Отговори
# 585
Майчинството след навършване на 1 г. на детето се забавя обикновено. Първо работодателя трябва да внесе осигуровките на работниците във фирмата и да подаде декларация, че не си се върнала на работа /това го прави всеки месец/ и до 15 работни дни след това се изплаща майчинството,а преди годинката е можело да се получи майчинство преди да са го направили това . Получава се че  майчинството ще трябва да се изплати до  3 седмици след датата на която е трябвало да си получиш заплата за съответния месец ако беше на работа. При мен обикновено след  седмица след подаване на декларацията ми го изплащат/съответно и седмица след датата за заплата/. Обаче много зависи и работодателя дали внася на време осигуровките, защото нали разбираш че неговото забавяне бави и майчинство.
Точно от това се определя, кога ще си получиш майчинството. След като не са начислени заплатите в НАП, майчинство не се превежда. Това се случва с тези мами, на който работодателите не внасят осигуровките, а само начисляват заплатите.

# 586
Някои знае ли дали ще имаме детски този месец и кога за да не ходя напразно до града ,живея на село.Благодаря ви.

# 587
  • Габрово
Някои знае ли дали ще имаме детски този месец и кога за да не ходя напразно до града ,живея на село.Благодаря ви.

Следи темата и ще разбереш, когато някой вземе. Предварително само ББ може да ти каже  Mr. Green.

# 588

Следи темата и ще разбереш, когато някой вземе. Предварително само ББ може да ти каже  Mr. Green.
И този месец ББ ще върти парите до последно и ще измъчи майките. Най-рано след 23-24 ги чакайте. #2gunfire

# 589
Стига бе момичета,мен ме крепи надеждата да ни ги дадат преди коледа  даже,,нали уж вярваме в тях.Ще е нечовешко да е след празниците,защото много ще ги сърбят задниците тогава.Децата си чакат подаръците под елхата или на вратата,от къде да предполагат че на Дядо Коледа не са му превели парите,Ужас ще е .

# 590
защо нашите деца да си правят коледно парти, като някои  от ББ може да танцуват хавайски танци,или там подобни.
 понеже ми става обидно,някой като си помисли или изкаже разчитате на тези 30 лева,ще добавя за изасняване,не се разчита но това са за децата на  република България, и  е редно да  се дават, желателно е на датата. Понеже всеки си прави сметка на семейния бюджет,и  е редно щом е законно да се получат тези пари ,то да са на време. Моят син си знае че това са негови парички и действа из пицарии,бакугани.
 нека не си мислят някои че ги пием на кафе или цигари/непушач съм,предпочитам домашното кафенце.
 дали влизат в сметката на сем бюджет,ами щом е лев,там ще е. Whistling

дано този месец  ако има закъснение то да са преди празниците. Stop

# 591
защо нашите деца да си правят коледно парти, като някои  от ББ може да танцуват хавайски танци,или там подобни.
 понеже ми става обидно,някой като си помисли или изкаже разчитате на тези 30 лева,ще добавя за изасняване,не се разчита но това са за децата на  република България, и  е редно да  се дават, желателно е на датата. Понеже всеки си прави сметка на семейния бюджет,и  е редно щом е законно да се получат тези пари ,то да са на време. Моят син си знае че това са негови парички и действа из пицарии,бакугани.
 нека не си мислят някои че ги пием на кафе или цигари/непушач съм,предпочитам домашното кафенце.
 дали влизат в сметката на сем бюджет,ами щом е лев,там ще е. Whistling

дано този месец  ако има закъснение то да са преди празниците. Stop
Всъщност срока е до 30/31 число на месеца.Предния месец реалното закъснение беше два-три дни не вярвам да е голям проблем да за пиците или прословутите бакугани .
Не може ли да питате кога да ги очаквате ?
Или някоя от медиите да го направи .

# 592
Няма да е преди 20-ти, сега идвам от пощата. Дано е поне преди Коледа Praynig

# 593
На мен ми се е случвало преди две години да ми пуснат парите точно на бьдни вечер.Тогава рядко се случваше да закьснеят ,а сега не знам дали ще ги преведьт за Коледа.Като се сетя миналия месец какво чакане беше.Дано този имаме кьсмет.

# 594
Най -вероятно ще си ни дадат детските към 28 или 29 този месец. newsm78

# 595
Интересно ми е как си ги определяте сами тези дати  Thinking newsm78-да не би някой да ви е казал нещо по въпроса  Thinking

# 596
  • Mediterraneo
Интересно ми е как си ги определяте сами тези дати  Thinking newsm78-да не би някой да ви е казал нещо по въпроса  Thinking

Не ги определят, гадаят  Crazy

# 597

Не ги определят, гадаят  Crazy

Точно. Гадаем си. Peace

# 598
Е нали официалните работни дни са обявени вече. 30ти е почивен ден и се отработва тази събота на 19ти. Не стига, че ще излязат дълга ваканция, че и да бавят парите. В детската градина искат подарък, за вкъщи трябва подарък. Да не казвам, че пари за помагала не съм дала още... И на всичкото отгоре 3та седмица сме болни...

Нали надеждата крепи човека и сляпо вярвам на хората, та реших да видя дали не са се излъгали да пуснат нещо по сметката ми. Уви няма нищо. В 16.00 пак ще проверя. Искрено се моля този месец паричките да дойдат по раничко, за да има подаръци за всички и празнична трапеза.

# 599
Мдааааааааа....очевидно ГОЛЯМОТО чакане и НАДЯВАНЕ е започнало....
дано този път да се размине това правителство с по-малък брой псувни.
П.П. Те не ме интересуват де, важни са ми паричките преди Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт