Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 965
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте искам да попитам дохода от болничните не се  пише  от работодателя в служебната бележка която ми  издадоха и сега от къде мога да проверя колко са ми превели и трябва ли да се пише тази сума в декларациятя?

Отиваш в социално подпомагане и соц. работник ще ти направи справка за получените болнични от НОИ за предходната 1 година и може на място да си попълниш молбата за детски. Не е необходимо да се разхождаш до НОИ, за да си вземеш такава справка.

# 136
Здравейте,и аз имам въпрос за детските надбавки.Януари ще подавам документи за детски за малкия си син ,но големият син е първа година студент редовно обучение трябва ли да го броим като член на семейството след като няма доходи и е на наша издръжка?Благодаря предварително!  bouquet

Студенти редовно, задочно или друг вид обучение не се включват в състава на семейството, независимо дали живеят с вас или не.

# 137
Много ти благодаря newsm44

# 138
ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА ДЕТСКИТЕ ;Вчера си подадох документите но преди това  ходих за разпечатка от НОИ в социалните. На тази разпечатка излизат болнични , обезщетения за безработица ако си ползвал, от тази бележка и удостоверенията за доходите които получаваш  от фирмата  си сборуваш сумичките и ги попълваш в декларацията.И тук при нас искат ако не си получавал възнаграждение от някой от месеците се пише нула на удостоверението което го издава фирмата.също така и сумата да е сборувана за календарната година.

# 139
нетно или бртуно 350лв за 4лен от семейството беше за детските  Embarassed?

# 140
Бруто  Confused
(като детските не влизат в това бруто)

# 141
Бруто  Confused
(като детските не влизат в това бруто)

ужасТ  Confused

# 142
Какво трябва да пише в уверението, че детето е записано за ученик?
Да послужи пред кого и за какво?

# 143
Stryper, те са стандартни уверенията, дава ги секретарката или там каквото има в у-щето от личен състав.
Да послужи пред Соц грижи би трябвало да пише.
Текстът е нещо от сорта на:
Уверение, че  А..Б...В... е ученик в 1ви а клас на ОУ "А Б"... и т н
Ако пращаш детето да я вземе му дай и някой лев, че поне при нас има такса 1 лв или 0.50 ст, не помня точно.

# 144
А трябва ли да му попълня бланка аз или те я попълват в канцеларията?

Намерих онлайн уверения за студенти. Но той е във втори клас. И се чудя дали да го попълня.

# 145
Stryper, те трябва да имат готови, то пък бива и само за подпис готова да им я занесе  ooooh! нали заплата им плащат  Laughing
Нашата поне си има бланката в компа и само попълва името, класа, данните на детето и принтира бележката. След това праща детето или този, който е отишъл за подпис и печат при директора, напомни му на детенцето, че трябва да му се подпишат и да има печат, че иначе пак трябва да се връща.

# 146
Ок - благодаря ти! Утре ще му обясня.

# 147
Здравейте момичета,
Имам един въпрос към вас - Възможно ли е този месец да ми бавят детските надбавки, поради това, че осигуровките за предходния месец не са внесени, и ако е така, дали ще ми ги изплатят на куп след внасянето на СО?
До сега не съм се сблъсквала с подобен проблем и не ми е ясно  Thinking
Благодаря Ви предварително  Hug

# 148
Детските нямат общо,те се превеждат на всички майки от един град едновременно.Просто последните месеци има проблеми с изплащането и се бавят  Peace

# 149
Неделина, изплащането на детските помощи не е обвързано с внесените осигуровки от работодателя. Ако имаш приета молба за детски и тя е одобрена, няма как да не ти се платят, поради невнесени осигуровки. Може би въпросът ти е свързан с обезщетението и майчинството до 2 години, тъй като тези плащания са свързани с осигуровките.

Общи условия

Активация на акаунт