Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 318
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
На 8 август 1796 г. вестник “Таймс” написал: “Ваксините против кравешка едра шарка ще доведат до израждането на човешкия род в крави: на ваксинираните ще им порастат рога, копита и вимета (в зависимост от пола)”.

Благодарим ти много, че ни информира, кога се е състоял първият отпор на ваксините. Така към антиваксинистите отпада обвинението, че защитават каузата си, само защото е модерна.

А това ще зарадва много хора в съответната тема:

За изминалите 150 години средната продължителност на живота се е увеличила 30 пъти, от тях 25 - благодарение на имунизациите.

# 511
...но ако не бяха те "Ваксините" щеше да има епидемии и пандемии които, щяха да заличат бавно но сигурно човечеството от лицето на Земята.
Има задължителни ваксини и такива които се поставят по желание. Задължителните не могат да станат пожелание, защото живеем в Европа.

То как не се е затрило това човечествотo  преди да открият ваксините?
За сведение и аз съм в Ойропата и тука задължителност няма.Не знам от къде си черпи6 информацията,но най-вероятно я изсмукваш от пръстите си.

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 18:23 от Omega

# 512
Ха, Persona се е клонирала. ooooh!

# 513
Омръзна ми веки път ,като влизам в тази тема да има по някой 'объркал се' ивместо да чета смислени неща,да се изписват по сумати страници  глупави спорове.Не се научиха тези хора къде какво се пише.

# 514
Тези хора умишлено се "объркват" , Норчи.
Благодаря ви , "объркали" се, че вдигате темата . Peace Mr. Green

# 515
Инфекциозните болести представляват заплаха за здравето на гражданите на Европейския съюз. Националните здравни органи и европейските институции носят обща отговорност за предотвратяване на разпространението на нови патогени и повторната поява на други такива, както и за подобряване на капацитета за бързо и координирано реагиране на тези заплахи.Всички страни от ЕС имат организирани имунизационни програми за защита на гражданите от сериозни и понякога опасни за живота болести.

Тръгнали сте не само срещу законите на България, а и срещу тези на ЕС.
Доводите са ви смешни и каузата обречена, но като станете за смях да не кажете, че не са ви предупредили.

# 516
Благодаря че ни предупреди,а сега можеш да си намериш друго място за списване,където ще бъдеш добре посрещната и разбрана.

# 517
Доводите са ви смешни и каузата обречена, но като станете за смях да не кажете, че не са ви предупредили.

Аййй, newsm43, малее, страх! Сега кажи и колко години тъмничен затвор ни очакват, другарко надзирател!
Благодарим за предупреждението, ще се свием и ще слушкаме! boo

# 518

Я цитирай някой такъв европейски закон!!!!!!!!

# 519
  • София
  Мяу, как си, добре ли сте с бебка? Пожелавам ти едно хубаво раждане и здраво и добричко бебе. А ти ще слагаш ли ваксините от родилното?

# 520
Aila, добре сме, благодаря за пожеланията Hug. Бебката се е кротнала и не ще да излиза, чакам си да тръгне нормалното раждане.
Смятам да откажа ваксините още в родилното, само малко се притеснявам, защото и без това доста зор дадох на лекарите с моите искания за нормално раждане (при първо секцио), но в крайна сметка... това е мое право!
Чета си тук редовно, подготвила съм една декларация, че отказвам ваксините и ще пиша и в информираното съгласие същото. Надявам се да е достатъчно и да не ги сложат без мое позволение.

# 521
Ще ти цитирам като начало какво пише в българския закон, а това го пише не само в нашите закони, а и в законите на другите държави от ЕС.
Цитат
ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО
Раздел V.
Контрол върху заразните болести
Чл. 58. (1) За предпазване на гражданите от заразни болести се правят задължителни имунизации.
(2) Министърът на здравеопазването определя с наредба лицата, които подлежат на имунизации, както и реда, начина и сроковете за извършване на:
1. задължителни планови имунизации и реимунизации, включени в имунизационния календар на Република България;
2. целеви имунизации и реимунизации, които се извършват по специални показания;
3. препоръчителни имунизации.
8-годишно дете почина от усложнения от морбили вследствие на тежка пневмония в Бургас.

Четиримесечно бебе е починало от морбили в сливенската болница „Д-р Иван Селимински”.

Законът си е закон и той важи за всички. doctor

# 522
Да, точно така, а това е законът, който важи дори и над нашия:

Конвенцията за защита правата на човека и човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината, установена от Съвета на Европа и ратифицирана от Република България на 23.04.2003 г., подчертава необходимостта от зачитане неприкосновеността на човека като индивид и като част от човешкия род и признава важността от гарантиране на достойнството му. Според Конституцията на Република България, конвенцията е част от вътрешното право и е със статут над нормите на вътрешното законодателство, които й противоречат. Тя гласи:

"Член 5. Общо правило
Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободното и съзнателно изразено съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.
Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки един момент."

# 523
Много ми е интересно да разбера...хора като B&C - ако детето ви пострада от ваксина...парализира се..получи мозъчно или двигателно увреждане...почине.. - пак ли ще защитавате тази си позиция?

# 524
B & C, безкрайно благодаря за информацията, просто нямаше как да я знам ако лично ти не беше дошла да ни просветлиш.
Закон или не - имам право да откажа които си искам ваксини и днес точно това направих. Лекарката ми даде да се подпиша, че отказвам и готово. Или и тя нещо незаконно е направила като не ми е издърпала бебето от ръцете и не му била ваксината?
И ако искам - ще ходи на градина, колкото и да има родители против  Mr. Green
пп: писала съ 100 пъти, ама пак. Моето голямо дете реагира на МПР-ваксината, а племенницата - на пентаксим. За мен не утешение, че детето ми години наред прави спазми на дробовете заради благото на човечеството. Едвам съм го оправила с алтернативни методи и идва реимунизация с коклюш, която със сигурност ще му върне спазмите и може дори да го направи астматик - не, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт