или нещо друго)...

Meg! и ти ми напомни за нещо...
  Да, никненето на зъби е драма както за майката, така и за хомеопата. Понякога даването на симилимум или близко подобие, дава тласък за вземането на решение от Жизнената сила и тя форсира например никненето на зъбките, картината рязко се променя, детето денонощно е мн. неспокойно, мн. раздразнително, иска непрекъснато да го носят, може да стане и агресивно, да си хапе ръката или ръката на майката, да удря както родителита, така понякога главата си...
  Това за съжаление може да доведе и до объркване на хомеопата, при положение че никнещите зъбки още не се виждат, дори и от педиатъра.
  Хомеопата се подвежда и... започва да предписва, както казваш 3-4 различни комплементарни хо л-ва върху бързо променящата се картина... за съжаление не винаги успешно...

Добре е да знае, тъй като най силният страх е... от неизвестното, както сега е при Nor4y, нали?

# 62
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте, преди около месец на долния клепач на окото ми се появи едно белезникаво образувание (подобно на тези ,които имам по шията ) мисля че висящи брадавици се казват.
Нараства и вече е около 2 милиметра. Искам да попитам ,хомеопатичната медицина може ли да повлияе и да излекува това ? Ще ви бъда благодарна ако отговорите.

# 63
  • София - Варна - Бургас
Първо Споко! това е доброкачествено и предполагам е част от вашата "индивидуалност" . А с килограмите как сте, малко наднормени?... може да не отговаряте на този мой глупав въпрос. Peace

# 64

Александър, не за първи път напомняш това и аз за пореден път се замислих. Лекарствата на моето детете са всичките именно в СМ. Вярно, че той е особено дете - усетил ХЛ от 5-та г.с. та до 41-ва, с нетравматично раждане, без ваксини, в нискостресова среда и до момента никога не е страдал от нещо, изключая бебешки неразположения като газове, рефлукс, болка от нищнещи зъби, нередовно изхождане. Особено когато има никнещи зъби, обикновенно сменя картината 2 пъти месечно и сменяме лекарството. Въртят се 3-4 ХЛ, за които хомепотът ни е казал, че са комплиментарни... За известно време няма как да стигна до хомепата ни (независимо от модерните технически средства) и дейсвам на собствено чувство с въпросните лекарства, колкото и грешно да е това, не мога да оставя да се мъчим и двамата (неговите неразположения са най-изразени нощем, ако нещо не е наред се буди на 40 мин, час и нещо най-много, което за мен означава практически почти безсънна нощ, както и за него).

Meg! и ти ми напомни за нещо...
  Да, никненето на зъби е драма както за майката, така и за хомеопата. Понякога даването на симилимум или близко подобие, дава тласък за вземането на решение от Жизнената сила и тя форсира например никненето на зъбките, картината рязко се променя, детето денонощно е мн. неспокойно, мн. раздразнително, иска непрекъснато да го носят, може да стане и агресивно, да си хапе ръката или ръката на майката, да удря както родителита, така понякога главата си...
  Това за съжаление може да доведе и до объркване на хомеопата, при положение че никнещите зъбки още не се виждат, дори и от педиатъра.
  Хомеопата се подвежда и... започва да предписва, както казваш 3-4 различни комплементарни хо л-ва върху бързо променящата се картина... за съжаление не винаги успешно...

Добре е да знае, тъй като най силният страх е... от неизвестното, както сега е при Nor4y, нали?

Peace

# 65
Здравейте Simple Smile
От събота ме тормози гърлото, болката в събота през ноща беше много остра, почти не можех да говоря, на сутринта изкочиха няколко кървави храчки, но болката беше много по малка и реших че ще се оправя, до вечерта обаче се усили и така до днес - денем ме боли гърлото и имам болезнена суха кашлица от време на време, но вечер нещата се влошават и последните две нощи не съм спала много защото се будя с кашлица, а след това трудно заспивам заради болката и/или нов пристъп на кашлица.
Последните две години се лекувам с хомеопатия, но не се интересувам изобщо от диагноза и кое за какво се дава Embarassed А щеше да е добре, защото миналата зима почнах по същия начин и пих нещо, от което много бързо се оправих но не помня какво. За диагнозата - ангина някаква беше но дали гнойна или друга пак не помня Embarassed

Ще съм благодарна за съвет, в момента смуча исла, но облекчението е много малко и само в самия момент на смучене Sad

# 66
Цитат
.....никненето на зъбките, картината рязко се променя, детето денонощно е мн. неспокойно, мн. раздразнително, иска непрекъснато да го носят, може да стане и агресивно, да си хапе ръката или ръката на майката, да удря както родителита, така понякога главата си...
Цитат
....ако нещо не е наред се буди на 40 мин, час и нещо най-много, което за мен означава практически почти безсънна нощ, както и за него).

