Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 228
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Така ми се стори малко по-нагоре.

Да, така твърдеше тя. Всичко е строго субективно и тотално непроверено. В смисъл от мен.
От друга страна ако приемем, че всеки орган в тялото ни е свързан енергийно с общото цяло. Знам, например, че черният дроб е орган на гнева. (само за него знам Mr. Green) То звучи логично, че различните процеси, през които минава тялото ни при различните боледувания ни се отразяват и на характера. В смисъл, че водят до някакви конкретни промени в зависимост от заболяването.

Интересна тема е, поне за мен - ако някой знае нещо по въпроса, ще се радвам да сподели. Може би в нова тема, за да не дразним хората тук, които не са на моето мнение

# 451
Много ми стана любопитно за връзката характер/интелект - боледуване. Има ли къде да прочета?

# 452
Много ми стана любопитно за връзката характер/интелект - боледуване. Има ли къде да прочета?

Всъщност, има една теория, но тя касае детските болести, а не болестите изобщо. Според нея след преболедуване на такава болест, детето прави скок в растежа (физически и интелектуален). Не е описано от ГНМ, но в тази тема го разисквахме и си го обяснявахме от гл.т. на ГНМ. Теорията изобщо твърди, че детските болести са полезни и предпазват от бъдещо развитие на хронични заболявания.

Има някои публикации в тази връзка, че хора, болни от рак (не знам точно какъв) минават във временна ремисия, след като са преболедували морбили или рубеола. Но не съм задълбавала да чета подробно по темата.

Иначе, ако разсъждаваме от гл.т. на ГНМ - характерът би могъл да окаже голямо влияние. Ако например все стискаш зъби и не можеш да захапваш опонентите, слябото място са именно зъбите, защото си по-податлив да получиш такъв конфликт. И т.н., ама това е друга тема.

# 453
Това за морбили-то е свързано с хомеопатията, предполагам. Самият принцип на тази медицина е за лечение на подобното с подобно. Ако симптоматиката на хроничното заболяване се припокрива или е сходна с тази на морбили или друго остро заболяване, което протича по-бурно от хроничното, то човек ще преболедува само острото. Хроничното ще изчезне. Но това няма връзка с характера

# 454
Хи-хи, тук и аз ще се включа:
Когато приеха малката в болница в Гърция (на около 8 месеца) се промени много, но по отношението на двигателен апарат. Стана много чевръста, изправяше се за секунди и се катереше по баща си или по мен - ама това защото бягаше от докторите  hahaha Само да видеше някоя бяла престилка на вратата и се скатаваше при някой от нас. А бяхме в болница с Т и диария, казаха вирус, ама не са го лекували нещо сериозно като в БГ (с АБ например), само глюкоза и парацетамол.

# 455
Според мен има много какво да се знае в темата за връзката характер/интелект - боледуване...аз лично не съм запозната,но по интуиция,и от моят опит мога да твърдя ,че по-силните психически винаги ще карат по-лесно болестта,в сравнение с лабилните.Изобщо ,дали има дял в науката,който изучава подобни явления newsm78
loreto07 ,много категорично се изразяваш за общия случай с говоренето...от какво съдиш-статистики няккави?
Аз пък,масово виждам късно проговарящи деца,и изключения на ранно говорещи.
А и зависи каква е терминологията! Майки-експертки,дето твърдят ,че детето  е проговорило на година и малко,а то всъщност едва ползва 20тина думи, навсякъде има.За мен проговарянето не е това  Peace
Моите имат запас от над сто думи,но изречения не правят,а и няма два еднакви случая-среда,езиково разнообразие,контакти,мотивация,стимули,престимулиране... Peace

# 456
Въпросът не беше за това как човек кара болеста взависимост от характера, а как болестта променя/моделира характера.

А за говоренето - лични наблюдения. Имам какво да споделя по въпроса без да съм специалист, но мисля, че безмислено ще натоварим тази тема с излишен спор. Ако някой се е засегнал, моля за извинение. Това, че някой проговаря на 3 г не означава нищо лошо за менталното му развитие - брат ми е бил сред тези екземпляри. До 3 е мълчал, а после е започнал с цели изречения. Но той е единственият, който познавам. Ако искате можем да си направим отделна тема. Peace

# 457
loreto07 ,не съм се засегнала  Hug -аз знам ,че късно проговарят моите .
Ще е добре да има нова тема, за да разнищим въпроса-много наслагвания има-този казал,онзи чул,а всъщност каква е официалната  оценка-има ли вече доказателства за изменения в мозъка на новото поколение...тези неща ще се радвам да споделим в друга тема,но аз не съм пускала никога ...

# 458
За непроговарянето до 3- годишна възраст мен лично не ме учудва толкова. Новите деца. Peace Heart Eyes
И мен.
Моят син не произнася и една смислена думичка, дори мама и тати. Почти на 19 месеца е. Но не спира да говори на негов си език, има и свидетели.  Laughing Разбира всичко, което му казваме.

Дъщеря ми на неговата възраст казваше много ясни думи, а след 2-рата годинка правеше изречения.

Знам, например, че черният дроб е орган на гнева. (само за него знам Mr. Green) То звучи логично, че различните процеси, през които минава тялото ни при различните боледувания ни се отразяват и на характера.
Ето защо е хубаво да се правят пречиствания на черния дроб.  Wink

А чувствата ни се "складират" в червата.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 03:34 от Вери

# 459
  • в моя свят
За непроговарянето до 3- годишна възраст мен лично не ме учудва толкова. Новите деца. Peace Heart Eyes
И мен.
Моят син не произнася и една смислена думичка, дори мама и тати. Почти на 19 месеца е. Но не спира да говори на негов си език, има и свидетели.  Laughing Разбира всичко, което му казваме.
Аз не съм съгласна,че е напълно в реда на нещата дете на 3г. да не може да говори.Споделяте за децата си,но те нямат още 2г.До тогава има деца,които говорят много,но и набор от няколко думички е нормално,а след втората година нещата се развиват с много бързо темпо относно говора.

Моя син проговори смислено и целенасочено след 4г.,но също като детето на Вери не спираше да си пее и бърбори негови си неща.Никога съм нямала проблеми с това да го разбирам както и той нас.Сякаш говореше с очите си.Никога не ме е дърпал за ръката,за да ме заведе до хладилника примерно или да сочи и да казва ъ-ъ,за да ми покаже,че иска нещо.Когато стана на 3г. и след това бях много притеснена,но всички ме успокояваха,че момчетата по-късно,че изведнъж щял да проговори и т.н.Баща му по думите на бабата напълно мълчал до 3г. и изведнъж започнал да говори с изречения и правилно.Това обаче са само бабешки приказки,аз и до днес не съм видяла или чула случай в днешно време някое дете просто така от раз да проговори.
Тъй като моя син е с хиперактивност и дефицит на концентрация имам лични наблюдения към много деца с подобни проблеми.Е,всички те са проговорили късно.Дори и да са от новите деца това не е успокоение.Обществото ни не е дорасло да посрещне това ново поколение,не ги разбира и децата се подтискат,не искат да комуникират с нас,имат проблемно поведение,хиперактивност и т.н.Моето дете отговаря на повечето от писанията за индиговите деца,казват,че сега се раждат кристалните,но това не означава,че ако едно дете до 3г. не иска да говори ние трябва просто да стоим и да си чакаме.Не казвам,че трябва да ги водим по лекари,говоря за различни терапии-музикотерапия,арт терапия и много други,които изключително благоприятно се отразяват на децата.Но наистина темата не е за тук.Исках само да отбележа,че новите деца имат нужда да ги разбираме,а ние не сме дорасли за това.....за съжаление.И ако в къщи родителите се научат да разбират децата си то не е достатъчно,защото детето няма да е в клетка,а ще посещава ДГ,училище и т.н.,а обществото,образователната ни система,измислените ни норми на поведение и т.н. подтискат ужасно много децата ни.

В крайна сметка дори детето ми да е от новата ера това не ме успокоява,защото за обществото в което детето ми живее то е проблемно дете.Не ме успокоява и това,че е с интелект над нормата,защото обществото в което живее не му позволява да развие потенциала си и той има лепнат етикет-ученик със СОП.Има проблем със заучаването,а същевременно ай-кю-то му е над средното за възраста.Но стига съм спамила темата,че май вече от 2 страници обсъждаме странични неща.

# 460
Не знам каква връзка имат болестите, проговарянето и интелектуалното развитие.
Дъщеря ми боледува 2пъти в годината, тоест за сега и се събират 4разболявания с продължителност 2-3дни.
От 2годишна започна да свързва по 2думи, а сега идва и ми изпрасква по цели изречения. По цял ден не млъква, обяснява какво ли не и постоянно научава и използва нови думи.
Мога да кажа с ръка на сърцето, че говори и то изключително добре, като "бебешките" думи вече почти изчезнаха от речника и.
Но честно казано не виждам връзката между това и болестите....

# 461
Малко са ми странни тези теории за децата индиго и за кристалните деца. Убедена съм, че всяко поколение е различно и се развива съобразно средата, в която живее. Ние сме в ерата на информационните технологии и децата ни попиват информацията и живеят с технологиите в ежедневието ни от раждането си, че и от преди това. Всяко е уникално и специално по свой начин.
Мечта, чела съм за този синдром. Това, което знам е, че е трудно диагностицирането му и доста субективно също така. Пробва ли с хомеопатия. Защото, когато моята дъщеря имаше проблеми с поведението - детски пбертет около 2-та година - хомеопатичната терапия помогна страхотно.

Не обичам да чета за деца индиго и пр., защото знам историята на Джени Макарти - тя обяви детенцето си за дете индиго, а после се оказа, че детето е аутист. Сега тя участва активно в кампании срещу ваксините. Дайте да се радваме на лапетата без да им слагаме етикети.

Иначе съм абсолютно убедена, че моята фльорцичка е вундеркиндче Simple Smile)) На мама професорчето Simple Smile)

# 462
Аз научих за връзката между болестите и скоковете в растежа от австралийския филм против ваксините (мисля че беше Vaccines - the hidden truth). Правеше се връзка най-вече със шарките и другите често срещани детски болест и конкретни стъпки в развитието на детето. От гледна точка на знанията ми ГНМ (които са само бегли), си го обяснявам със сбълскването и решаването на типични за детската възраст конфликти, след което детето се обогатява с нови знания и умения, т.е. нова опитност със заобикалящия го свят.
Далеч съм от идеята, че винаги трябва да има конфликт (болест), за да има скок в растежа или придобиване на нова опитност, но това развитие е често срещано, а обяснението, което имам - съвсем задоволително за моите интереси. 

# 463
Гледайте каkва дискусия се заформила тука..

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461964.0;all

# 464
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Горещо препоръчвам тази книга:
автори са: Д-р Ханс-Кристоф Бергер и Д-р Катарина-Мария Бергер

Как да лекуваме децата със средствата на цялостната медицина.
http://www.books.bg/books/247/46045.html

Има за начините за лекуване на болести, за които ваксинират и начините на заразяване, и инкубационен период. Дали да ваксинираш и ако да, защо. Аз си я взех днес на старо, направо не знам кой може да хвърли такава книга, безценна е!

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 16:32 от drize

Общи условия

Активация на акаунт