Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 219
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Днес по БТВ новините имаше репортаж за училищните лекари и сътветно дават в едно у-ще лекарка от старата генерация, почнаха да летят хвалебствия по неин адрес и колко е натоварена в у-щето, а едно от основните й задължения било да следи за имунизационния статус на учениците, защото все повече родители съзнателно пренебрегват препоръките за ваксиниране и заради такива деца имало епидемии от заушка и морбили Shocked Shocked ooooh!
Самата лекарла твърдеше, че имала правото да дава лекарства на децата, а сестрата не е упълномощена (ставаше въпрос за даване на лекарства за понижаване на Т.).

# 601
http://e-vestnik.bg/7859/zashto-ne-tryabva-da-se-vaksinirame-sre … tu-svinski-grip/- Полска министърка: Не трябва да се ваксинираме срещу свински грип, ваксините са кофти + видео

# 602
Мег, как ще ми разбереш въпроса, като и аз не знам какво точно питам. Confused
Там пише също и че има задължителни имунизации....

В линка са дадени - Конституция, Конвенция, ЗЗ...
"Всяка интервенция, свързана със здравето се извършва само със свободното и съзнателно изразено съгласие на заинтересованото лице" Това го пише в Конвенцията

Изключвам Конституцията. В Конвенцията и ЗЗ обаче виждам противоречия, (чета със седнало в скута ми дете Embarassed и може да изтърва нещо). Кое е по-силното в случая - Конвенцията или ЗЗ?

# 603
Идеята е (противоречието, тоест), че според нашите закони имунизациите са задължителни, а според конвенцията имаш право на избор - без твоето съгласие никой нищо не може да ти направи.

# 604
Идеята е (противоречието, тоест), че според нашите закони имунизациите са задължителни, а според конвенцията имаш право на избор - без твоето съгласие никой нищо не може да ти направи.

Сиреч липсва синхронизация с Евр законодателство, което е предпоставка за различно тълкуване и следователно създава предпоставки за всякакви своеволия Peace

# 605
Изключвам Конституцията. В Конвенцията и ЗЗ обаче виждам противоречия, (чета със седнало в скута ми дете Embarassed и може да изтърва нещо). Кое е по-силното в случая - Конвенцията или ЗЗ?

Конвенцията, тъй като е международна спогодба, ратифицирана от нашия парламент, а такива имат превес над чисто български закони, ако вторите противоречат на първите (точно това е записан ов Конституцията Simple Smile).

В линка са дедени именно текстовете с явно несъответствие - един вид дадено е условието на логическата задача, а решението самО бие на очи....

# 606
много благодаря Hug

# 607
Вижте какво намерих за едно ромче,четейки съвсем друга тема.

Цитат

Момченцето е въшливо, при всякакви опити пък от страна на мед. сесра да го върне- ами майка му казва" Аз си знам правата".Нямал имунизации, нямал ваксини- нищо.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=462137.0;all

# 608
Момичета, в кой закон беше записано, че за детските градини не се изисква задължително поставени ваксини, а само имунизационен статус (което не означава поставени ваксини) ако може да ми пуснете тази част в която е записано.

# 609
Момичета, в кой закон беше записано, че за детските градини не се изисква задължително поставени ваксини, а само имунизационен статус (което не означава поставени ваксини) ако може да ми пуснете тази част в която е записано.
Цък
Точка 5 конкретно, маркирана е в черно Hug

# 610
  • Пловдив
Стефи, с вас кво става? С ваксините? С джипито?  Mr. Green

# 611
Бенджи, страшно е при нас - попаднах на една..хм, не знам как да я определя...но като й кажа, че искам да се подпише където трябва за да откажа ваксините, тя се прави, че не ме чува и започва да ми приказва как човек си имал път в живота и не можело току така да го отбягва, сиреч, ваксините са необходимото зло, пък ако нещо ти се случи заради тях - то е, защото Господ е пожелал така Tired С хомеопатия сме щели да тушираме страничните ефекти...мани, нямам думи, другата седмица пак съм при нея и този път с мъжа ми отиваме, явно по кроткия начин няма да стане, ще трябва грубо. Освен това, ромчето и майка му трябва да са ми за пример Embarassed
Мерси, че питаш Heart Eyes

# 612
  • Пловдив
При нас джипката направо предложи да подпиша отказ, ама аз още се дърпам, предпочитам да го освободят с комисия.
Поиска ми една бележка, независимо как да си я набавя и каза, че ще уреди нещата...
Засега отлагаме до април, но определено не съм подложена на този натиск, който очаквах.  Wink

# 613
РЕШЕНИЕ №
на Столичния общински съвет
от 2009 година
ЗА: Препоръчителна ваксинация на 12-годишни момичета срещу рак на маточната шийка (РМШ)
На основание чл...., ал... от Закона за .............................
СТОЛИЧНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
РЕШИ:

1. Обявава за препоръчителна ваксинацията срещу рак на маточната шийка (РМШ) на 12-годишни момичета, живущи на територията на Столична община. Финансирането на ваксинацията се поема от бюджета на Столична община
2. Възлага на Кмета на Столична община организацията по изпълнение и контрол на кампанията по ваксиниране, като кампанията започва не по-късно от 1 септември 2009 и завършва в рамките на 6 месеца след тази дата.

# 614
Fanni, това е просто смехотворно...
При всичките странични реакции и смътни случаи по света...
И как така Общинският съвет ще се обявява за препоръчителна ваксинация?

Бенджи, каква е тази бележка? Имате някакъв проблем ли, че може да минете комисия? (сори, но изглежда съм изтървала ако си писала за това).

Общи условия

Активация на акаунт