1001 нощи - приказката , която завладя сърцата ни , не може да свърши - 111

• 26 304
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Ани,малко нахално,но мога ли след Лилито да приема и аз като подарък колажа от пост564!Във видеото,което си сложила ми направи впечатление как Халит любезно помоли журналистите да си свърщат бързо работата,защото самите те са имали тежък ден.А ,бе ,мъж на място!  bouquet  bouquet  bouquet

# 586
  • В центъра на България

Едно голямо БЛАГОДАРЯ на Севи и Варна.
На всички пожелавам хубав ден, добро настроение и успешна седмица.

# 587
Ани,малко нахално,но мога ли след Лилито да приема и аз като подарък колажа от пост564!Във видеото,което си сложила ми направи впечатление как Халит любезно помоли журналистите да си свърщат бързо работата,защото самите те са имали тежък ден.А ,бе ,мъж на място!  bouquet  bouquet  bouquet

Фреш, само да поясня, че тези, на който Халит раздава команди в стил "строй се, преброй се" Grinning са туристи от Либия, имали късмета да срещнат по улиците Халит и Берг. Всички искаха да се снимат, но Халит бързо сложи ред и както казваш, заради тежкия ден, който са имали, ги помоли един да  направи няколко снимки на всички заедно, а после да си ги разпределят.

# 588
varna72, благодаря-поради шума не хванах всички подробности, само чух това, че са арабски туристи.А и микрофоните ми се сториха повече-може би това ме обърка .Абе не им е лесно на известните и няма спокойствие за тях.  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 15:14 от fresh13

# 589
  • В центъра на България

Ани, ти спиш ли някога. Едно голямо БЛАГОДАРЯ и на теб. За страходните колажи, информация и най-важното за хубавото настроението което налагаш във форума. На момичетата със стиховите също БЛАГОДАРЯ . Защото те са романтичната есенция. За кой ли път  ще напиша, много съм щастлива, че съм тук с всички Вас. 

# 590
Varna 72,тази сутрин съм разсеяна и пропускам неща,а не обичам да правя така.Тук ,на страниците на темата не разбрах дали езикът,от който превеждаш ти е роден,но не това е важното в случая-исках да знаеш,че и твоите преводи винаги много са ме радвали,че езикът им е богат .точен и смислен.Благодаря ти за това и ти желая слънчев и усмихнат ден-поне в София вече имаме слънце!  bouquet  bouquet  bouquet

# 591
Здравейте, мили геджеманки, едно малко късно "Добро утро" и от мен. Но такива красоти сте сътворили, и толкова неща има в термата, че докато ги прочета и изгледам, стана почти обяд. Но въпреки всичко, пожелавам прекрасен ден на всички

На нашите неуморни и изключителни преводачки Севи и Варна поднасям и своите благодартности за безкористната им работа, за това, че са толкова мили и отзивчиви.

# 592

За утрешния ви празник пристигам направо от страната на приказките.

# 593

Не вярвайте на всичко, което публикуват жълтите вестници и показват жълтите телевизии. Аз им повярвах и сгреших много,  засегнах човекът, който ме обичаше истински, изгубихме много време, наранихме чувствата си. Но това беше отдавна, вече сме щастливи, очакваме семейството ни да се увеличи с нов член. Просто ми попадна този стар вестник и ми припомни за онези неприятни моменти.

# 594
# 595
Varna 72,тази сутрин съм разсеяна и пропускам неща,а не обичам да правя така.Тук ,на страниците на темата не разбрах дали езикът,от който превеждаш ти е роден,но не това е важното в случая-исках да знаеш,че и твоите преводи винаги много са ме радвали,че езикът им е богат .точен и смислен.Благодаря ти за това и ти желая слънчев и усмихнат ден-поне в София вече имаме слънце!  bouquet  bouquet  bouquet

Аз съм си българче, фреш. Това, че стигнах дотам да превеждам от турски е само едно от многото доказателства докъде може да доведе човек лудостта по един филм и главните герои в него.  Joy Докато течеше "1001 нощ", се записах  на уроци по турски и съм ходила всичко на всичко един месец. За съжаление нямам време за повече, но преводите, които правя за форума страшно ми помагат, научавам много нови неща.

