Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 257
  • 741
  •   1
Отговори
# 330

Природата си "знае работата"   chef , и може и без такава ..."помощ"

# 331
  • Stuck in a moment
Някой по-назад беше питал за деца болни от морбили. Ето какво намерих днес... Sad

http://news.ibox.bg/news/id_858114395

И не е изолиран случай, който иска да пусне на търсачка, защото мен ми е тежко да кажа другата новина.

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 20:38 от tefterche

# 332
Някой по-назад беше питал за деца болни от морбили. Ето какво намерих днес... Sad

http://news.ibox.bg/news/id_858114395

И не е изолиран случай, който иска да пусне на търсачка, защото мен ми е тежко да кажа другата новина.

Какво да пусна на търсачка? Благодаря за линка.
Смахнах се вече...........НАПРАВО СЕ ПОБЪРКАХ от колебания Embarassed Толкова ли нямам мозък в главата. Починало от морбили....починало от ваксина срещу морбили.....да се чудиш вече какво да правиш.
Простете ми спама Embarassed

# 333
  • Stuck in a moment
Да и аз вече се колебая ужасно дали да я поставяме тази ваксина или не...

# 334

"Това е прецeдент, според специалистите, защото децата до 1 година не се заразяват с морбили, тъй като те имат имунитет от своята майка. Оказало се обаче, че майката не е имунизирана."
Само, че доколкото ми е известно майката може да придаде само естествен имунитет, а не такъв от ваксинация. Поправете ме ако греша.

# 335
  • София
Тъжно Sad
Но помислете, че майката, ако е карала болестта, щеше да има имунитет. Ако пък е ваксинирана, това не е гаранция, че е придобила имунитет, който да предаде. Мисълта ми е, че гаранция - Франция. А и доколко е достоверна информацията относно това кой е ваксиниран и кой не, едва ли някой може да каже.
Meн лично ме плаши разчитането на ваксина за рубеола, ако тя не е довела до имунитет. И това се разбере чак при бременност, примерно Confused
Ясно е, че риск от разболяване съществува. Това ми каза и лекарката, която по принцип е против ваксините. Но той съществува и при хора с ваксини, за съжаление.  Именно затова човек преценява и решава Peace

# 336
Да и аз вече се колебая ужасно дали да я поставяме тази ваксина или не...

Ако знаеш как да предпазиш детето си и как да го лекуваш от всяка една болест, би ли се притеснявала от болести? (май задавам риторичен въпрос...)
Аз съм намерила това знание за себе си и затова нямам колебания и терзания.

# 337
Благодаря, момичета, от това имах нужда  bouquet

# 338
Цитат
Аз съм намерила това знание за себе си  и затова нямам колебания и терзания.
Ако не е тайна, кой е вашия метод?

# 339
Цитат
Аз съм намерила това знание за себе си  и затова нямам колебания и терзания.
Ако не е тайна, кой е вашия метод?

Въпросът не е към мен, но искам да отговоря - моят метод се нарича Германска нова медицина!

# 340
Хора, четох някъде по-напред в темите, че съществуват глоби, ако не дадеш детето си да го ваксинират със задължителните ваксини. Че можеш да бъдеш осъден, че глобите са средно по около 300 лв за непоставяне на една ваксина, че на детето до 2 год. възраст се поставят към 15(?) задължителни ваксини, умножете цифрата...

Въпросът ми е - има ли хора които не са ваксинирали децата си, и как са се покрили от системата?
Кога те откриват - само когато личния ти лекар докладва ли някъде, има ли вариант той да те покрие, без да навреди на себе си и т. н.  Дайте ми тази информация по същество, ако някой е в състояние да я даде, разбира се, защото не искам повече да си ваксинирам детето/децата. Но не се и смятам длъжна да плащам непосилни суми на държавата заради отказа й да ми предостави правото на избор.

# 341
Суми от 300лв и съд не са се споменавали в тези теми.

# 342
Сара, до съд трудно би се стигнало, защото има противоречие за тази задължителност на ваксините. С две думи - ДА, според нашите закони са задължителни, НО това е в противоречие с конвенция, която България е ратифицирала (справка в подписа ми).
Общо взето има няколко сценария:
Ако решиш да се покриваш -говориш с ЛЛ, ако той откаже - намираш друг.
Ако решиш да отстояваш мнението си, забравяш за ясла. Но закона е неясен за ДГ - иска се имунизационен статус само, а училището е задължително и никой не може да откаже образование на детето ти.
  bouquet

# 343
Защо си мисля ,че ГНМ не може да се пролага при толкова малки деца/бебета newsm78
Мен също адски много ме е страх от всичко и не съм сигурна...
И на мен би ми помогнало,ако някой ми вдъхне повече такава

# 344
Всъщност, при бебета и малки деца конфликтите са съвсем буквални, което много улеснява прилагането на ГНМ и тълкуването на симптомите и конфликтите. Разбира се - понякога можем само да гадаем какво е в главата на бебето....

Общи условия

Активация на акаунт