Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 57 927
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Промоциите с лекарства въобще, както и рекламирането на лекарства е престъпно. Преди години се говореше, че ще се забранят рекламите на лекарства, но естествено нищо не стана. Скоро ще започнат да ни ги предлагат с лотарии, играчки, късметчета и други боклуци!

# 211
  • в матрицата
Хората си плащат, все пак са най-печалившата индустрия в света, така, че където парите говорят и съвестта мълчи  Mr. Green Оня банер за 10 валентната ваксина си седи поне 3ти месец вече, а както знаем не е евтино да се рекламира тук, но явно имат голяма полза и 2те страни......

# 212
Норчи - аз не знам в какво лозе ще се окажа след месец, затова не смея да ти препоръчам лекарката. Спешно ли ти е?

И аз съм чула само за 1 случай на глобено семейство. Обаче...мисля си, уж навсякъде е разхлабен контрола и своеволия са възможни, от наша страна де - ама от ХЕИ как ми изпратиха писмо, че и жената, с която се свързах там поименно знаеше за кое дете става въпрос Shocked Някой писа, че вече година и половина детето му няма джипи и никой не ги е търсил за това, но това е в София. Времето ще покаже така или иначе как се върши работата тук в Плд...

# 213
  • Пловдив
И аз не смея да препоръчам нашата...
Засега изчакваме: и аз, и тя... Mr. Green

Иначе, и тя е вписвала не-поставени ваксини, знам го от други майки, отказали ваксините, чиито деца са при нея.
От мен, обаче, иска подписан отказ. Не знам как да предложа да ги впише, без да ги поставя, пък и сестрата е винаги там...

Каката е освободена, ама малчо не е...Джипито ми напомни два пъти за ваксината, аз казах, че няма да ваксинирам, тя ме прати с направление при алерголог за бележка, с която да минем пред комисия, но алерголог, дето да свърши работа, не намерих....

Трябваше септември да сложим тетраксим.

От ДГ също, като че ли, са ни забравили...

Пу -пу...дано не се сетят за нас.  Wink

# 214
И аз съм чула само за 1 случай на глобено семейство. Обаче...мисля си, уж навсякъде е разхлабен контрола и своеволия са възможни, от наша страна де - ама от ХЕИ как ми изпратиха писмо, че и жената, с която се свързах там поименно знаеше за кое дете става въпрос Shocked Някой писа, че вече година и половина детето му няма джипи и никой не ги е търсил за това, но това е в София. Времето ще покаже така или иначе как се върши работата тук в Плд...

Стеф, сигурно си писала, но съм пропуснала... Какво всъщност се случи? Един прекрасен ден се озова с писмо от ХЕИ или ти си се обаждала нещо да ги питаш?

# 215
РИОКОЗ изпращат писмо-повиквателна да се явиш при тях. Там ти четат конско и те заплашват с глобата ако не се покаеш и не влезеш в правия път. След това те глобяват. Знам го от приятелкат във Варна, която мина по този път. Не я глобиха, защото си намери човек, който да и впише ваксините

# 216
Неслагането на ваксини не е престъпление, а е нарушение, затова може да те глобяват колкото си искат пъти. Друг въпрос е, че аз за глобен заради това съм чела само в един вестник. Иначе познавам хора, които не си ваксинират децата - едните са подписали отказ, другите се скатават и  нито едните не са глобени. Няма и да ги глобят, защото ги е страх от завеждане на дела  Mr. Green

Попитах моя личен лекар за глобите, той каза, че щом си се явил на профилактичен преглед и си се подписал, че отказваш ваксина, не е престъпление. Наказуемо е (с глоба), ако въобще не заведеш детето и не си подписал отказ.

# 217
Според мен и лекарите и тези в РИОКОЗ не винаги са много точно информирани. Едни ти казват едно, други друго. Факт е, че има много лекари, които не пресират пациентите си нито да слагат ваксини, нито да попдисват отказа, въпреки че вярват в ползата от ваксинациите. И е факт, че след подписване на отказ в голяма част от случаите никой не те закача

# 218
Мег - да, преди десетина дни на вратата ни намерихме закачена "покана" - нещо като готов формуляр - от ХЕИ. В него се казва (текстът е стандартен и явно се ползва за различни случаи), че детето Ивайло еди кой си, с ЕГН еди какво си, няма личен лекар и следватлено не е ваксинирано, а ваксините трябва да се сложат при училищната сестра или тази в градината. Според текста, родителите трябва да подпишат с ДА съгласието си детето да бъде ваксинирано, съответно да се изпрати обратно получената покана. Имаче и телефон с печат, на някаква лекарка - обадих се, казах какво съм получила, казах че тази седмица вече ще запиша детето при някое джипи, тя се интересуваше дали детето е ваксинирано въпреки че няма ЛЛ, аз отговорих уклончиво (разговорът така се получи, че сякаш тя сама си потвърди че детето е ваксинирано, едва ли не по дифолт). Това беше...Сега, след 1 януари ще ни бъдат пуснати документите от новата лекарка в ХЕИ, следователно чак след тогава ще фигурираме с ЛЛ, съответно и с липсващи ваксини сигурно. Та затова писах, че се чудя какви ще ги дробя тогаз, или директно ще откажа, или...нещо ще замажа.

Попитах моя личен лекар за глобите, той каза, че щом си се явил на профилактичен преглед и си се подписал, че отказваш ваксина, не е престъпление. Наказуемо е (с глоба), ако въобще не заведеш детето и не си подписал отказ.
Много интересно, би било добре ако е истина, но малко нелогично ми се струва - то тогава всички, които не искат глоба, ще подписват отказ Thinking

# 219
Стеф,   bouquet за разяснението. Като няма ЛЛ е много лесно да "хванат" децата по ЕГН и съответно родителите от базите на ЕСГРАОН! Явно нашия ЛЛ чинно си води документацията, защото досега не е ставало дума да подписваме отказ, а и никой за нищо не ни е търсил....

# 220
Неслагането на ваксини не е престъпление, а е нарушение, затова може да те глобяват колкото си искат пъти. Друг въпрос е, че аз за глобен заради това съм чела само в един вестник. Иначе познавам хора, които не си ваксинират децата - едните са подписали отказ, другите се скатават и  нито едните не са глобени. Няма и да ги глобят, защото ги е страх от завеждане на дела  Mr. Green

Престъпление?  Shocked Kое по-точно?!!  Twisted Evil

На мен ми се струва, че с благи приказки, твоят лекар се опитва да си осигури подписа ти, с който си връзва гащите.  Mr. Green

# 221

Престъпление?  Shocked Kое по-точно?!!  Twisted Evil

На мен ми се струва, че с благи приказки, твоят лекар се опитва да си осигури подписа ти, с който си връзва гащите.  Mr. Green

аз пък,не виждам защо да не подпишеш отказ,при условие ,че си убеден,че няма да сложиш ваксина на детето си  Rolling Eyes

или ще лавираме- ако така-...ние така, ако инак ....може и да си помислим  Shocked

# 222
И аз съм се чудила защо подпис за отказ не се предпочита като вариант - тогава ли всъщност им риск от глоби Rolling Eyes
Изглежда ми по-лесен вариант - хем ти си спокоен, хем ЛЛ е чист...

# 223
И аз съм се чудила защо подпис за отказ не се предпочита като вариант - тогава ли всъщност им риск от глоби Rolling Eyes
Изглежда ми по-лесен вариант - хем ти си спокоен, хем ЛЛ е чист...

Глобата е при отказ от ваксини - подписан или не. Главоболията с ЛЛ при отказ от ваксини, с детските градини също се спестяват ако обявиш, че си поставил всичко. Признавам си, че не ми стигна смелост да се набутам в тази въртележка и да се разправям с чиновници за това, че само аз решавам кое е добро за детето ми.

Интересното, което прочетох тук, и което би трябвало да успокои всички мами е това, което разказа Стеф. Обадили са се на лекарката, която им е била посочено в бележката от РИОКОЗ (стига сте говорили за ХЕИ), тя е питала сложени ли са ваксини??? Значи в РИОКОЗ детето "виси" без ЛЛ и би трябвало да фигурира и без поставени ваксини. Оказва се, че не е точно така, и че както предполагах всичко е един батак.

# 224
Мег - да, преди десетина дни на вратата ни намерихме закачена "покана" - нещо като готов формуляр - от ХЕИ. В него се казва (текстът е стандартен и явно се ползва за различни случаи), че детето Ивайло еди кой си, с ЕГН еди какво си, няма личен лекар и следватлено не е ваксинирано, а ваксините трябва да се сложат при училищната сестра или тази в градината. Много интересно, би било добре ако е истина, но малко нелогично ми се струва - то тогава всички, които не искат глоба, ще подписват отказ Thinking

Сестрата в градината няма право да извършва медицински манипулации, камо ли ваксини да слага. В краен случай при нужда може да си позволи да даде Панадол или Парацетамол или  както там се казваше newsm78, но друго- не!

Общи условия

Активация на акаунт