Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 081
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 690
Много бързо да питам - трябва ли ми някакъв документ от НОИ за получените от тях пари за болнични през изминалата година?

# 691
Много бързо да питам - трябва ли ми някакъв документ от НОИ за получените от тях пари за болнични през изминалата година?
Моля,Благодаря!, мисля си, че тази справка може да си я направят на място, като влезнат служебно в системата на НОИ и да видят за коя дата какви болнични имаш изплатени, настоявай да го сторят...казвам го по асоциация, защото мин година, когато аз подавах документи парите от болнични, мйчинство и т н, това, което не се поема от работодателя и го няма в бележката от него излиза в сайта на НОИ, думите, които служителка ми каза бяха нещо от сорта - Пишете горе-долу сума, пък ние ще видим точно  Shocked казах, че не мога да пиша горе-долу, защото не съм на мин заплата и заплатата ми е различна за някои месеци, така че няма как да пиша по спомени. Тогава тя отиде и точно за 1 мин ми принтира 1 листче с извлечение.  Peace От него попълних сумите в бланката и го приложих.

Иначе тази справка може да си я видиш и ти от сайта на НОИ, но..първо искаш по нета някакъв код за достъп, който трябва лично да отидеш после и да си го вземеш  ooooh! ем..на мен НОИ ми е далеч, не е в моя град, та няма как да се занимавам с това.

# 692
И аз съм така....дано не ме върнат.
В служебната ми бележка са упоменати болничните,но без конкретна сума в тях.
Евентуално мога да проверя по смс-те,които съм получавала и да впиша приблизителна сума newsm78

# 693
И аз съм така....дано не ме върнат.
В служебната ми бележка са упоменати болничните,но без конкретна сума в тях.
Евентуално мога да проверя по смс-те,които съм получавала и да впиша приблизителна сума newsm78
thumbsup Абсолютно!
Може и да е смешно за някого, но точно от СМСтата тази година, септември, когато се наложи да подавам документи ще извадя данните, дори на 1 лист си ги записвам всеки месц, за да не затрия някой СМС  ooooh! техническа нация сме, всичко точно за 2 мин може да се провери в нета, ама не, да има писане.

...а когато децата не са на у-ще (юли-септември) как се дава служебна бележка от у-ще, че така и така не ми е дошло на ума да питам там  Rolling Eyes

# 694
ще изпратите ли ваш представител за срещата с премиера на първи юни?

Каква е тази среща с Премиера на 1 Юни ?! Обясни ми по-подробно. Щото имам намерение и аз да отида ...

# 695
Ей сега се връщам от социалните и съм много доволна!
За първи път попаднах на любезна и разбрана жена,която провери наличните документи за 3 минути и това беше Peace
По служебен път си проверяват в НОИ за получените болнични.
Ани - за летните месеци мисля,че не трябва да се тревожиш.Имаше съобщение на таблото за обяви,че такава бележка се подава до края на Октомври,за да удостовериш,че детето продължава да учи.

# 696
ще изпратите ли ваш представител за срещата с премиера на първи юни?

Каква е тази среща с Премиера на 1 Юни ?! Обясни ми по-подробно. Щото имам намерение и аз да отида ...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492554.msg15174444#msg15174444

# 697
Извинете нямам възможност да изчета всичко и ако се повтарям моля простете.
Въпросът ми е :На моя приятелка синът е навършил 18год. и сега през лятото ще работи -трябва ли да уведоми социалните за спиране на детските надбавки или може да си ги получава.
Благодаря предварително за отговорите Ви.

# 698
  • Linz
vanina174, отговорът е "да".

# 699
Извинете нямам възможност да изчета всичко и ако се повтарям моля простете.
Въпросът ми е :На моя приятелка синът е навършил 18год. и сега през лятото ще работи -трябва ли да уведоми социалните за спиране на детските надбавки или може да си ги получава.
Благодаря предварително за отговорите Ви.

В казармата имаше поговорка за една история. На следващия ден щяло да има строеви преглед. И един новобранец попитал старшината " С каски или с противогази да бъдем ?"

"И с каски и с противогази"
се сетил старшината.

Няма какво да ги уведомяваш. Те (АСП) като дойде време ще спрат детските на сина и. Мисля, че ако не кара 13-ти клас, спирането ще стане от средата на Юни.

С други думи децата завършващи 12-ти клас, ще получат последните си детски за Юни вкл., същата година. И край.

Ако ще кара 13-ти клас, трябва да има сформирана паралелка и да се представи бележка, че е записан за 13-ти клас, за да му се ВЪЗТАНОВЯТ  детските до Юни вкл. следващата година.

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 01:51 от Загрижен

# 700
Момичета бих искала да попитам вярно ли е че вече детските ще се превеждат само по банков път,и майките който са ги получавали по пощата трябва до юни да подадат нови декларации.
Извинявам се ако въпроса ми се повтаря ,но нямах много време да прочета всичко назад.

# 701
Получихте ли детските за Април?

# 702
  • Linz
На декларацията пише, че при промяна на обстоятелствата трябва да ги уведомиш.

Детските за април не са ми ги превели.

# 703
Детските за април не са ми ги превели.

И на мен не са.  Tired

# 704
Здравейте, отново съм в главоблъсканицата. ХОдих до социалните и ми обясниха как да съставя бележка за доходите на мъжо ЕТ - за 2009 - от Данъчната декларация, за 2010 - по 420лв.
Точно бях изчислила , че вече попадаме под 350лв.Ама се сетих , че той получи около 100лв от НОИ за 15 дни отпуск за бащи. Чудя се дали той също се взима от НОИ, доколкото гледах с неговия ПИК код, нищо не излиза - само 260 лв - на колкото си се осигурява.
Чудя се сега дали и тези пари ги взимат под внимание също като болничните.  newsm78

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 18:38 от Mishe333

Общи условия

Активация на акаунт