Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 57 918
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Лоре - бележката гласи следното:

ПОКАНА до родителите на Ивайло....., ЕГН......

Изпраща: Хигиенно - епидемиологична инспекция - Пловдив
тел. и печат на лекарката.

Надпис отзад: Поради неизбран до момента ЛЛ, ви уведомяваме, че съгласно Имунизационния календа на Р България, то подлежи на задължителни имунизации, които ще го предпазят от опасни болести., За да могат имунизациите да бъдат направени навреме...е небоходимо да изберете ЛЛ за детето си. Ако все още няма ЛЛ, необходимите имунизации могат да бъдат извършени след ВАШЕТО СЪГЛАСИЕ в здравния кабинет към училището....За целта е необходимо да върнете настоящата покана , като попълните личните си данни и се подпишете за СЪГЛАСИЕ.

Име:..........ЕГН:..............
Да се обхване с имунизации: ДА---------НЕ
Подпис...........

Нищо успокоително не виждам в историята Crazy, в смисъл, че аз не отговорих дали детето има имунизации или не, жената предположи че има, но просто няма лекар. Ако не бях се обадила, не знам какво щеше да последва, никой не знае де. Ако пък бях казала на жената, че няма имунизации - пак не знам какво щеше да каже или да последва.
Общо взето с нищо не съм полезна на останалите с разказа си, защото просто получих едно писмо и нищо не беше изложено дефакто - отказваме ваксини, така и така, да видим после каква е схемата на действие.
Туй то Crazy

# 226

Престъпление?  Shocked Kое по-точно?!!  Twisted Evil

На мен ми се струва, че с благи приказки, твоят лекар се опитва да си осигури подписа ти, с който си връзва гащите.  Mr. Green

аз пък,не виждам защо да не подпишеш отказ,при условие ,че си убеден,че няма да сложиш ваксина на детето си  Rolling Eyes

или ще лавираме- ако така-...ние така, ако инак ....може и да си помислим  Shocked

Само за инфо- подписала съм "отказ", но не декларация, която се споменава от други родители, нямам идея как изглежда и дали е официален документ. Подписът ми е  в Имунизационния журнал и в л.к. на детето.
Въпросът е, че според мен, след като никъде не е регламентирано изобщо възможността да подпишеш документ, даваш или не даваш съгласие за имунизация, няма и основание да ти искат да подписваш този "отказ".  Peace

# 227
Здравейте всички, отказах се да чета всичките теми защото сте се постарали доста да пишете  Mr. Green, затова направо към въпроса (като се извинявам предварително ако вече сте го обсъдили)  => такаам днес класната ни заяви , че по случай "ден на борбата срещу рака на шийката на матката" ще се проведат имунизации в училище, който иска трябва да и каже. И понеже дойде в предпоследното междучасие и нямаше как да се разбере повече някой има ли някаква идея за какво става въпрос, понеже доколкото се рових из форуми и тем подобни разбрах, че ваксините са 3 и са в порядъка на 200-300 лв. И още един въпрос задължително ли трябва да се поставят и 3те ваксини? *благодаря предварително* 

# 228
  • Stuck in a moment
Здравейте всички, отказах се да чета всичките теми защото сте се постарали доста да пишете  Mr. Green, затова направо към въпроса (като се извинявам предварително ако вече сте го обсъдили)  => такаам днес класната ни заяви , че по случай "ден на борбата срещу рака на шийката на матката" ще се проведат имунизации в училище, който иска трябва да и каже. И понеже дойде в предпоследното междучасие и нямаше как да се разбере повече някой има ли някаква идея за какво става въпрос, понеже доколкото се рових из форуми и тем подобни разбрах, че ваксините са 3 и са в порядъка на 200-300 лв. И още един въпрос задължително ли трябва да се поставят и 3те ваксини? *благодаря предварително*  

Тези ваксини , за които говориш за много компрометирани и със непредвидими странични ефекти. Вече на много места в интернет има информация, за рисковете, които поемаш, като решиш да подложиш на това детето си.
Погледай малко, пусни Gardasil i Silgard на търсачка, ще видиш колко пострадали има.

