Пак кошмар!Има ли успешни бременности при лоша морфология?

• 21 629
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Записвам се и аз да следя тази тема, защото и ние сме такъв случай. Мъжа ми е с 2%-ова нормална морфология и вече половин година никакъв успех относно забременяването. В момента провежда лечение и след 2 месеца е отново на спермограма. Вече се настройвам психически (и финансово) за асистирана репродукция   Sad
Много ми е мъчно и много искам да имаме дете, но нямаме друг избор към момента.
Само да вметна - доста материали изчетох в мрежата за лошата морфология и никъде не са открили причината и лечението на този проблем  Cry
Успех момичета!

# 16
Беба, пишеш че ти си правила всякакви изследвания. Но правили ли сте генетични изследвания при мъжа? Да не би при него да има генетичен проблем. Повтарящи се аборти говорят по-скоро за генетични или имунологични проблеми. 

# 17
BAN , правихме му хромозомен анализ-кариотип.При мъже, какви други се правят, свързани с генетиката и имунологията?В Плевен ходим, там си разказахме цялата история и на него му направиха разширена спермограма, микробиология, микоплазма и уреаплазма, както и SDI тест.Интересно е, че не го питаха за хормонални проблеми, сега ще ходим на ендокринолог.
Но всичко отдават на лошата морфология, има и антиспермални антитела, които усложняват повече нещата.
А иначе, какви са генетичните и имунологични, за които питаш и къде се правят?Ще съм благодарна ако ми помогнеш  Hug

# 18
Ами да ти кажа не мога да цитирам точно какви са, просто питах дали сте правили генетика при мъжа. Когато правихме ние тестове, знам, че вземаха кръв и от мъжа ми за генетични изследвания и после казаха че всичко е наред. SDI всъщност ДНК фрагментация ли беше  Thinking? Ако не - направете и такова.
А иначе при ИКСИ, ин витро и инсеминация антиспермалните тела се преодоляват.

П.С. Добре съм (пу-пу). Благодаря ти за загрижеността  Hug

Последна редакция: чт, 07 яну 2010, 15:39 от BAN

# 19
Да, сега ще правим ИКСИ и дано да е успешно.
SDI точно ДНК фрагментация.Там не са зле нещата.
Ти как си, миличка, следя те аз в една друга тема  Wink

# 20
Здравейте, наскоро ми казаха, че с мъжа ми нямаме шанс за ин витро с 9 % морфология по Крюгер и с лоша ДНК фрагментация.  Като гледам тук в темичката има забременели момичета с по - ниски резултати от тези на мъжа ми и това доста ме обнадеждава!Сега лекуваме мъжа ми с Фертилейд, билки от Симеоновския билкар и мед с пчелен прашец, Някой знае ли за тези билки и повлияли ли са на някой!!! Аз съм при д-р Персенска и точно в клиника Надежда ми казаха, че при нас ще е доста трудно, а като гледам и чета - НАДЕЖДА май има!!!!!!

# 21
mimi1313 , какъв ви е SDI резултатът?За билките нищо не знам, моят мъж си хапва бърканицата на Хоуп.

Общи условия

Активация на акаунт