Отчет на набор 2003 - 53!

• 29 280
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Дейзи, сладур!  Heart Eyes
Какви букви, лелеее.
Нашите само апликират.  Crossing Arms
Добре, че ми е умно и научено детето,  Mr. Green че ако разчитах на тях....

# 706
  • Русе
  Нямам идея даже, какво учат в градината. Той сам си се научи да пише и чете от миналата година. Моя приятелка учителка, го беше взела май месец един ден с нея на училище, и той каза че е много забавно. А тя, че някой от 8 класниците четат и пишат като него  Laughing

# 707
Привет и от нас.  Hug Наистина, ужасен студ, а утре - още по-студ.  ooooh!
Двата почивни дни не сме мръднали от нас.  Joy
В нашата градина сериозно ги занимават .Добре, че виждам на дъската какво правят, че Сашо хич не е по споделянето.  Laughing

# 708
  • тъгата в мен
Днес нинджата си е в къщи.Майка му до 3 след полунощ гледа филмче и понедленишкия студ се отрази мигновено на решението да си седим в къщи.
Исках да ви питам дали децата пишат в градините ръкописно?Нинджата за сега пишат печатни букви и много се учудих като разбрах от една майка на наборче,че в тяхната градина пишат не само букви,но и цели думички ръкописно.На всичкото отгоре видях и тетрадката на наборчето-според мен много грозно(и излишно) а отдолу г-жата е писала"отлично","браво" и т.н...

# 709
Jutoo, дъщеря ми така се дърпаше от четенето.Е,неискаше и това е.Само щом стане на въпрос и се тръшкаше.Но един ден каза,че то не било толкова страшно,дори е интересно да срича и така го преодоля.Със смятането го нямаме този проблем.
   Иначе аз съм много доволна от занятията в градината.Всеки ден ми разказва какво са правили.Госпожите им измислят интересни занимания,особено с рисуване.Рисуваха върху кожа, със сапунена вода,с четки за зъби, правиха отпечатъци на обувки и различни такива неща.Сега дори всичките  произведения на децата, от последните две години, са изложени в градската библиотека.

# 710
В предучилищната група на Мати не пишат никакви букви, даже и печатни. Пишат елементи на букви, очертават, оцветяват, правят лабиринти. Нашата госпожа е категорично против да се пишат каквито и да е букви и многократно заяви, че това не е заложено в програмата за подготвителната група. Обаче на повечето кривотии дето ги е написал и той има Браво.
В учебните тетрадки има намръщени човечета и забележка Мисли!, но само на логически задачи, не и на тези с писане.

Ирина, по-късно ще ти драсна едно ЛС за спомените ми свързани с Италианския лицей.

# 711
Свраче,странното е,че някои букви ги пишат ръкописно,а други печатно.Нашият Петьо в никакъв случай не е от красиво пишещите,но понеже е много чуствителен към критики го поощрявам,че се справя добре.Все пак е момче и е нормално да не изписва красиво буквите.Иначе има много подписи с "Браво".Определено интересът му е насочен към смятането и изобщо към логическите задачи.Доскоро нямаше интерес към четенето,но се "отпуши" от раз.
Нашите госпожи успяват да ги научат на много неща.В петък са се учили да разпознават часовника.Правиха и салфетник.

# 712
  • Русе
 сврачето , не знам дали ги учат в градината на ръкописно, ще питам ,когато срещна госпожата.
Аз се опитвам да го насърча да почне ръкописно да пише, като му казвам, че така буквичките са хванати за ръчичка и правят думичката. Обаче той още не потегля да пише така.
Пишем си писма ,  и аз му пиша с ръкописни букви, за да започне да ги разпознава, и се надявам пак сам да почне да си пише така.

# 713
Момичета благодаря за пожеланията!
Да ви почерпя за моя рожденик!

http://www.umc.bg/showbigimage.php?src=strawberry.jpg

Вече мога да си отдъхна от организацията на Р.Д. Издадохме децата живи и здрави Grinning и доволни. Наложи се да давам обещания, че пак ще ги поканим на гости.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 13:13 от didoni

# 714
  • Бу-у-урга-а-ас
Свраче, пишат не, ами пушек се вдига. Ей сега си идвам от една градина и съм се засилила, като минат студовете да ходя да купувам едни тетрадки с упражнения на ръкописни букви. Решават задачи във верига:3+1+2+3=? или по-дълги вериги, само със събиране. Също дълги вериги за ><= по същия начин 3<5>2<8<10 или 3+4+ ? = 10

Вчера го "опаковах" да отскочи до съседите и след минутка се връща с един изсъхнал букет.Намерил го на тротоара и решил да ме зарадва като ми го подари.Какво да правя,сложих го във ваза,няма да обивам в зародиш кавалеството в него.

Страшен е този твоя син. Ако знаеш колко гальовно държи ръката на Даринела и как я милва по бузката  Laughing Пък тя седи като кукличка и не смее да мръдне, за да не развали композицията.  Mr. Green

# 715
Logo5ka,благодаря ти за прясното инфо! Hug

# 716
  • sofia
Писането на каквито и да е букви  - печатни или ръкописни не са заложени в програмата за Подготвителна група. В нея децата се подготвят за ограмотяване, а не се ограмотяват. Пишат елементи на ръкописни букви. Ако учителките преценят, че нивото на групата е високо може и цели букви да даде да пишат. Целта е овладяване фината моторика на ръката. Но много родители искат едва ли не децата да изкарат първи клас в Подготвителна група и затова учителките започват да им дават да пишат това, което не трябва. Щото видиш ли на нищо не ги учат в училище/ ДГ.

Моят син имаше за домашно две страници с елементи на ръкописни букви - и то елементите на буквата Ж. А по математика събиране и изваждане до 7. С това се оправя, но има задачи с неизвестно, които въобще не може да вдяне (напр. 4-? =3).
Пепи беше болен, но госпожата ме видя и му даде тетрадките с домашното и той ми вика: Ти не й ли каза на госпожата, че съм болен и изморен и домашни не мога да пиша. Grinning

# 717
  • София
Аз като и гледам учебната тетрадка на Таня до май месец трябва да се е научила да срича...което ми се вижда мисия невъзможна  newsm78
За буквите - знае всички да ги пише печатно. Ръкописно не ги учат.

Обаче не иска нищо да ни казва - като я питам какво правихте днес мълчи като пукъл.

# 718
  • тъгата в мен
Ами аз и затова попитах да видя при вас как е хавата Wink
Според мен ръкописно трябва да се започне в първи клас,а елементите като лулички,чертички и бастунчета си ги упражняват тази година.Ръкописното писане просто ми се струва като"изхвърляне" на някои г-жи.Още повече,както пише Мирта,това е заложено в първи клас.
Както и да е ...Напривих си сверката,благодарение на вас.Явно навсякъде си зависи от г-жите, не от програмата.

# 719
  • Бу-у-урга-а-ас
Ох, така е . Извън програмата е. Обаче е факт, че това съм го виждала само в хубави силни групи с много умни и амбициозни деца.
Освен това е едно да пишеш просто главни и малки букви, друго е да ги свързваш в думи.

Общи условия

Активация на акаунт