Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 235
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Аз следя и двете теми - за ваксините и за ГНМ, но понякога имам чувството че отварям едната , а чета другата!   Crazy
Ами просто ГНМ е начин на живот, на мислене, на действие и е нормално да се преплита във всяка тема...

# 436
Нищо не знам за шарките, но тайно се надявам някоя от тях да ни е навестила  Mr. Green
Миналана вечер вдигна много висока Т, цяла нощ беше така, на сутрнта падна, поселе се качи леко и до края на деня падна окончателно, вечерта се потеше много, на другата сутрин вече нямаше нищо. Два дни по-късно изби обрив с червени неравни петна, леко грапави върху кожата - отред са по челото и слабините, отзад - по гърба. Друго за сега няма, не го сърби и изобщо други промени не забелязвам... Може би малко по-умно човече...
Трудно ми е да го заведа на лекар, понеже съм на работа през деня... а и нищо не ме притеснява, ако ще го водя, ще е само за "диагноза" и мерки и теглилки за протокола...

# 437
Ох,това с поумняването...със скока в развитието,де...го мисля от известно време.
Моите ,досега /на 2 г 2 м са/ ,са вдигали един единствен път температура,и то ниска-до 38,и на 2 пъти  са кашляли за по 3-4 дни...та си мисля,дали заради това имат трудности с проговарянето...  Thinking
пак не е за тази тема ,май,...ама nenaatoa  го е обяснила добре  Peace

# 438
Ехооооооооо, никой нищо не каза за ваксините и градините.......?

# 439
  • в моя свят
Моето дете е ходило на градина неваксинирано.В темата са се включвали и други родители на които децата  посещават ДГ макар да им липсват ваксини.Повтаряме нееднократно,че няма законово основание неваксинирано дете да не бъде прието в градина.Медицинските сестри в градините обаче превишават правомощията си и изискват ваксини под заплаха,че няма да допуснат детето.

# 440
Meg!, това прилича на розеола, най-леката шарка, която лекарите не винаги могат да диагностицират  Mr. Green Минава за ден-два и без усложнения Simple Smile

# 441
Meg!, това прилича на розеола, най-леката шарка, която лекарите не винаги могат да диагностицират  Mr. Green Минава за ден-два и без усложнения Simple Smile

А, чудно! Не че мога да се сетя от какъв конфликт дойде, но е добре дошла Simple Smile

Mamagemelar, знам че има много деца последните години, които проговарят около 3 г., което по никакъв начин не им пречи на общуването обаче. Моето също не говори, но разбира всички и винаги намира начин ясно и категорично да покаже какво иска или какво не му е наред...
Мисля, че бавно и полека общуването преминава речевата фаза и отива на по-високо ниво Wink

# 442
Ох,това с поумняването...със скока в развитието,де...го мисля от известно време.
Моите ,досега /на 2 г 2 м са/ ,са вдигали един единствен път температура,и то ниска-до 38,и на 2 пъти  са кашляли за по 3-4 дни...та си мисля,дали заради това имат трудности с проговарянето...  Thinking
пак не е за тази тема ,май,...ама nenaatoa  го е обяснила добре  Peace
ха, интересно! Това твърдение не го бях срещала! Ето че винаги е полезно в една тема да се обсъждат и малко странични неща!
Баба ми навремето съдеше за умствените качества на децата, по това колко "сополи" имат. Значи не са били бабини измишльотини!  Laughing

# 443
Предварително се извинявам за оффа  Peace
А н и ,май в ГНМ го има това твърдение,но не мога да кажа точно къде  newsm78
За моите деца със сигурност мога да твърдя,че всичко заучават много лесно,няма нещо ,което да им се е опряло...освен говоренето Thinking
Сякаш,както Meg!   казва, не им е присъщо,като чуждо тяло  ,натрапено.Опитват  се усърдно,всичко разбират,но изговарянето е мъка.А в същото време ,аз всичко разбирам...от не-говорните ни взаимоотношения Grinning
И ,наистина ,те никога не са имали сополи  newsm78

# 444
  • в матрицата
Съвсем нормално е деца до 2г да не могат да говорят, та даже и на 3 г... не виждам какво толкова ви смущава?? Пък и това със сополите... малко е смешно, за пример познато дете говореше идеално на 1.10м, а почти не е боледувало...

# 445
Ехооооооооо, никой нищо не каза за ваксините и градините.......?
Предполагам, че защото сме го обсъждали 100 пъти досега.
Според наредбата се иска статус, а не да са поставени ваксините, но реално повечето ДГ си искат да са поставени...особено в София, където няма места. Не е правилно, но докато се разправяш детето ти ще завърши училище...това са моите наблюдения. Съмнявам се да успееш да пребориш някоя ДГ.  В частните не държат толкова на тези неща.

# 446
За непроговарянето до 3- годишна възраст мен лично не ме учудва толкова. Новите деца. Peace Heart Eyes

# 447
  • в матрицата
За непроговарянето до 3- годишна възраст мен лично не ме учудва толкова. Новите деца. Peace Heart Eyes
Именно - кристалните деца  Grinning

# 448
Чак пък да е съвсем нормално децата на 2 и 3 години да не говорят, не мога да се съглася. В общия случай като минат 2 години започват да формират изречения. При момченцата става по-бавно, но ако нямат някакви отклонения би трябвало да си разбират всичко.
Теорията за връзката между заболяванията и развитието на характера (не толкова интелекта) на едно дете съм я чувала от една докторка хомеопат. Тя се занимваше с разни източни учения, аюрведа и други, с които аз не съм запозната. Досега не съм открила никъде нещо по-подробно, но тя ми беше казала, че синът и бил мекушав и много вързан за нея като малък, затова изкарал заушка (разбирам, че го е заразила), за да стане по-твърд и самостоятелен. Май че и Ханеман беше писал нещо подобно, свързано с шарките. Не мога обаче да съветвам никого подобно нещо. Не смятам, че е пряко свързано с умственото развитие, а по-скоро с черти на характера, ама това пак е повече в сферата на предположенията.
Моята дъщеря болдеува рядко и за малко, но бърбори като латерна, схваща бързо и попива всичко, така че ако има връзка, то тя е в някаква друга посока.

Май излязох мноого встрани от темата.

# 449
Чак пък да е съвсем нормално децата на 2 и 3 години да не говорят, не мога да се съглася. В общия случай
Кой говори за "съвсем"? И кой говори за "общия случай"?
Аз- не. Peace

но тя ми беше казала, че синът и бил мекушав и много вързан за нея като малък, затова изкарал заушка (разбирам, че го е заразила), за да стане по-твърд и самостоятелен.
И станал ли е по- твърд?

Общи условия

Активация на акаунт