# 596
На всички ви   newsm51

от 21 до 30 въпрос /после ще се връщам да проверявам/

21.Според вас къде започва невярността,непредаността. ?

То започва като една болка в средата на гръдния кош.Няма връзка със замислянето за нещо,с това да почувстваш нещо,или с това да го направиш.Това вас засяга /интересува/ и и това че човека срещу вас знае това,а това вие да му го кажете за това положение/състояние / е отделен въпрос.И след като и отсрещния човек вече е запознат  с това,вярността/преданността / се превръща в проблем и на двамата ...Травмата която Онур преживява /изживява/ с предишната си годеница,свързаното с баща му минало,влюбването от пръв поглед в жената ,но първото им преживяване,накратко всички тези неща увеличават неговата ревност.

22. Вярвате ли в любовта от пръв поглед ?

Да, вярвам.

23.До сега играхте роли в които ,става това което вие кажете /вие искате/,харизматичени ,симпатични характери изиграхте.Мислите ли да излезете пред зрителите в съвсем друга роля ?

Защо да не стане,разбира се че може ...В играта /актьорството/ няма нещо като харизматичност.Всякакви роли бих могъл да играя.

24.Но едно след друго играхте близки една до друга роли...

Това бе напълно случайно.Например гърбавия Квазимодо  или чудовището на филмите с ужаси Франкенщайн също са по един герой и успяват да въздействат на хората.И аз когато се отдаде случай не бих се спрял или отказал да играя неуспял,грозен,инвалид или несретник.И тези роли да изиграеш е отделно приятно/забавно/.

25.В момента изпълнявате ролята на Онур Аксал и имате голяма маса почитатели.А Халит Ергенч какъв е ?

Чувствителен,действащ според /с / усещанията си,упорстващ да премине границите си /границите на възможностите си/,един който се мъчи да преодолее себе си /да отиде/да успее да стигне/ по надалеч от себе си.Когато работя,в работата си не търпя да безотговорността , и тогава мога да насиля да работят повече хората.Понякога когато се обърна и погледна назад има случаи в които си казвам: '' и да не съм насилвал толкова нещата/изисквал/е щяло да стане също добре'' , но това не е в ръцете ми.Когато работя ставам много сериозен,за мен се превръща работата на живот и смърт.

26.На какво се смеете ?

На себе си и на погрешните неща които съм направил много се присмивам.Например и когато падна пак много се смея на себе си...Никога не бях се пързалял през живота си,и тази година за пръв път ходихме на ''Картепе''.Научих се да карам сноуборд и ски.Но много падах и на всяко падане много се смях на себе си.Разбира се да паднете е нещо забавно ,само някъде нещо да не ви стане / да не се нараните/.

27.Кои неща  ви натъжават/тревожат,огорчават/ вас ?

Безнадеждността много ме натъжава. Последно плаках когато загубих баща си.Стана ми мъчно за много неща които не можахме да направим заедно.Колкото и да споделя човек ,пак остават неща ненаправени/останали наполовина/.

28.Кое искахте да направите заедно ,а не можахте ?

Не сме излизали двамата някъде на вечеря сами,и най вече в последния период бих искал да съм бил с него някъде.Но не стана...Човек най-много от това което не е могъл да направи,от липсите си си взема урок. Не знаем да си вземем урок /поучим/от правилните неща.

29. Имате ли комплекси и недостатъци ?

По отношение на работата си ,прекалената ми чувствителност/точност/,строгостта ми понякога се оценява като недостатък.Понякога в някои случаи ми казват че съм празна чаша.Но ако не се опитваме да подобрим някои лоши страни на  нещата,започваме  да губим и тези добри неща които държим в ръцете си.Затова тази сериозност винаги се стремя да я спазвам.И малко в последно време напълнях и това започна да ме безпокои.Чувствам че започнах да натежавам и това положение ми ограничава движенията.

30.Подредения живот/т.е. семейния кара човек да качи килограмите...

Може да го наречем и насладата от храненето  на двама заедно...

