Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 868
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 900
 Laughing те пък да не се засилят на 2ри август да ти ги обработват  Hug
Не знам и аз си мисля, ако подавам да е в началото на месеца, че после настава лудница из соц служба  Crazy

# 901
Ами знам ли...  За пъри път ще подавам и ми е чудно... newsm78

# 902
  • София
Здравейте!
Нямам възможност да прочета цялата тема и се извинявам ако предварително сте обсъждали това, което ме интересува. Казаха ми, че при подаването на декларация за месечни помощи за дете до навършването на 20г. в социалното искат бележка от педиатъра, че детето има сложени всички ваксини за възраста си. Така ли е?

Да Ви питам като смятам дохода включвам ли 35-те лв., които взимам като помощ?
Предварително благодаря за отговора.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 23:24 от GERY80

# 903
Здравейте!
Нямам възможност да прочета цялата тема и се извинявам ако предварително сте обсъждали това, което ме интересува. Казаха ми, че при подаването на декларация за месечни помощи за дете до навършването на 20г. в социалното искат бележка от педиатъра, че детето има сложени всички ваксини за възраста си. Така ли е?
Да, така е - задължителен документ. Утре ще ходя да си го взимам от педиатърката.  Точния текст е:
12. (нова - ДВ, бр. 27 от 2010 г., в сила от 09.04.2010 г.) служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи на детето, издадена от личния лекар на детето, а при липса на избор на личен лекар - от регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.

# 904
  • София
Queen L, много ти благодаря за бързия отговор.
Значи и аз утре ще се разходя до педиатъра.   Simple Smile

# 905
Да Ви питам като смятам дохода включвам ли 35-те лв., които взимам като помощ?
Не! Simple Smile

# 906
Здравейте,
Аз пак с въпрос тук и молба за помощ!  Praynig Сега гледам документите на мъжът ми от фирмите в които е работил и в някои месеци сумите по нищо не съвпадат с това което излиза в НОИ. Разбрах че това са отпуските, но как е възможно на справката от работодателя да са по-високите суми, а в НОИ - сумите без отпуски? И кое се взима в предвид при изчислението...Защото аз смятах доходите само по това което е от НОИ, но в този случай дохода става по висок и няма да ни стигне да се вредим за детски за 4 лв.... Embarassed

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 14:57 от Hrissy

# 907
Бих искала да попитам, каква е сумата за да се сомоосгурявам на 1000. И колко време ще получавам 90%   майчинство  bouquet

# 908
Бих искала да попитам, каква е сумата за да се сомоосгурявам на 1000. И колко време ще получавам 90%   майчинство  bouquet

Високоплатеното майчинство /90% от сумата на която си се осигурявала последните 12 месеца/ е докато детенцето навърши годинка. При изравняването се получават някои разминавания, но минимални ако родиш около термина. За сумата не мога да кажа - мисля, че наскоро променяха процентите...  newsm78 

# 909
много благодаря за бързия отговор Hug

# 910
  • Бургас
Мисля 40процента! Hug

# 911
Ще следя темата, въпреки че още не съм подала молба - доходите ни идват мъъъъничко над 350лв  #Cussing out

# 912
Здравейте мами, имам един въпрос относно детските добавки или по скоро подаването на молбата.
Майчинството от НОИ къде се попълва...събира се заедно с останалия доход ( тоест на мъжа ми) и се вписва в общия брутен доход по месеци
или се изнася като обща сума в III. Обезщетения за майчинство.

искам да я попълня и да пратя мъжо да я подаде за да не се разкарвам аз с малката

# 913
Здравейте мами, имам един въпрос относно детските добавки или по скоро подаването на молбата.
Майчинството от НОИ къде се попълва...събира се заедно с останалия доход ( тоест на мъжа ми) и се вписва в общия брутен доход по месеци
или се изнася като обща сума в III. Обезщетения за майчинство.

искам да я попълня и да пратя мъжо да я подаде за да не се разкарвам аз с малката

Първо по месеци, събираш с доходите на съпруга и виждаш средния доход, а после отдолу събрано за 12-те месеца само майчинството.
Преди 2 дена така ме накараха да попълня. Това, че се препокриват явно не ги бърка.

# 914
Бих искала да попитам, каква е сумата за да се сомоосгурявам на 1000. И колко време ще получавам 90%   майчинство  bouquet

Скоро направиха промени САМО за самоосигуряващите се. Не мога да съм точен сега, но ... като почнат да плащат майчинството ти, ще ти плащат 90% върху 420 лв. осигуровка, колкото е МОП (Минималния Осигурителен Праг), за самооосигуряващите се. Или 378 лв. трябва да получаваш месечно отначало.

След това, като видят какви данъци си внесла за 12 месеца преди термина, ако са повече ще ти доплатят каквото ти се полага. Примерно се окаже че си се осигурявала на 1 000 лв. бруто и ти се полага 900 лв. обезщетение. А първите 4 месеца си получавала тези 378 лв.
Трябва да ти доплатят наведнъж разликата 4 х (900 - 378 = 522) = 2 088 лв., след което от 5-тия месец вече си влизаш в графика по 900 лв.

Платеното майчинство искаха да го намалят с 6 месеца, но засега си остана 13,5 месеца или 410 дена, 45 от които преди раждането.

Колкото до това, колко осигуровки и данъци трябва да плащаш върху 1 000 лв. бруто, за това си има счетоводни калкулатори. Имаше един хубав сайт "Парите ни", но откакто дойде ГЕРБ на власт, оттам изчезна калкулатора работна заплата
Все пак на 1 000 лв. бруто, осигуровките и данъците са общо 217 лв. месечно.

Дано не съм направил някаква грешка - предварително се извинявам

Общи условия

Активация на акаунт