Все така слънчеви, щастливи и дано ви предстои най-успешната година

Пенелопа, добре си ни навестила

Наистина интересна тема сте заформили. Аз сега да ви подразня, но като регистрирах Тервел в сайта на детските градини и моменталически точките на Гери скокнаха на 10, 3. Така че явно битката за нас ще е лесна, ако не променят правила все пак, че всичко е възможно.
Миналата година събра някакви си 7,3 точки и бяха недостатъчни за нашата градина - приетите бяха от 8 и нещо нагоре. Каката се добра до гранида със системата "най-бързият печели".... А частната изобщо не е вариант, не можем да си я позволим, особено с тази сурия деца, затова или в държавни, или аз си оставам във вечно майчинство...
За училищата аз пък съм пълен противник на тези нови предложения да смъкнат още една година надолу - и без това цял живот ще се учат, за какво им е от толкова рано. 7 години и половина е идеална възраст, макар, че вече има и прведучилищна, та реално си е от 6 години, но 5 вече е ужасно рано, направо им ограбваме детството, имайки предвид и ужасните системи в България, бележници, стресове и пр.......
Ара, не се притеснявай, все пак е пукнато, а не счупено. Целта е да не мърда много много, дори и шина би вършила работа, но е скъпа и тук не се практикува, затова слагат гипс. Щом е обездвижена ставата, ще си залее пукнатините. Руми и по батути скачаше, да не говорим за катерушки, пързалки. Три от костиците й бяха пукнати и само след 20 дни гипс си заля. Аз сложих отдолу на гипса една джапанка от тези целите от всичко по лев, срязах я по ходилото и така изкара до края успешно, без да се налага да ходим да сменяме гипса, че и това беше вариант.
. А като гледам Ого как иска нон-стоп да му четем книжки, знае над 20 песнички и бързо учи стихчета, мисли много логически и т.н., задържа му се много дълго концентрацията, опитва да разказва приказките и т.н. мисля, че за детето ще е тъпо да цикли една година на едно място. Той от сега иска да ходи на училище и си разнася "учебниците" (т.е. всичко книжкоподобно
ако и аз съм го пипнала идея си нямам как ще се лекувам като го видях колко е упорито това чудо. сега съм седнала на комп и се наливам с чай.
предполагам, че като се появи бебчо пак ще зачезна, но до тогава има още мноооооого време
.Аз затова казах-проверявайте, питайте, огледайте от всички страни по-отрано-ако нямате преки дълги наблюдения за дадено училище-да изберете тази среда-която пасва на вашето дете.Има по-отракани деца, които оцеляват на някаква цена и в джунгла, но има и раними деца, на които им трябва по-елементарна да го кажа среда.
където не е "око- за две,зъб- за чене" поне не и в самото начало.Нужен е плавен преход.