# 597
Varna 72,каквото и да кажа,ще бъде банално,но както обича да казва моята малка дъщеря:Върха си!"-наистина,казвам го от сърце-точно теб,която носиш хубавите новини в тази тема,не бих ласкала напразно.Къде е лудостта ,не виждам-може би,защото съм силно увлечена по филма,аз лично намирам това,което си направила за ПРЕКРАСНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО!А дали си българче,турче или виетнамче,няма значение-поне за моя милост.ВАЖНОТО е,че си тук и отваряш постоянно и за нас една врата-вратата на реалната приказка,която всички обичаме и,която продължава да държи толкова хора тук! newsm03 smile3525 newsm03

# 598
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug HugДобър ден на всички! Севи ,радвам се ,че си отново при нас! На теб и Варна- голямо благодаря! newsm51 newsm51 newsm51 Най -милите и всеотдайни преводачки в света!  bouquet

Момичета ,благодаря на всички за поздравите и на всички коита вчера са имали празник -да са живи ,здрави и щастливи!
Варничка, блазя ти ,че за един месец си научила толкова добре този труден език,аз мноого слабо напредвам.... ooooh!

Божее,един ден остана и е времеи аз да разкажа за срещата ми с нашата вършебна приказка....
    В средата на ноември 2008,току-що напуснала едната си работа-(близо година и седем месеца работих на две места),ми попадна рекламата на филма по Нова. Бегло се загледах и да не ми се смеете ,ама помислих Берг за индийската актриса Парминдет Награ,която играе в по-новите сезони на `Спешно отделение`! Wink Онур и Керем хич не ги и загледах,а ,викам си индийски филм,...може и да е интересен . Mr. Green После в `Сагата видях снимка на  Шехи между двамата и моста за фон, и пакане разбрах ,чее турски. На 8 декември ,понеделник,се върнах в къщи към 14 часа и пуснах ей така Тв-то,и след рекламата на нова попаднах на сцената където щехи беше в банката и и отказаха заема. И като се загледах-НЕ ПОМРЪДНАХ! Като свърши си викам,абе какво става тука,какъв е този филм,чудо ли е това...Музиката,кадрите от Истанбул,думите на Онур- "Само една нощ и 150 000 долара са ваши", розовата му риза ,всичко се запамети в мозъка ми и ....и досега ! На 9 декември обаче изтървах серията ,но след това ...Сякаш бях в приказка,омагьосана ,шокирана ,плачеща. През тази тежка за мен 2008 ,бях загубила майка си итози филм отключи такива емоции и чувства , и мисли ,че направо не бях на себе си! Почнах да търся информация,отначало темата от форума я видях в Гугъл,търсех инфо и по други места,чпишех във форума слушам.ком, четях всичко и накрая добих решителност, регистрирах се тук и ....си останах завинаги!  От 10 до 21 декември изгледах всичко в Тубето ,денонощно бях на компа,вечер ,всички заспиваха ,а аз прилепена за екрана ,плачех ,пеех и пиех кафе! Понеже живея на първия етаж и призори посрещах камионите на `Чистотата`,събуждах най-малкия за училище и другите за работа измивах се набързо и отивах и аз на работа! Благодаря на Бога ,че шефчето ни вски декември заминава при роднини в Германия ,че можех да гледам на спокойствие до 12ч на обяд. След това свършвах бая работа до 16 часа ама късия ден ,студа и мрачното време ме караха да се прозявам често-често. Една съботна нощ,гледайки отново до сред нощите,отивам да си лягам към 6 часа сутринта и гледам срещу прозореца ми бяла светлина като сияние,боже от една приказка в друга ли отивам? А то срещу нас имаше една къща и новия и собственик като завързал на асмата в двора едни бели лампички и като проблясват в нашия прозорец.. . Сега ,след една година като ги гледам отново и спомените нахлуват в мен .....Събуждала съм съседката си в 5 часа сутринта -"за да плачем и пием кафе" и да и разказвам за тази невероятна любов.....  Ето това са моите спомени отпреди една година..

Най -много се радвам че я изживяхме заедно и ,че ще бъдем и утре така и надявам се и догодина! Hug Heart Eyes
Благодаря Ви мили стари и нови Геджеманки,че съм една от Вас! newsm51 newsm51 newsm51  love001 Ето го и едно от любимите ми места в Истанбул ,а и във филма - Ташхан!

# 599
                                      S E V I   N I L                     V A R N A      7 2

Общи условия

Активация на акаунт