Отчет на набор 2003 - 53!

• 29 266
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Така е,свраче,зависи си от госпожите,но и от нивото на групата предполагам.Според госпожите в нашата група има ядро от много будни дечица.Така или иначе ненаучени няма да останат.Важното е желание да имат.На този етап е важно да се развива фината моторика,както писа Мирта.
Jutoo,и Петьо много често не споделя какво са учили в градинката.

# 721
  • София
Darkviolet, благодаря предаврително за което.   bouquet
Мирта, съгласна съм с теб. Аз лично съвсем не искам детето да се научи на много сложни неща в предучилищната. Но пък и като нашето не е добре. Съвсечм пък нищо да не учат. Поне би трябвало да им създадат някакви навици за нещо. Дори и елементарни. А нашите само рисуват и играят.

# 722
  • София
В групата на Люби пишат само печатни букви, апликират, рисуват та се късат и играят. Едната им госпожа е пред пенсия, много е добра, но изпитвам съмнения, че вече е на техния акъл Grinning(те затова си я обичат де).

Нашият го изпратихме една седмица при баба му и дядо му - да отърве сборните групи(има ски училище).
Снощи майка ми се обажда и казва щастлива- "купила съм му един сборник със задачи за първи клас - всичко е решил!"
Аз(много скептично) - сигурна ли си, че е за първи клас?Колкото и добре да се справя, съмнява ме, да е чак толкова напреднал.

И познайте сутринта какво става - обажда се мама и казва леко унило - Ами той си е намерил отговорите отзад. Нали уж не можеше да чете?!
Той пак не може, ама явно се ориентира детето Laughing

# 723
Етиа, много е сладък сина ти. Ами правилно се е ориентирал човекът! Да знаеш къде да намериш правилният отговор на задачата, много помага в живота Wink
Един мой съученик много обичаше да казва, че: Прогресът се движи от мързеливите. Обосновката гласеше - когато трудолюбив човек има да върши нещо, той се захваща и стъпка по стъпка го свършва. Мързеливият все гледа как да мине с по-малко усилия и току измисли някой хитър номер и така възникват новостите Mr. Green

# 724
Етиа,голям сладур е твоя Люби!
Вчера много учили нашите дечица в детската.Петьо научил едно стихотворение,п,реразказа ми един разказ за "добрата дума",както и за "Франклин".
Сутринта се разтрои,че го заведох на градинката по-късничко.Свикнал е да е първият в градината сутрин.Изобщо трудно се адаптира,когато вече е пълно с деца.Иска да си рисува и оцветява известно време на спокойствие,докато децата идват едно по едно.
Хубав ден ви желая! Peace

# 725
И при нас пишат печатни букви. Вчера госпожата ми похвали юначето, че отлично се справял с всичко.  Hug  bowuu

# 726
  • Русе
И Алекс пишат печетно, но аз го карам в къщи да пише буквите, щото ми се струва че изостава. Много го мързи, бедния  ooooh! Половината букви ги знае по правопис а другите по звук. Не съм се вманиачила но долу-горе да върви с останалите.
Вчера имало авария и ДГ останала без парно. На обяд ги сложили да спят с дрехите и доста било студено но снощи го пуснали и днес пак замина.

# 727
  • Русе

Вчера имало авария и ДГ останала без парно. На обяд ги сложили да спят с дрехите и доста било студено но снощи го пуснали и днес пак замина.
  По този повод днес Светослав си е в къщи. Доволен е, че ще си е на компютъра, с няколкото допуснати от мен игри и Corel Draw
Разрешила съм 3 игри  Английски, Лего,Цифренка.

# 728
Здравейте.
И в групата на Станислав пишат печатни букви, както и някои от елементите на ръкописните - камшичета, лулички, тел. жица. Домашана им дават само в петък, по една страничка, като се редуват - единият петък букви, следващият - цифри. Аз съм доволна, по този начин се създават навици, пък и иначе не мога да го хвана да пише каквото и да било...  ooooh! За вкъщи също съм взела същите тетрадки и първо се упражняваме в тях, преди да пише в тези за градината  Simple Smile.
Станислав си е в къщи. Още миналия четвъртък наобяд се обадиха от градината да си го вземем, че го боли главата. В петък му направих изследвания - кръв и урина, както и една електрокардиограма. Всичко е наред. От доста време се оплаква че го пробожда в сърцето, боли го глава, корем и какво ли още не... От събота е е с хрема, но все се вре в сестра си , та сега и тя е със сополи  ooooh!.

# 729
И Ники не пишат букви на градината, само елементи на буквите - кръгчета, ченгели и чертички. Даже вече и домашна не ни дават.
За четене госпожата категорично ни каза да не ги учим да четат, че нямало да им е интересно в първи клас. Но и ние не изразяваме желание. Ники се опитва по-скоро да познае какво е написано, отколкото да се опитва да прочете.

Днес пак е доста студено, слънчево ама  cold  Обещала съм довечера след градината да се пързаляме с шейната. Около нашият блок всичко е ледена пързалка  Grinning

# 730
  • тъгата в мен
И днес сме си в къщи.Сутринта си реши полагаемата порция задачи и една малка бебешка книжка за четене.
Намерих едни детски кръстословици-книжки,които продават по реповете.Голям му е кеф да ги решава.Скоро не сме гледали филм със субтитри,което ме навежда на мисълта,че днес може да я свършим тази работа.
http://prikachi.com/files/1314431a.jpg Това си го измисли и направи самичък вчера следобяд.

# 731
Свраче,браво на нинджата!Много е креативен! Peace
Ще почерпя идея от теб за детските кръстословици.Вече се изчерпих откъм идеи в това студено време. Thinking

# 732
  • Русе
 Свраче, показах на Светослав вашето творение и той го хареса  Simple Smile
и каза да предам на твоя нинджа -  Много е хубаво !
Ние досега разпускахме с Disney, но след малко на тренировки.
Днес се точеше за поредния брой на поредицата Пътешествие из човешкото тяло - Мамо, ще излязат чревцата, ама чревцата не са стигнали до нашето павильонче още .

# 733
Браво на ниджата.  Hug И аз ще потърся детски кръстословици.  Wink

# 734
Благодаря ви за пожеланията, отговарям чак сега защото бяхме в Истанбул на гости.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт