Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 57 908
  • 741
  •   1
Отговори
# 255

[/quote]

Най-добрия начин да се предпазиш е да нямаш случайни полови контакти, да ползваш задължително презерватив и да се изследваш редовно  Peace
[/quote]
 Даам и аз така си мисля Simple Smile

# 256
Хеликаза, здравей. Добре, че намина и насам. Моля те, разкажи на достъпен език нещо повече за генното модифициране при ваксините.

Колкото до темата с фалшификациите, въпросът е малко по-сложен, отколкото ти изглежда. В една демократична държава би трябвало плановите имунизации да не са задължителни, а въпрос на личен избор  (както е в по-голямата част от Европа). Правото на информирано съгласие е уредено в Конвенцията за правата на човека и биомедицината, ратифицирана и от България. Но, незнайно поради каква причина България не е привела местното си законодателство в съответствие с разпоредбите на конвенцията. Всеки, на чието дете бъде отказан достъп до детско заведение на основание липсващи ваксини може да осъди страната в Страсбург и да спечели делото. Ясно ти е, обаче, че твърде дълго време ще бъде загубено, в което до решението на съда детето няма да може да посещава ДГ. Значи, след като държавата не иска да гарантира правото на всеки на информиран избор, то едва ли някой ще изпитва скрупули от това да фалшифицира документи.

# 257
А какво ще кажеш на тези, които подписват отказ?

Омега -  Hug
Ще им засвидетелствам личното си уважение, както на всеки човек,който вярвайки в своите убеждения е готов да ги заяви на останалите и да ги отстоява.

Тези, които търсят начини да фалшифицират документи с нищо не са заслужили подобно отношение.

Аз не желая да водя дискусия с вас относно ползата или вредата от ваксини.Не съм специалист по темата и поради тази причина не искам да влизам в спор с хора , които са също толкова наясно.Ще стане какафония...

Интересуваше ме защо, част от вас вземат решение, твърдо и непоколебимо, а после се чудят как да го скрият.Не съм искала да засягам никого, нито да инициирам конфликт.Ако някой се чувства засегнат, нека ме извини и ако въпросът го обижда да не отговаря.

Искрено благодаря на отговорилите ми!

# 258
Интересуваше ме защо, част от вас вземат решение, твърдо и непоколебимо, а после се чудят как да го скрият.Не съм искала да засягам никого, нито да инициирам конфликт.Ако някой се чувства засегнат, нека ме извини и ако въпросът го обижда да не отговаря.

Искрено благодаря на отговорилите ми!

Аз съм взела твърдо решение и досега не се е налагало нито да го обсъждам с ЛЛ (още преди раждането говорихме накратко по темата, кометарът беше - "решението е Ваше" и толкова), нито нещо да подписвам. Подозирам, че ЛЛ си води бумагите чинно и отчетно, за да няма главоболия, което ме устройва. В картона няма нищо вписано. Засега и това ме устройва. Ако някой ден се наложи да има попълнен картон, независимо от причината, ще го има - този тип фалшификация и закононарушение (не е престъпление! има разлика - първото се наказва с глоба, второто е по НПК!) не нарушава ничии интереси. Липсатата на ваксина не прави детето ми вуросоносител примерно и ако то е все пак е такова без да се разболее, а се разболяват ваксинираните, къде е ползата от тия ваксини?!
Само за яслите искат попълнен със всички ваксини за възрастта картон, или ако няма някоя ваксина - бележка от комисия, но за ДГ и У-ще такова няма. Т.е. детето ми ще си стои вкъщи до 3 г., а после ще го запиша в ДГ.
Нямам съмнения, че ако се хвана да водя съдебно дело за отмяна на Наредба 15, ще го спечеля, но защо да го правя и да влагам пари, време, усилия и нерви, при положение, че мога с две думи да получа изрядно попълнен картон и никой да не ме занимава с глупости?!

# 259
Един въпрос имам, дано ми отговорите.Ако избирате да не ваксинирате децата си(не оспорвам правото ви на информиран отказ), защо не отстоявате правотата на решението си,като го заявите открито?Защо търсите начини някой лекар да ви впише ваксинациите?
Аз имам ли право да не искам детето ми да контактува с неваксинирани деца?Мислех, че в детските градини ходят само ваксинирани деца.Бих предпочела да го гледам вкъщи пред риска да пипне нещо от вашите.Как да подкрепя вашето право на избор дали да ваксинирате децата си, когато вие ме лишавате от моето право да избера безопасна среда за моето?
Благодаря и не се засягайте.Нямам нищо против да не ваксинирате децата си,но не искам да общуват с моите.
Хеликаза, аз ще ви отговоря с удоволствие, но първо искам вие да ми отговорите на следния въпрос - Вие лично ре-имунизирахте ли се с ваксината ДТ, която се прави на всеки 10 години след 25-та година (незнам дали имате навършени)? Защото ако не сте, в този случай сте също толкова опасна и заразна за вашето дете (ако имате такова), колкото е и моето неваксинирано. Същото важи за съпругът ви и прочие близки, които са в постоянен контакт с детето ви....Следите ли мисълта ми??
И един съвет от мен, избягвайте подобни реплики от рода на "Моето ваксинирано дете няма да си играе с вашето неваксинирано дете", защото напомня на онова инфантилното "Моят татко е по-силен и ще набие твоя татко".

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 23:37 от sheherizada

# 260
Шехеризада, да,тази година ме ре-имунизираха понеже навърших точно 25.
Доколкото знам, останалите ми близки също следят за здравето си.

Не приемам съвета ви, независимо че е много мило да го давате без да е поискан, аз не мога да се съглася със съдържанието му.
Моето ваксинирано дете няма да играе с вашето неваксинирано, поне докато контактите му са под мой контрол.И не заради имунизационния си статус, а предимно защото силно се съмнявам, че родители, които нямат смелостта да защитят едно свое съзнателно решение да мамят и фалшифицират не биха му дали необходимото възпитание.
Просто се чудех дали имам правото да предпазя децата си от възможни рискове както за здравето им, така и за възпитанието им.

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 13:45 от Хеликаза

# 261
Хеликаза, странно ми е защо избягваш поста ми, адресиран към теб. И въпроса ми също.
Много лесно е да лепнеш етикета на някой, че е фалшификатор (като че ли за имотни измами говорим), а не си даваш сметка, че става ли въпрос за децата им, родителите са готови на всичко, ако са убедени, че е в тяхна полза. Особено пък, ако говорим за здравето.

Повтарям специално за теб: след като държавата те задължава да направиш нещо, което би могло да има определена вреда (в накои случаи фатална) за здравето на детето ти, то какви скрупули очакваш да има някой да фалшифицира здравен картон??? Значи, държавата не спазва твои основни човешки права, а ти ще се кахъриш за някакъв картон. В нормалните демократични държави имунизациите не са задължителни. Нито пък има градини за ваксинирани и за неваксинирани. Така, че помисли малко повече по въпроса преди да драматизираш толкова.

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 00:49 от Grace'

# 262
Шехеризада, да,тази година ме ре-имунизираха понеже навърших точно 25.
Доколкото знам, останалите ми близки също следят за здравето си.

Не приемам съвета ви, независимо че е много мило да го давате без да е поискан, аз не мога да се съглася със съдържанието му.
Моето ваксинирано дете няма да играе с вашето неваксинирано, поне докато контактите му са под мой контрол.И не заради имунизационния си статус, а предимно защото силно се съмнявам, че родители, които нямат смелостта да защитят едно свое съзнателно решение да мамят и фалшифицират.

Просто се чудех дали имам правото да предпазя децата си от възможни рискове както за здравето им, така и за възпитанието им.
Много добре сте го казала - да имаме право да предпазим децата си. Всички това искаме, нали?  Друг е въпросът, че има хора, които се страхуват и борят с вятърни мелници. Аз съм била на ваше място и ви разбирам - вярвала съм сляпо в ползата от вакините, имунизирала съм се чинно, ако някой ми беше казал обратното щях да го сметна за луд. Но след това бях и от другата страна - детето ми получи реакция от ваксина (потвърдено от ЛЛ), в следствие на което започнах да чета, гледам, питам и събрах 2 и 2 така да се каже. Сега ми кажете вие Хеликаза, била ли сте на мое място, така като аз съм била на ваше? Защото ако не сте, тогава упреците ви са меко казано нагли.

# 263
Живея в Германия, ваксините са препоръ4ителни, но не задължителни.
Отказала съм всякакви ваксини за детето и въобще семейството ми.
В градини и други подобни заведения никой не пита дали е имунизирана.

Надявам се скоро и в БГ родителите да имат това право на избор. Praynig

# 264
Моето лично мнение за ваксините е,че не е доказано,че те предпазват от заболяванията,за които се слагат.Статистиката не е научно доказателство.
Освен това,няма доказателства,че тези вируси предизикват точно тези заболявания.
Трето,тези вируси май ще се окаже,че изобщо  не сьществуват.
И последно се питам какво има вьв ваксините,ако няма доказателства,че предпазват,ако няма доказани патогенни вируси.
Ако се има предвид законите на ГНМ то ваксините са не само излишни,а и вредни.
Производителите на ваксини са запознати с ГНМ от над 25 години.
Пита се от 25 години насам какво има вьв ваксините и с каква цел са на пазара.

Ако сте седнала да дискриминирате децата затова,че са неваксинирани,не ви прави никаква чест.Или може би говорите не глобално за всички деца на планетата,а за децата с бьлгарско гражданство и пребиваващи в БГ само?Защото там децата са лишени от голяма част от правата си(специално за ваксините).
Така бих разбрал виждането ви защото живеете в БГ и можете да разсьждавате само от тази гледна точка без да имате сравнение.
Искам и да напомня,че ваксините не дават 100% гаранция за имунитет.Това би трябвало да ви дьржи в постоянен страх за здравето на децата ви.

