Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 57 917
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Лоре, права си за всичко, но ако кажа, че сме сложили ваксини, ама при някой си лекар, в частен кабинет и т.н. - нали ще ми искат бележка, че това се е случило, а аз не мога да докажа Confused Нали ваксините имат някакъв партиден номер (ако не се лъжа) - поне това ще искат сигурно (минавало ми е през акъла да купя ваксини само заради това и после в коша) Thinking

# 241
В картона не е задължително да се отбелязва партиден номер. Освен това знам, че има някакви по-стари партиди ваксини, при които е "тъмна индия" кое какво е. Това ми го е обяснявала моята ЛЛ. Измивай си ръцете със самите лекари и тяхната немарливост или нетърпимост към бумащината - кажи, че нищо не са ти издали, и че ти не си знаела, че трябва да ти издадат. Питай си директно какво да направиш при това положение, самата лекарка може да ти обясни какъв е редът, кое къде се вписва и т.н. Междувременно си намери правилния за теб човек или просто кажи, че няма да ваксинираш. Никой не може да те застави да бодеш лапето, тъй че подхождай спокойно. Докторите всъщност хич даже не са страшни  Simple Smile

# 242
  • Stuck in a moment
Здравейте всички, отказах се да чета всичките теми защото сте се постарали доста да пишете  Mr. Green, затова направо към въпроса (като се извинявам предварително ако вече сте го обсъдили)  => такаам днес класната ни заяви , че по случай "ден на борбата срещу рака на шийката на матката" ще се проведат имунизации в училище, който иска трябва да и каже. И понеже дойде в предпоследното междучасие и нямаше как да се разбере повече някой има ли някаква идея за какво става въпрос, понеже доколкото се рових из форуми и тем подобни разбрах, че ваксините са 3 и са в порядъка на 200-300 лв. И още един въпрос задължително ли трябва да се поставят и 3те ваксини? *благодаря предварително*  

Тези ваксини , за които говориш за много компрометирани и със непредвидими странични ефекти. Вече на много места в интернет има информация, за рисковете, които поемаш, като решиш да подложиш на това детето си.
Погледай малко, пусни Gardasil i Silgard на търсачка, ще видиш колко пострадали има.

Само този линк гледай, пък ако искаш и още си потърси...
http://www.youtube.com/watch?v=Kcpoqo_MNis
http://www.youtube.com/watch?v=pLqnnxlXcRw&feature=related
Аз не бих ваксинирала дъщеря си никога.

ДА! именно заради тия странични ефекти, за които никой не говори, те ме притесняват. Просто въпросът е дали си струва или не? Доста попрочетох и накрая си мисля по добре да не рискувам. В смисъл предполагам , че ако редовно се ходи на гинекологичен преглед би трябвало да се откриват такива проблеми.
П.С. благодаря  на всички за бързите отговори  Hug

Най-добрия начин да се предпазиш е да нямаш случайни полови контакти, да ползваш задължително презерватив и да се изследваш редовно  Peace

# 243
Един въпрос имам, дано ми отговорите.Ако избирате да не ваксинирате децата си(не оспорвам правото ви на информиран отказ), защо не отстоявате правотата на решението си,като го заявите открито?Защо търсите начини някой лекар да ви впише ваксинациите?
Аз имам ли право да не искам детето ми да контактува с неваксинирани деца?Мислех, че в детските градини ходят само ваксинирани деца.Бих предпочела да го гледам вкъщи пред риска да пипне нещо от вашите.Как да подкрепя вашето право на избор дали да ваксинирате децата си, когато вие ме лишавате от моето право да избера безопасна среда за моето?
Благодаря и не се засягайте.Нямам нищо против да не ваксинирате децата си,но не искам да общуват с моите.

# 244
Лично на мен, Хеликаза, ми пука за детето ти точно толкова, колкото  и на теб за моето. Не е твоя работа да се интересуваш от имунизаципонния статус на децата ми. И да - предпочитам лекар да ми направи  фалшив картон, за да не се обяснявам на такива като тебе, които ще кажат да детето си, че другарчето им е краставо и прокажено едва ли не и да не общуват с него, че могат да пипнат коклюш, тетанус и какво ли не още от него.

# 245
Явно нямате достатъчно кураж за да защитите позицията си, която уважавам, пред институциите.Опитвате да излъжете обществото, мен, себе си?Ами не мога да ви пожелая успех.Стискам палци да ви хванат.
Отговорихте на въпроса ми...щом предпочитате да се занимавате с фалшификации, защо не си купите една диплома по медицина и не си ги внасяте сама?
Убедена съм, че детето ми няма да общува с вашето и то не заради имунизационния му статус.Не смятам, че едно такова познанство, с хора, които се занимават с фалшификация би било желано от мен.Дано успее детето ви да надделее над лошия пример.

# 246

Изпраща: Хигиенно - епидемиологична инспекция
................
Ако все още няма ЛЛ, необходимите имунизации могат да бъдат извършени след ВАШЕТО СЪГЛАСИЕ в здравния кабинет към училището....За целта е необходимо да върнете настоящата покана , като попълните личните си данни и се подпишете за СЪГЛАСИЕ.

