Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 251
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • в матрицата
Че няма как да се забранят ваксините, това е ясно на всички ни. Ама, че може да станат с препоръчителен характер в нашата любима БГ, е задължително....
Да ви кажа ама изобщо не ме интересуват роднините, приятелите или съседката какво мислят за ваксините или за мен.... И аз си мисля разни работи за тях, ама не ги затормозявам с мнението си  Mr. Green

# 586
Янечек, не си спомням да съм писала да се забранят ваксините, напротив, осъзнавам, че това просто няма да стане и тъй като няма да стане, искам да ни дадат право на избор. В крайна сметка, който изгаря от желание нека се ваксинира! Но не искам мен да ме преследват и тормозят по ясли, детски градини и училища, само защото съм направила своя избор! Когато детето ми стане на 18 години и е пълнолетен човек ще може само да взема решения и ако толкова му е зор да си нахака каквито отрови си пожелае ще може само да го направи! До тогава аз избирам да не избирам вместо него!

# 587
Аз пък не искам щерките ми да имат дете от ваксиниран мъж като пораснат Crossing Arms

Шегувам се, де Joy Hug Всеки носи глава на раменете си

Сега сериозно - имам нужда от малко помощ. Преди време бяхте писали, че някоя-си европейска конвенция или закон стои "по-горе" от нашия ЗЗ. Относно ваксините  ме интересува по-точно, за да пратя на една дружка да чете. Може ли линк? Praynig

# 588
  • София
  Като стана въпрос за Япония попитах малко чичко Гугъл.
  Това което открих ми стана интересна, сравнение на календара на Япония и САЩ. Наистина е имало момент в който е било задължително след 2 годинки и тогава детската смъртност е станала най-ниска. Сега обаче си имат ваксини редовно след третия месец основно, но са незадължителни, но силно препоръчителни. Разликата идва че през първата година в Япония има само 6, а през втората още три, тоест общо 9. В Сащ за сравненение през първата година са 13-15, а през втората още 7.

# 589
Аз пък скоро четох в сп. Нейшънъл Джеографик, бр.1, 2010г. следната статистика: "В САЩ разходите за здравеопазване на човек са по-високи от тези в другите страни, въпреки това среадната продължителност на живота е по-ниска, отколкото в повечето развити и някои развиващи се страни." Има и графика, която видимо показва Япония колко е по-добре със ср. продълж. 83 години, а САЩ-77 год. Сумите съответно са: САЩ: 7290 щ.д., Япония: 2581 щ.д.. Има около 20 държави в статистиката, Япония е с най-дълъг живот! България я нямаше... Simple Smile

# 590
  • Stuck in a moment
13-15 ваксини през първата година на детето в САЩ - това е чудовищно. наскоро гледах статистики - на всяко 100-тно дете (или беше 150)  - аутизъм.

# 591
13-15 ваксини през първата година на детето в САЩ - това е чудовищно. наскоро гледах статистики - на всяко 100-тно дете (или беше 150)  - аутизъм.

По-лошото е, че понякога слагат 4-5 и повече ваксини наведнъж  ooooh! .

# 592
Да не забравяме и как се хранят японците и американците Peace

Някой ще ми отговори ли на въпроса? Rolling Eyes

# 593
# 594

Благодаря Hug Но за какво мога да се хвана тук? Единствено за "Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката" ли? Embarassed

# 595
Здравейте момичета, скоро не съм се разписвала. )))

Хубавото е, че малко по малко и от време на време се изправя някой и се изказва по повод това, че ваксините не са 8то чудо на света и не са толкова изключително полезни.

Относно роднини, приятелки и т.н. изобщо не ми пука. Моите родители изключително ме подкрепят за решението ми да не ваксинирам....а и как няма, след като сестра ми е с последици от ваксините. Свеки изобщо не е в час слагаме ли ваксини, или не....въпреки, че май се усети, при това рядко посещение на педиатърката. ))))
Останалите от родата не пеят в хора. ))
Приятелките ми знаят, че не ваксинирам, децата ни по цяла пролет-есен са заедно, тоест явно не се страхуват от моето неваксинирано. )
Не смятам, че съм длъжна да давам отчет за това на когото и да било, освен по мое желание. ))

# 596

Благодаря Hug Но за какво мога да се хвана тук? Единствено за "Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката" ли? Embarassed

Чл. 5 на Конвенцията не е ли достатъчно ясен?!

# 597
Да приемам ли, че Конвенцията е НАД Конституцията?

# 598
Аз пък не искам щерките ми да имат дете от ваксиниран мъж като пораснат Crossing Arms
Шегуваш се, но и на мен ми е минавало през акъла.  Wink
И не само за ваксините.

Не знам околните за каква ме мислят. А и не ме интересува. Никой нищо не е казвал. Не е и ограничавал децата да играят с моите. По-скоро предпочитат да се мълчи на тази тема.

В Канада през първата година също са много ваксините.

# 599
Да приемам ли, че Конвенцията е НАД Конституцията?

Межденародните спогодби към които България се присъедниява имат превес над местното законодателство.
Не ти разбирам въпроса - Къде е проблема с конституцията? Тя именно съдържа горното...

Общи условия

Активация на акаунт