Само този линк гледай, пък ако искаш и още си потърси...
http://www.youtube.com/watch?v=Kcpoqo_MNis
http://www.youtube.com/watch?v=pLqnnxlXcRw&feature=related
Аз не бих ваксинирала дъщеря си никога.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 22:16 от tefterche

# 229
Здравейте всички, отказах се да чета всичките теми защото сте се постарали доста да пишете  Mr. Green, затова направо към въпроса (като се извинявам предварително ако вече сте го обсъдили)  => такаам днес класната ни заяви , че по случай "ден на борбата срещу рака на шийката на матката" ще се проведат имунизации в училище, който иска трябва да и каже. И понеже дойде в предпоследното междучасие и нямаше как да се разбере повече някой има ли някаква идея за какво става въпрос, понеже доколкото се рових из форуми и тем подобни разбрах, че ваксините са 3 и са в порядъка на 200-300 лв. И още един въпрос задължително ли трябва да се поставят и 3те ваксини? *благодаря предварително*  
Не са задължителни тези ваксини, добре е да събереш достатъчно информация за тях  и да видиш струва ли си риска или да образоваш полово детето  Peace
Тези ваксини , за които говориш за много компрометирани и със непредвидими странични ефекти. Вече на много места в интернет има информация, за рисковете, които поемаш, като решиш да подложиш на това детето си.
Погледай малко, пусни Gardasil i Silgard на търсачка, ще видиш колко пострадали има.

# 230
Оп пак  се наместих,  моята реплика сега се вмъкна между tefterche и цитата  Embarassed

# 231
  • в матрицата
Здравейте всички, отказах се да чета всичките теми защото сте се постарали доста да пишете  Mr. Green, затова направо към въпроса (като се извинявам предварително ако вече сте го обсъдили)  => такаам днес класната ни заяви , че по случай "ден на борбата срещу рака на шийката на матката" ще се проведат имунизации в училище, който иска трябва да и каже. И понеже дойде в предпоследното междучасие и нямаше как да се разбере повече някой има ли някаква идея за какво става въпрос, понеже доколкото се рових из форуми и тем подобни разбрах, че ваксините са 3 и са в порядъка на 200-300 лв. И още един въпрос задължително ли трябва да се поставят и 3те ваксини? *благодаря предварително* 
Първо само да отбележа, че никой от пишещите в тази тема  няма да те посъветва да сложиш тази ваксина, камоли 3 пъти. Второ, преди да предприемеш каквото и да било , прочети много внимателно най-малко листовката на ваксината, като обърнеш голямо внимание на страничните ефекти и чак като си напълно информирана какво съдържа ваксината, дали може да защити детето на 100% и какви са страничните ефекти, помисли много добре дали искаш да ваксинираш, но задължително се информирай и не действай на стадния принцип, Успех  Hug

# 232
Престъпление?  Shocked Kое по-точно?!!  Twisted Evil
На мен ми се струва, че с благи приказки, твоят лекар се опитва да си осигури подписа ти, с който си връзва гащите.  Mr. Green
аз пък,не виждам защо да не подпишеш отказ,при условие ,че си убеден,че няма да сложиш ваксина на детето си  Rolling Eyes
или ще лавираме- ако така-...ние така, ако инак ....може и да си помислим  Shocked
Само за инфо- подписала съм "отказ", но не декларация, която се споменава от други родители, нямам идея как изглежда и дали е официален документ. Подписът ми е  в Имунизационния журнал и в л.к. на детето.
Въпросът е, че според мен, след като никъде не е регламентирано изобщо възможността да подпишеш документ, даваш или не даваш съгласие за имунизация, няма и основание да ти искат да подписваш този "отказ".  Peace

Аз съм се подписала само в личния картон на детето, не са ми давали да подписвам декларация или имунизационния журнал....

# 233
tefterche,  D+D+D , Suzza,  струва ми се, че пише детето, а не майката.
Отговора накратко е следния - ваксините не са задължителни. Те са скъпи, неефективни и опасни. Обсъди въпроса с родителите си. Дано да имате достатъчно информация, когато вземате решение. Прочетете старите теми!
Ето какво казва науката:
Основен причинител на заболяването (РМШ) в 95 - 99.7% от случаите е HPV - вирусът, като 70% от случаите се падат на т.нар. високорискови типове -  HPV тип 16 и 18.
Ние, които казваме, че чашата е наполовина празна, сметнахме, че ваксината не ни защитава в 30.2-33.5% от случаите.
Внушението, че "Който си направи ваксина, няма да има рак",  си е чиста лъжа.
"Какво са 272.34 лева (три пъти), ако се спасиш от рак?" - при тази ефективност - пладнешки обир.