Име:..........ЕГН:..............
Да се обхване с имунизации: ДА---------НЕ
Подпис...........
[/i]

Тук изри4но пише,че ако искаш ваксини те ще бъдат направени с твоето съгласие,след като подпишех документа.В случай,4е не искаш,не подписваш нищо и не връщаш нищо.
Освен това няма кой да гарантира,че ти си получила това писмо,независимо къде си го намерила!
И забележи как се изсухлят-имунизациите са задължителни,обаче те могат,а не трябва да бъдат направени.
Tака че според мен не се вълнувай излишно.Пробват те дали ще се вържеш.Освен това последна грижа им е дали си има6 ЛЛ или нямаш.Въпроса се върти около ваксините.

# 247
Хеликазасега пък тук ли се появи да раздаваш акъл? Rolling EyesНе мога да разбера какъв ти е проблема?Нали детето ти е ваксинирано и така е "защитено" от всички злини. Laughing

# 248
Хеликаза, хаха....и как ще установиш кое дете е ваксинирано и кое не?
Това са лични данни и никой няма право ей така да ги раздава насам, натам.
Тоест ако родител не ти каже, че детето му е ваксинирано, няма легален начин ти да научиш това. ))))
Бъди убедена, че ежедневно се срещаш с неваксинирани хора и деца...до сега не си умряла, нали?

# 249
Хеликаза, хаха....и как ще установиш кое дете е ваксинирано и кое не?
Това са лични данни и никой няма право ей така да ги раздава насам, натам.
Тоест ако родител не ти каже, че детето му е ваксинирано, няма легален начин ти да научиш това. ))))
Бъди убедена, че ежедневно се срещаш с неваксинирани хора и деца...до сега не си умряла, нали?

Много яко, че няма как да ви изловя,че фалшифицирате картони, нали?Сигурно много се гордеете със себе си ooooh!
Аз не разчитам някой от детската градина да ме уведоми за имунизационния статус на детето ви, разчитам детето ви да не посещава изобщо такава.Не че имам нещо против него, просто смятам, че ако условията са дете+ваксина = детска градина,вие не отговаряте на тях,съответно нямате място там.Хем сте твърдо убедени,че ваксините са "зло", хем детето трябва да е на градина.Щом сте толкова смели и убедени, подписвайте откази и готово.Защо после търсите съучастници в престъпление?

# 250
А какво ще кажеш на тези, които подписват отказ?

Омега -  Hug

# 251
Нормалната ситуация е на никой да не му пука от това какъв е имунизационният статус на децата на другите Peace
Тука ме питаха- ще слагаш ли? - не! - ок!
и дотам
без заплахи,без подписи,без умувания-ама как ще ходи на градина, ама как ще зарази комшийчето  ooooh!
образованието е задължително
аз не се интересувам кой какви ваксини слага!
защо другите да се интересуват ,аз какви не слагам?

# 252
Мен пък ми е интересно, и ако може да ми отговорите Хеликаза, с какво моето неваксинирано дете, мислите, че е опасно за вашето- ваксинирано и защитено дете?  Peace

Благодаря предварително са отговора.   bouquet

Лично мое мнение е, че "опасността", която може би виждате от неваксинирано дете, може да дойде и от ваксинирано, но разболяло се детенце, защото е получило дози от любимите ми ваксини от тип "лоша партида", или пък е детенце с "неадекватен имунен отговор" към имунизацията, или просто защото няма 100% защита,  както обясняват лекарите за заболелите  от коклюш, морбили, заушка и др., ваксинирани деца,  които са и с по няколко реимунизации срещу споменатите заболявания.

Относно фалшифицирането на картоните, и аз съм против, дотолкова, доколкото аз не бих го направила, но напълно разбирам родителите, които нямат възможност да гледат децата си, или да си позволят детегледачка или частна детска градина, и са принудени да го направят.  Confused Сигурна съм, че осъзнават и осмислят рисковете, до които води това, все пак са зрели хора, отговорни за постъпките си, но за момента обстоятелствата са такива.
Надяваме се на нормативни промени, които ще бъдат полезни за всички, за да не се налага да се правят такива неща.   Peace

Нямам колебания, нито ме срам,  за решението което съм взела.
Нямам проблем да го отстоявам и никога не съм го крила.  Wink

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 21:01 от Зи

# 253
.... ако условията са дете+ваксина = детска градина,вие не отговаряте на тях,съответно нямате място там.
Условията не са такива - няма изискване да не се приема неваксинирано дете в детска градина... камо ли пък някой да ми казва къде му е мястото на моето дете. Все пак има и деца легално и законно освободени от ваксини и те също си ходят на градина.

Цитат
Хем сте твърдо убедени,че ваксините са "зло", хем детето трябва да е на градина.
Какво общо има едното с другото??? newsm78

# 254
Хеликаза,когато имаш един ден деца тогава решавай за тях какво да правиш,а иначе няма смисъл да вливаш акъл тука,за неща които не те късаят.Като много искаш да държиш сметка за фалшификациите трябва първо собствената си диплома да скъсаш,за дето така "добре" са те изучили по въпросите с генетиката... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт