Щастливи ОКТОМВРИйки се въртят сега около бебешките легълца!

• 22 408
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен в новата тема! Simple Smile
Отдавна не съм писала, а сега успях да ви прочета по нощите. През деня сме по разходки, след това домакинска работа и не мога да смогна. Сега като се развали времето ще съм постоянно пред компа и ще съм редовна. Peace

Иначе сме добре. Още обаче имаме жълтеничка и се налага да я борим с хапчета. Добре че са хомеопатични. Надявам се да помогнат, че другата седмица сме на кръвни изследвания и ако всичко е на ред ще ни сложат най-накрая първата ваксина.

Да питам мамите, които кърмят - ПИЕТЕ ЛИ КАФЕ? Аз до сега не съм си позволявала ама много ме мъчи безсънието, а кафенцето ще ме убодри.
Имам и още един въпрос-как разбирате, юе коликите са отминали?

HugГушкам всички с поводи днес! Hug

Yana, На колко дни сте? питам защото и моят малчо има жълтеница все още и ни казаха до 8 ако има да отидем да ни направят изследвания, а вие какви хапчета пиете? Аз започнах сериозно да се притеснявам вече за тая жълтеница  Sad Даваш ли глюкоза или подсладена вода? А първата ваксина заради жълтеницата ли не ви я сложиха? На нас ни я сложиха  Shocked
И тези колики нямат край, много се гърчи милото. За капак на всичко има и разтройство, днес като му сменях памперса си свърши работата детето и беше направо като водичка  #Crazy Някой има ли идея от какво може да е?

# 76
Bambi,и на моя син му беше като водичка понякога,докато имаше колики.

# 77
  • София
Ха, стана ми много интересно за масажчето.  smile3521 Моето момче не се жалва много от колики, но изпитва дискомфорт, та ще взема и аз да пробвам. Имаме някакви остатъци зехтин, та ще видим при нас как ще е. Наистина като филм на ужасите.  Mr. Green

Иначе, ако ще пробвате други рецепти за колики - недейте тази с индийското орехче. Аз не я бях чувала преди, но нашата лекарка ме предупреди - индийското орехче било опиат и затова навремето са мислели, че помага за колики, а то успивало децата. То май дори в готварски рецепти се слага по малко.

По въпроса за кафето - и аз пийвам по 1-2 на ден. На никой от моите млекопийци досега не съм забелязала да му се е отразявало отрицателно. Wink За диетите имаше една статия в библиотеката на Кърмаческия. Не бива да се отслабва рязко - "Твърде бързата загуба на тегло (повече от 0,5 – 1 кг на седмица) е свързано с освобождаване на замърсители от околната среда, които са складирани в телесната мазнина в кърмата."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3141
А ето и това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=159043.0.
Аз спазвах втората фаза на Саут Бийч миналия път като кърмих Никола, но той вече беше на 1 година. Отслабвах горе-долу по 1,5 кг - 2 кг месечно и свалих около 8 кг, после малко отпуснах края, но не си ги върнах. Сега като гледам да ограничавам лошите въглехидрати - не много успешно. Като поотрасне още малко Румен и почвам още по-сериозно. Мъжът ми прави едни детокси и много му завиждам, но заради цитата по-горе и токсините ме е страх. Нали уж кърмя, че детето да получава здравословна храна пък да му пробутвам моите токсини...

Много ви завиждам за срещата в зоото! Ама като си представих, че трябва да се мъкнем цели четирима... А на колата от няколко дни не й се отваря шофьорската врата. Мъчиха я едни майстори и вчера уж оправена. Тръгваме за детска консултация и се оказа, че трябваше като крадец да влизам през другата врата. Че тя колата е и само с 3 врати. Много смешна картинка бях.

Анхелика и от мен  Hug Hug

# 78
Привет момичета- изумена съм от метода на Бънси и снимката на Адри- ще пробвам и аз като се събуди малкото буболече. Shocked Shocked Shocked
 Иначе ми смила лагерите направо- сутрина от 8 до 15 не искаше да заспи- темперамент определно има, защото не мисля че бяха колики този път. Накрая излязохме на студа- днес е под нулата и на секундата заспа...сега още спи в количката. Сигурно отглеждам бяла мечка, а не бебенце Joy От утре почвам да я слагам да спи на балкона по препоръка на сестрата, до -15 градуса можело Crazy
Много хубаво, че сте се разходили колективно (виждам имам си и колежка и по возило Wink)[/sub][/sub]....аз чакам някой лос на срещна в парка, че имам чувството, че съм единствения жив човек тук (за майка с количка да не говорим...). Като настане люта зима и всички спят зимен сън- не ми е чудно-още в 3 часа започва да се стъмва...

# 79
 Качих малко снимки да ни видите колко сме пораснали Grinning
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/photo.php?pid=188060&id=1812812423

Мъж ми ще купи зехтин и утре сме ние наред да го изпробваме, пратих му снимката на Адри по скайпа, че е на работа нощна смяна и той ей така е гледал Shocked Laughing
 Мен днес ме боля много матката, тя от 2-3 дена ме поболва, но днес си беше цял ден и чакам включване с цикъла

п.п.редактирах линка, че му бях сложила поверителност Peace

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 19:18 от megs

# 80
Ние нямаме момичета такива неща. Peace

# 81
  • Sofia
Тоя нашия синковец е голямо магаре  Crazy Опитах се да го масажирам по гръбчето да видя дали и ние ще изкараме такава гняс,а той милия орева орталъка  Joy Не,че ни мъчат колики и ми реве,но така или иначе трябва да го масажирам,но явно си знае,че е след баня....  Crazy
Снимчиците ще ги кача след мъничко  Peace

Сега се сетих да питам.Имате ли проблем с косата?Мойта от 2-3 дни пада и ако продължаваме в същия дух за рождения ден ще получавам перука за подарък  Whistling То срамота,но имам един плешив,много суетен колега в работата и ще му звънна да го питам какви ампули си слагаше да не му капе  newsm78

# 82
Пробвах масажа - нито бодили, нито подобрение...язък за надеждата Close дано на някой още да помогне, при нас не стана
Плами, моята коса капе от деня след раждането....пиши съветите после Peace

# 83
Този ужас с косата още не ме застигнал,но сигурно тепърва предстои Tired
Има много ефисакан маска с Тривитаминол, помогна на много момичета от другия подфорум, ако искате ще я напиша Hug

# 84
  • Sofia
Жени,ще сме ти многооооо благодарни!  Hug

Ето още снимчици  Peace
http://oktomvriiki09.snimka.bg/friends/sreshtite.378629.16220483

# 85
  • София
Jeny мила, дай рецептата за маската.  Hug
Аз съм чела, че след раждането е нормално да окапе косата, която поради хормони през бременността е капала по-малко отколкото е нормално. Тя наистина всеки път ми се сгъстява и след раждането се връща в нормалното си състояние. Но малко помощ с маски не е излишна.
Аз този път реших да пия и витамини за бременни и кърмачки. Да видим дали ще е по-добре положението.  Thinking

# 86
Заповядайте, помага със сигурност
Препоръчително, дори задължително е, ако дадена съставка не Ви понася, да я замените  с  по - подходяща. Маската не е патентована и закони за използването ́и няма.

Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса),  масло от шеа/карите , масло от жожоба, ....  инфо тук
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ -  за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.

Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.
Съставките, които може да добавите по свое усмотрение към оригиналната маска, по своето действие се делят условно на два вида: регулиращи омазняването и изсушаващи.

# 87
Адри,  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Направо ме е страх да го масажирам тая вечер

# 88
Бънси,Адри  Hug
Направих го масажчето. Първо бебо се разрева и го прави 10-15 сек, нищо не излезе, малката се раздразни и рева един час, накрая си викам, тъй и тъй ревеш, дай поне едно хубаво да те натъркам, и наистина започнаха да излизат, само че при нас по-мънички от колкото  на снимката, но бая. И се укроти малката и заспа. МАйка се сети че навремето баба е масажирала така бебетата и му викали на това черничкото кундели, така наричат и черните точки, не знам дали има нещо общо, но утре пак ще я масажирам

# 89
  • София
Понеже масажа ми стана много интересен поразрових с Гугъл и ми попадна, че това било рецепта на Баба Ванга и го има и тук във форума, но кой да чете Wink

"КОЛИКИ (у деца) - След баня намазваме гърба на детето с прясна чиста мас, слагаме го да легне по корем и започваме кръгови масажи на плешките и вдлъбнатата част над дупето. До 10 мин след започване на масажа започват да излизат косъмчета, които можете да избръснете. Процедурата може да се направи някокло пъти, докато спре излизането на косъмчетата." от тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=307428.0

Общи условия

Активация на акаунт