# 265
Аз пък съм спокойна за детето ми, което си дружи с неваксинирани. Наблюденията ми са, че точно неваксинираните деца са супер здрави и не боледуват. Племенницата ми не е ваксинирана - ами обичам си я, идва ми на гости, общува си с ваксинираното ми дете (голямото има почти всички вакснини). Малкото като няма да бъде ваксинирано, да не би да стане опасно за брат си  Laughing Отделно пък дядо ми и баба ми, които са родени през 1920, нямат нито една ваксина - виждат децата ми и с нищо не са ги заразили. Да не говорим пък, че все повече стават задължителните ваксини - ето от 2010, ще се слага превенар, а 2009 ще мине метър  Mr. Green Следва ли 2010 да нямат контакт с набор 2009 заради по-малкото ваксини?

# 266
  • в моя свят
Хеликаза за съжаление явно трябва да гледаш детето си в клетка,защото в ДГ и в училище има,ще има и винаги е имало и не ваксинирани деца.И лошата новина за теб е,че неваксинираните деца ще стават все повече и повече.И как разбра,че ние нямаме смелост да си кажем,че децата ни са неваксинирани.Дори напротив.Аз не ваксинирам детето си вече почти 9г.,никога не съм го крила нито от ЛЛ,нито от всякакви други институции.Детето ми е посещавало и ясла и децка градина.Не съм подписвала отказ,защото никой не ми го е искал,а и такова нещо като писменно отказване в никоя наредба не фигурира.Това са си измислици на ЛЛ и ако той поиска да разпиша такова нещо не бих му отказала.Бих го приела като даване на услуга на лекаря,за да може той да няма проблеми с ХЕИ.От правна гледна точка момичетата са ти дали много изчерпателни отговори и виждам,че до фалшифициране на картони стигат само родители,които са се сблъскали със своеволия от страна на децките заведения,които нямат никакви правомощия да държат сметка на някой защо детето му няма поставени ваксини.Още повече,че един картон няма никаква стойност като документ.Мина времето,когато здравния картон беше нещо иключително важно.Вече ЛЛ издават амбулаторни листи за всеки преглед,консулт,ваксинация и т.н.Копията от тези листи са длъжни да пазят и точно с тях се отчитат пред ХЕИ.Картоните излиза са най-вече за родителите,за събиране на кратка информацията на едно място,но ако ХЕИ установи някакви нередности при проверка или се усъмни те ще проверят всички издадени амбулаторни листи и никой няма да се интересува от картона на детето.Има хиляди деца с непопълнени картони,никой никого не задължава картона да бъде попълнен.Картона на моето дете си стои в мен от поне 6-7г. и е почти празен т.е. най-важните неща като прекарани инфекциозни заболявания,алергии,непоносимости,вродени анемии и други не са написани.А този информация за здравния статус на един пациент е най-важна при всеки преглед при специалист.А ние родителите трябва да казваме устно тези данни,не сме медицински лица и съответно можем да пропуснем нещо важно.Така че най-маловажната информация,която трябва да има в един картон е имунизационния статус,но бумащината в нашето здравеопазване е голяма и няма какво да говорим повече.Защото никой не мисли за здравето на децата ни,дори напротив с този натиск относно имунизациите май мислят за повече болни пациенти. Mr. Green

# 267
Стеф за какво училище става въпрос в тази бележка,нали детето ти е на 5 месеца newsm78или аз нещо бъркам.Аз мисля,че в такъв случай-като нямаш ЛЛ,отиваш право в ХЕИ да ти сложат ваксините.

Та за това и преди време ви питах дали е нормално според вас,ако детето си има ЛЛ в града,в който живее(София например) и за няколко месеца живее в друг град(Добрич да кажем),за да не се мести при друг ЛЛ в Добрич за няколко месеца,или да се връща чак до София за ваксина,да му се направи в ХЕИ в Добрич Thinking

Много искам да ви питам за някои видове ваксини-точно за какво са и в каква възраст се поставят(искам да разбера дали може по принцип да не подлежим на тях).Тоест,ако има някои не лаици като мен по темата нека кажат.Че имунизационния календар на САЩ ми е тъмна Индия,разни странни ваксини,възрасти и т.н....

# 268
Благодаря за изчерпателните отговори, на тези, които ги дадоха.Аз нямам проблем с това, че някой не ваксинира детето си.Въпросът беше, защо се търсят начини да се впишат ненаправени ваксини, т.е. на практика да се фалшифицира или подправи, ако думата ви харесва повече документ.Признателна съм на хората, които го забелязаха и отговориха!

Грейс, пиша Ви защото явно държите да се обърна лично към Вас.Не смятам, че Държавата Ви задължава да направите каквото и да било в случая.Ако някой някога Ви е принудил против волята Ви да ваксинирате детето си, мисля че имате пълното право да го предадете на съответните органи.В този ред на мисли, не смятам, че фалшификацията на документ в оправдано и питах защо се търсят начини да бъде извършено това престъпление.Колкото и да не Ви харесва думата, според НПК подправянето на документ е престъпление, а не нарушение, т.к. има умисъл при извършването му.

# 269
  • в моя свят
А аз да попитам пред закона кой извършва престъпление-личния лекар,който е вписал непоставени ваксини или родителя попитал дали може да се впишат без да са поставени?Защото както е ясно ние сами не можем да си ги впишем.

Общи условия

Активация на акаунт