В листовките е написано:
****** може да предпази само от заболявания, които се причиняват от HPV тип 6, 11, 16 и 18. Поради това следва да продължат да бъдат предприемани всички предпазни мерки срещу полово предавани болести.
Ваксинирането не замества стандартната скринингова процедура - цитонамазка (пап-тест) за откриване на ранни стадии на рак на маточната шийка.

В превод  - моногамия и профилактични прегледи. Същото, което прави човек и без ваксини.

# 234
Стеф,
Аз бих сложил една кофа до вратата и бих написал на нея,че е за бележки от РИОКОЗ..там да си хвьрлят писмата,не аз да им ги хвьрлям после....

# 235
Само за инфо- подписала съм "отказ", но не декларация, която се споменава от други родители, нямам идея как изглежда и дали е официален документ.
Явно практиката на всеки ЛЛ е различна.
Когато отказахме ваксините с мъжа ми (бяхме и двамата на прегледа), лекарката ни накара да напишем на ръка на бял лист, че отказваме да ваксинираме детето и да се подпишем. Не ни е давала журнала или картона.
Официален документ - декларация за отказ от ваксиниране - няма, защото това не е опция в закона и в наредбата. Peace

# 236

ДА! именно заради тия странични ефекти, за които никой не говори, те ме притесняват. Просто въпросът е дали си струва или не? Доста попрочетох и накрая си мисля по добре да не рискувам. В смисъл предполагам , че ако редовно се ходи на гинекологичен преглед би трябвало да се откриват такива проблеми.
П.С. благодаря  на всички за бързите отговори  Hug

# 237
Само за инфо- подписала съм "отказ", но не декларация, която се споменава от други родители, нямам идея как изглежда и дали е официален документ.
Явно практиката на всеки ЛЛ е различна.
Когато отказахме ваксините с мъжа ми (бяхме и двамата на прегледа), лекарката ни накара да напишем на ръка на бял лист, че отказваме да ваксинираме детето и да се подпишем. Не ни е давала журнала или картона.
Официален документ - декларация за отказ от ваксиниране - няма, защото това не е опция в закона и в наредбата. Peace
Точно това мислех да питам - чудех се дали има готов формуляр или всяко джипи си прави както си реши. Благодаря!

Кристиян -  Joy Досега не ми бяха носили писмо на вратата, виж, колко пъти е имало загубени, как пък точно това не успя да се запилее нейде Crazy

# 238

ДА! именно заради тия странични ефекти, за които никой не говори, те ме притесняват. Просто въпросът е дали си струва или не? Доста попрочетох и накрая си мисля по добре да не рискувам. В смисъл предполагам , че ако редовно се ходи на гинекологичен преглед би трябвало да се откриват такива проблеми.
П.С. благодаря  на всички за бързите отговори  Hug

На въпроса ти дали си струва или не - отговорът е категорично НЕ! Не само че рискуваш страничните ефекти, плащаш не малко пари за това, ами отгоре на всичко ваксината е само за 3 (ако се не лъжа или 2) от над 10 щама на Папилома вируса!!
Ако искаш да се предпазиш, избягвай - случайни полови контакти и такива без презерватив, но най-вече бъни маниак на тема хигиена при анален секс! Веднъж годишно може да правиш цитонамаска или колпоскопия (аз лично предпочитам второто, но не всички кабинети са оборудвани с такъв уред - прегледът с него е по-дълаг от вземането на цитонамазка, но пък е просто наблюдение за разлика от "изстъргването на клетки"...).

# 239
Стеф, доколкото виждам, се предполага, че щом нямаш ЛЛ значи нямаш и ваксини. Опитвам се да обясня, че системите на РИОКОЗ, здравна каса и компания са голяма смехория. Защото в частен кабинет никога няма да ти откажат ваксинация, а това значи, че да нямаш ЛЛ не значи да нямаш ваксини, следователно можеш да кажеш, че са поставени, както си и казала. Няколко пъти вече тук обяснявам, че ЛЛ, която съм избрала по всички правила, не беше отбелязала ваксините от болниците и не беше водила документацията на детето. А тази жена може да е била всякаква, но определено не беше мърлячка. Такива като нея са хиляди, убедена съм. Може да са ви ударили всички инжекции и пак да не са отбелязани. А в частните кабинети поне по мои наблюдения, е още по-голяма анархия. Все някъде ще можете да намерите някой, който да ви нанесе ваксинациите като обясните, че сте пътували постоянно и т.н.

Желая успех в борбата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт