Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 593
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 495
А така!
Нека го намалят!
Даже нека приемат, че ако получавате дори и една тъпа стотинчица, нищо не ви се полага!
Дано тогава се събудите и разберете, че не може повече така!
СЪБУДЕТЕ СЕ, БРЕ, ХОРАААА!!!
  #Cussing out

# 496
Ето  група във ФБ,в която се събират противници на новите условия за получаване на детските:http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=114243641931243,гледам не са малко недоволните....и се надявам скоро да вземат и реално да протестират!

# 497
Според мен са малко.
Та ние имаме толкова много деца!
Колко още трябва да се подиграват с децата ни, за да се събудим?!
Ей това ми кажете, повече не искам!

# 498
  • София
Здравейте,знам че имаше тема за детските,но докато я намеря ooooh!
От скоро получавам детски,на 20март забелязах,че са ми превели само за едното дете...
1-март месец за февруари ли превеждат?
2-трябва ли да занеса бележка за 2-рия срок,че голямото дете е ученик?

Не се сещам,освен заради бележката или за неизвинени отсъствия,каква друга може да е причината newsm78 ,моля тези които имат ученици и получават детски да ме светнат,през колко време се носи тази бележка,всеки срок ли?

# 499
Да през март превеждат помощите за февруари. Ако има проблем и си получила помощ само за едно дете трябва да попиташ в службата. И последно - не се носят бележки за вторият срок! Представят се с подаване на молбата и след започване на новата учебна година- до края на октомври.

# 500
  • София
Значи най-вероятно става въпрос за неизвинени отсъствия Close

# 501
  • София
Извинявайте, но до каква възраст се взимат детските?!  Rolling Eyes

# 502
18г. или макс. 20, ако още учи.

# 503
 Blush Може ли да си повторя въпроса:
До края на април трябва да занеса бележка в социалните, че на децата ми са им направени всички ваксини до момента иначе ми спрат детските  Rolling Eyes Или ще нося, чак когато се наложи да подавам документи за следващата "година", т.е. септември месец, когато ми се пада.

п.п. Джуличка, благодаря!
 Blush Просто ме шашнаха, че не било така и до края на месеца трябвало да подам, затова питах.

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 11:00 от anny_

# 504
Blush Може ли да си повторя въпроса:
До края на април трябва да занеса бележка в социалните, че на децата ми са им направени всички ваксини до момента иначе ми спрат детските  Rolling Eyes Или ще нося, чак когато се наложи да подавам документи за следващата "година", т.е. септември месец, когато ми се пада.

Всеки втори пост е отговор на твоя въпрос.

КОГАТО ВИ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ЗА ПОДАВАНЕ НА НОВИТЕ ФОКУМЕНТИ, ТОГАВА ОТИДЕТЕ!

П.С. Няма проблем, не се шашкайте, нека си говорят каквото искат.
   bouquet

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 11:17 от Джуличка

# 505
  • София,у дома.
И аз  в кюпа.Подадох си документите за детски надбавки.Обадих се в соц. подпомагане дали е нужна бележка от личния лекар и ми отговориха , че не  е.Благодарение на форума ,носех ,всичките необходими документи,вкл. и бележка от личния лекар на децата ми.
Имах в себе си копие от л. к. на съпруга ми.Накараха ме да напиша ,че в 14 дневен срок ще представя и нея,иначе щели да ми спрат.
Занесох  я  днес.Но отказаха,да ми покажат ,че са зачертали текста.Дали да се обаждам отново?И има ли наистина някъде такова изискване ,лично да  се представи ,а не копие.

# 506
И аз  в кюпа.Подадох си документите за детски надбавки.Обадих се в соц. подпомагане дали е нужна бележка от личния лекар и ми отговориха , че не  е.Благодарение на форума ,носех ,всичките необходими документи,вкл. и бележка от личния лекар на децата ми.
Имах в себе си копие от л. к. на съпруга ми.Накараха ме да напиша ,че в 14 дневен срок ще представя и нея,иначе щели да ми спрат.
Занесох  я  днес.Но отказаха,да ми покажат ,че са зачертали текста.Дали да се обаждам отново?И има ли наистина някъде такова изискване ,лично да  се представи ,а не копие.
Изобщо не са ми искали лична карта на мъжа ми .. Имаме брак.. 3 пъти съм подавала за детски, и никога не са я искали ..

# 507
  • Стара Загора
Винаги искат при нас личните карти на двамата родители

# 508
Всеки път водя битки заради личната карта на съпруга ми ,нося копие и ми казват че не можело,трябвало оригинал,а те ли ще плащат глобата:Глоба до 300 лева може да плати всеки, който при проверка не представи документ за самоличност. незная другия месец какво ще измислят ooooh!

# 509

Докато детето учи  до завършване на средно образование, но не повече от 13-ти клас.

Ако след това обаче запише редовно висше,
продължава да взема детски до навършване на 20-год. възраст.
Щом навърши 20 години - учи, не учи - КРАЙ

Общи условия

Активация на акаунт