Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 406
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 1 020
ааа, разбрах  Crazy тоест парите получени през дадения месеца /в случая август/ без значение за кой месец са начислени - така ли?

Да. Peace Много малко са фирми и предприятия, които изплащат заплати месец за месец. В повечето случаи работните заплати се изплащат през следващия месец. Затова се изискват бележки от работодателите за реално изплатени заплати, независимо за кога се отнасят.

# 1 021
Получихте ли детските за август ? гр.София

Имах здравословни проблеми, но това по никакьв начин не би повлияло на детските? newsm78
Обикн. до края на месеца ги превеждат............но вече сме 10-ти.....

# 1 022
Получихте ли детските за август ? гр.София

Имах здравословни проблеми, но това по никакьв начин не би повлияло на детските? newsm78
Обикн. до края на месеца ги превеждат............но вече сме 10-ти.....

За август ще ги получите след 25- ти септември, рано е все още. До края на месеца превеждат за предходния месец.

# 1 023
Здравейте! Ще попълвам за първи път декларация за детските - малката е на 15 дена. Но нещо не ми е ясно с попълването - в графата за Брутен доход на семейството, освен брутните доходи на мен и мъжа ми, трябва ли да се пишат и последните ми 2 болнични от НОИ или те се пишат само в графата Обезщетения за майчинство ? И за тези болнични - мога ли да пиша парите, които са ми превели от НОИ по дебитната карта (проверявам сумата чрез електронно банкиране) или е необходим някакъв специален документ от НОИ за тези болнични  newsm78 ?
Предварително благодаря!   bouquet

# 1 024
Защо над 20 000 циганчета, всяка година спират да ходят на училище ?!

http://lambo.blog.bg/politika/2010/09/15/vsiaka-godina-nad-20-00 … uchilishte.605863

# 1 025
Здравейте! Ще попълвам за първи път декларация за детските - малката е на 15 дена. Но нещо не ми е ясно с попълването - в графата за Брутен доход на семейството, освен брутните доходи на мен и мъжа ми, трябва ли да се пишат и последните ми 2 болнични от НОИ или те се пишат само в графата Обезщетения за майчинство ? И за тези болнични - мога ли да пиша парите, които са ми превели от НОИ по дебитната карта (проверявам сумата чрез електронно банкиране) или е необходим някакъв специален документ от НОИ за тези болнични  newsm78 ?
да трябва да се пишат за тях ще си вземат данните по служебен път от НОИ ,а не това което ти изписва банкирането има разминаване в месеците.

# 1 026
  • Бургас
А някой може ли да ми каже, кой трябва да ми издаде бележка за дохода 1 г. назад /за детски надбавки/, когато фирмата, в която съм работила е фалирала? newsm78 Дали НОИ, понеже през този период съм била в болнични за бременност и раждане и майчинство и това по служебен път ли става или аз трябва да си я изискам от тях /ако евентуално те подават тази информация/  ?

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 20:14 от loopy

# 1 027
  • Пловдив
loopy ,независимо,че си била по майчинство ти трябва бележка от работодателя,където ще пише 0,00 лви че си било в отпуск за отглеждане на дете.Свържи се със счетоводителя,който е движел нещата на фирмата или шефа.Трябва да се пази архив

# 1 028
В графата "Брутен доход на семейството" се посочват доходите от служебните бележки от работодателя /за теб и съпруга ти/. Парите получени от НОИ не се пишат. В Социални грижи си имат програма и проверяват за кои месеци какво обезщетение е получавал човек.

# 1 029
# 1 030

Точно вчера подавах за детски.

В графите за 12-те месеца писах дохода на мъжа ми + моите майчинства за съответните месеци до стотинка,които извадих от справката в сайта на НОИ.
Всичко беше изрядно попълнено.В социалните само са ги проверили и одобрили.
Отделно си имах служебна бележка от счетоводителката,че съм в майчинство и доходите са ми 0.00 лева за 12-те месеца.

# 1 031
  • Бургас
Здравейте!
Попълвам си документите за детските надбавки.В графа доходи,първите три месеца съм в майчинство,незнам колко съм получавала до стотинка, предполагам,че по служебен път ще го проверят.Последните ми 6 месеца са на борсата,отново незнам с точност каква е била сумата.
Въпроса ми е,трябва ли да ходя до нои да си набавя данните и да си изчисля всичко и да го нанеса,или от социалните си правят изчисленията?
Благодаря Ви!
Имам служебна бележка от фирмата, в която съм работила.

# 1 032
Здравейте!
Попълвам си документите за детските надбавки.В графа доходи,първите три месеца съм в майчинство,незнам колко съм получавала до стотинка, предполагам,че по служебен път ще го проверят.Последните ми 6 месеца са на борсата,отново незнам с точност каква е била сумата.
Въпроса ми е,трябва ли да ходя до нои да си набавя данните и да си изчисля всичко и да го нанеса,или от социалните си правят изчисленията?
Благодаря Ви!
Имам служебна бележка от фирмата, в която съм работила.

За болнични и майчинство си взимат автоматично данни от базата на НОИ. Предполагам, че и за безработицата е така тъй като и тя се изплаща от НОИ. На мен лично не ми искаха бележка от НОИ като подавах за детските. За доход бях посочила само трудовите възнаграждния. Приеха ми ге без да ме връщат.

# 1 033
Здравейте! Искам да попитам за еднократната помощ при раждане, на осиновените деца полага ли се? И в същност в акта за раждане на детенцето пише нашите имена и би следвало да се полага. Благодаря предварително!

# 1 034
  • Пловдив
Здравейте! Искам да попитам за еднократната помощ при раждане, на осиновените деца полага ли се? И в същност в акта за раждане на детенцето пише нашите имена и би следвало да се полага. Благодаря предварително!

да,полага се,ако детето е под 3 г

Общи условия

Активация на акаунт