Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 684
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 435
Добре де, детето за да посещава градина или училище, нали изискват и там медицинска бележка за прегледи и ваксини??
Като е дадена там, защо пак да трябва да се носи и за детски?
Да носят само тези, които не посещават градина или училище..  Crossing Arms

Те ако не посещават училище, изобщо няма да получават детски, така че няма какво да подават.

Подават и още как! Само, че работата е двойна, приемаш молбата, обработваш, отпускаш сума, издаваш заповед, а след като дойдат списъците за 5-те неизвинени помощта се спира и отново се издава заповед, само че за спиране, и това се повтаря всеки месец. Става така, че училището в началото на месеца издава бележка , че ученикът Х редовно посещава уч. занятия, а пък в края на месеца бележка, че същият Х е допуснал неизвинени отсъствия. Все пак управата на училището издавайки сл. бележка, че ученикът редовно посещава училище, няма как да предвиди, че въпросният ученик ще има неизвинени отсъствия за същия месец. Та така!

# 436
Имах предвид ако НЕ посещават училище изобщо.

# 437
Ваксини след 1г. 4м. има чак на 6г. Simple Smile И после има още 2-3 ваксини до 18г. ..
А пък за тия профилактични прегледи  ooooh! Страшна работа ако пропуснеш да си измериш детето на тегло и ръст Crazy

Супер ала-бала е тази нова измишльотина..

Хубаво, ама нали ви е ясно, че соц. работници не са лекари и нямат и най- малка представа, а и не им е необходимо, да знаят какви, колко и през какъв период трябва да се поставят ваксини на децата по имунизационен календар, така че така е решил законодателя, така ще трябва да се прави. Харесва, не ни харесва, измишльотини или не- трябва да се съобразяваме с решенията на законодателя.

# 438
Имах предвид ако НЕ посещават училище изобщо.

Е, за такива деца няма как да се искат бележки, нито от у- ще, нито от лекар, но става въпрос за деца над 7 годишна възраст до 20 год., т.е. в ученическа възраст.

# 439
Ами, най- лесно е да им дадат имунизационния календар.
Всяка лелка в Социалните ще сверява бележката с нужните за тази възраст ваксини.
Пък иди се обяснявай, че детето ти е било болно и ваксината се отлага за след 2 седмици, примерно.
  Crossing Arms

# 440
Пък иди се обяснявай, че детето ти е било болно и ваксината се отлага за след 2 седмици, примерно.[/b]  Crossing Arms
Joy Анджък! Simple Smile
Че може не с 2 седмици.. ми с 2 месеца да се отложи.. че и повече  Rolling Eyes

Аз не казвам нищо против социалните, а за измишльотината на законодателите Simple Smile

# 441
Ами, най- лесно е да им дадат имунизационния календар.
Всяка лелка в Социалните ще сверява бележката с нужните за тази възраст ваксини.
Пък иди се обяснявай, че детето ти е било болно и ваксината се отлага за след 2 седмици, примерно.
 Crossing Arms

Поканвам те да се запознаем, за да се убедиш, че не съм лелка, независимо, че съм на 41 Grinning! В по- преден пост писах, че ако ваксината не се постави по медицински индикации няма да има проблем!

# 442
Joy Анджък! Simple Smile
Че може не с 2 седмици.. ми с 2 месеца да се отложи.. че и повече  Rolling Eyes

Аз не казвам нищо против социалните, а за измишльотината на законодателите Simple Smile

Не, аз просто нямам думи за цялата малоумщина, която се случва в държавата.
Не знам, наистина не знам какво да кажа!
 ooooh!

П.С. Платина, бабка ли предпочиташ да те наричам?  Shocked
Казах го в добрия смисъл на думата, освен това аз съм с около 10- тина години по- малка от теб и нямам нищо против да ми казват леличка.

# 443

П.С. Платина, бабка ли предпочиташ да те наричам?  Shocked
Казах го в добрия смисъл на думата, освен това аз съм с около 10- тина години по- малка от теб и нямам нищо против да ми казват леличка.

Тук, в този форум не се пише за соц. работници в добър смисъл, така че съм го приела не в добрия смисъл. Няма лошо и бабка да ме наречеш. Peace

# 444
Аааа, че защо пък си с това впечатление?
Не е вярно.
Има си и свястни хора, без значение кой къде работи.
Така че не мисли, че винаги е с лошо.
И определено си лелка, за бабка има време.
  Wink  bouquet

# 445
  • Бургас
Искам да попитам,някой знае ли каква е точно служебната бележка ,която трябва да издаде лекаря.
Днес питах моето джипи,ама тя не знаела как точно да я оформи,дали по месеци да описва сложените ваксини или просто да пише, че всички имунизации са направени.
Не знам но до края на месеца трябва да подам документи,а не всичко е ясно.
Също така на малкия ми син не са направени всички имунизации тъй като често имаше неразположения и се забавихме,лекаря му ни е препоръчал да изчакаме,ама в този случай какво правим.
Май не всичко е измислено точно и ясно.

# 446
  • Пловдив
И ние отлагаме засега...

Какво точно трябва да напише джипито на бележката? newsm78

# 447
И ние отлагаме засега...

Какво точно трябва да напише джипито на бележката? newsm78
Не е необходимо да се изброяват поименно ваксините-  пише се, че са извършени всички ваксини за съответната възраст, а също и профилактични прегледи!
В нашият град, джипитата явно недоволни, бързо измислиха как да препечелят някой лев!
Представете си искат по 5 лв. на бележка! Ако имаш 2 деца - съответно 10лв.
Голяма простотия!

# 448
  • Бургас
Е много умно значи,само разкрване по лекари.
Предполагам обаче че ще правят проверки на лекарите.
Това пък с 5 леве не ми се коментира,в кое населено място се случва това.

# 449
Също така на малкия ми син не са направени всички имунизации тъй като често имаше неразположения и се забавихме,лекаря му ни е препоръчал да изчакаме,ама в този случай какво правим.
Май не всичко е измислено точно и ясно.
Мира, попитай в АСП. Би трябвало ЛЛ да напише в бележката, че ваксините са отложени по здравословни причини и това да не е проблем да получаваш детски.
Колкото до 5-те лева, подайте сигнал в ЗК. Всички знаем, че децата са освободени от каквито и да е такси при лекарите. Тези пари се искат неправомерно.

Общи условия

Активация на акаунт