това е много близо до нашето състояние при никнене на зъби(според мен),което аз съм забелязала много неспокоен предимно вечер както Мег каза сигурно на 30-40 минути,не гледам часовник,раздразнителен е,иска да го нося,ръката му е почти нон стоп в устата или пъха нещо друго,хапе често и т.н.Уж минаваме без нищо,но е адски изтощително..

# 67
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Simple Smile
От събота ме тормози гърлото, болката в събота през ноща беше много остра, почти не можех да говоря, на сутринта изкочиха няколко кървави храчки, но болката беше много по малка и реших че ще се оправя, до вечерта обаче се усили и така до днес - денем ме боли гърлото и имам болезнена суха кашлица от време на време, но вечер нещата се влошават и последните две нощи не съм спала много защото се будя с кашлица, а след това трудно заспивам заради болката и/или нов пристъп на кашлица.
Последните две години се лекувам с хомеопатия, но не се интересувам изобщо от диагноза и кое за какво се дава Embarassed А щеше да е добре, защото миналата зима почнах по същия начин и пих нещо, от което много бързо се оправих но не помня какво. За диагнозата - ангина някаква беше но дали гнойна или друга пак не помня Embarassed

Ще съм благодарна за съвет, в момента смуча исла, но облекчението е много малко и само в самия момент на смучене Sad

По описаните симптоми, вероятно е да е новият грип, за това, първият ми съвет е да не правите грешни неща.
   1-во пазете стая, в смисъл не се опитвайте да го карате "на крак".
    2-ро не вземайте температуро понижаващи!! вижте повече Тук:

ГРИП! План за действие  

# 68
  • София - Варна - Бургас
Цитат
.....никненето на зъбките, картината рязко се променя, детето денонощно е мн. неспокойно, мн. раздразнително, иска непрекъснато да го носят, може да стане и агресивно, да си хапе ръката или ръката на майката, да удря както родителита, така понякога главата си...
Цитат
....ако нещо не е наред се буди на 40 мин, час и нещо най-много, което за мен означава практически почти безсънна нощ, както и за него).

това е много близо до нашето състояние при никнене на зъби(според мен),което аз съм забелязала много неспокоен предимно вечер както Мег каза сигурно на 30-40 минути,не гледам часовник,раздразнителен е,иска да го нося,ръката му е почти нон стоп в устата или пъха нещо друго,хапе често и т.н.Уж минаваме без нищо,но е адски изтощително..
              В такъв случай, налага се да го види Дентист!  Peace

# 69
  • В сбъднатите си мечти
Първо Споко! това е доброкачествено и предполагам е част от вашата "индивидуалност" . А с килограмите как сте, малко наднормени?... може да не отговаряте на този мой глупав въпрос. Peace
Нямам проблем с отговора Simple Smile
В норма съм. При ръст 161 см съм 57 кг в момента.

# 70
страхотен съвет:
Цитат
1-во пазете стая, в смисъл не се опитвайте да го карате "на крак".
но досега ми се е случвало само веднъж, просто бях с такава температура и болки в цялото тяло, че не можех да излазя от леглото, за жалост съвременният работещ човек най често няма избор Sad

# 71
Цитат
Цитат

Защо?  Confused Какво предполагаш, че не е наред. Всичките зъби на моя се появиха точно така. И не мога да кажа, че бавно никнат, просто му причиняват страдания разни. С ХЛ се повлиява много добре и отведнъж изчезват всички симтоми, след извество време пак се появява нещо, аз докато зацепя, че не е моменто, а тенденция и иска намеса, се мъчим няколко нощи/дни и пак намираме подходящото ХЛ и така...

# 72
Цитат
Цитат

И аз се чудя защо?По принцип съм чувала,че при доста бебета е така...кофти е да,мъчим се,особено вечер,но нали трябва да пробият.А и караме без лекарство...не знам кое е по-добре-сам да си го изтрае да му поникнат или лекарство да даваме всеки път

# 73
Аз пък венците си ги мажех с дентинокса (нищо, че има лидокаин)...Ходи обяснявай на бебе, че ще му мине..... Laughing
А то като не се трае...и аз не се трая Confused

# 74
  • София - Варна - Бургас
Meg!

Цитат
Защо?   Wink Какво предполагаш, че не е наред.

Както виждаме и тя е объркана и "откликва" на всяко предположение.

Предполагам че не е за пренебрегване и точка 2 от
"
.:: Правила за този подфорум ::. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196067.0
                                                          " дадени ни от:    Mamma

Администратор
                                                                                      ******

"Форумът е за обмяна на личен опит, свързан с хомеопатия, билколечение и алтернативна медицина и информацията в него не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти.
   Преди да започнете употреба на някой лекарствен продукт или терапия, дискутирани във форума - потърсете съвета на Вашия личен лекар"
  Peace

... и не последно, става въпрос за бебе на 10 месеца...

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 13:58 от Aleksander

Общи условия

Активация на акаунт