Карфур в София, кога?

• 95 675
  • 717
  •   1
Отговори
# 555
Аз едва преди няколко дни отидох да го разгледам подробно този магазин. Ами не ми се стори по-ефтино от Кауфланд и Метро примерно  Rolling Eyes Дето говореха, че едва ли не цените ща са 30-40% по-ниски от Метро и ще ги затрият. Ами не е така  Rolling Eyes Иначе ми хареса от към стоки и асортимент. Дрехите са много мекички. На мен ми е близо и ще ходя на пазарувам там. Но не бих се вдигнала от другия край на София да ходя специално до него.
По повод касите, аз също имах случка. Но за мен беше в плюс  Laughing Минахме на бърза каса, защото имахме малко неща + един панталон. Уж маркира всичко пък накрая ми казаха по-малко пари отколкото очаквах. Плбатих и си тръгнах. После, като погледнах се оказа, че младежът не е маркирал панталона  Laughing Освен това ми го внръчи директно със закачалките и всичко, а те май си ги взимат навсякъде. Явно беше много нов  Laughing

# 556
Закачалките не си ги взимат , специално питах

# 557
Два пъти ходих до Карфур и нещо не ми допадна. Кауфланд си го харесвам повече. Може би не съм свикнала с разположението и намирането на стоките ... не знам. Но много ме учуди, че нямаше кисело мляко Верея ... Май и сирене Пършевица не видях.  Rolling Eyes

А пък мен ме учудват хора, които като видят, че дадено нещо не е маркирано и не отиват да си го платят. Виж, ако ситуацията е с надписване, ще се реагира ...  Rolling Eyes Рядко се случва да забравят да маркират нещо, но ... все пак ... И макар да не е по темата, да споделя, че днес съм изпуснала 10 лв и един човек ме догони да си ми даде. Радвам се, че все още има такива хора ...  Heart Eyes

# 558
  • Ланкър, планините Овнерог
Някой обърнал ли е внимание на касовите бележки в Карфур? Какво пише най-долу - "фискален" или "служебен" бон? По закон трябва да е фискален, но на един колега бяха дали служебен. Интересно ми е дали е практика или случайно.

# 559
И в други големи магазини е така
Моят е системен

# 560
Плбатих и си тръгнах. После, като погледнах се оказа, че младежът не е маркирал панталона  Laughing
Върна ли се? Wink

# 561
Аз докато чаках на информацията да ми подпечатат гаранцията на една скара, едно момиче дойде, да каже, че са и взели по-малко пари за някаква бебешка шапка, която на еиткета била 4 лв, а и взели 2. Явно има и такива които казват и в този случай.

# 562
  • София
Много ми харесва този мол, а Карфура най-вече, защото има изобилие от саламчета, които преди ги нямаше и разни други френски храни, които не се намираха тук.Но пък няма голям избор от млека Thinking За мое щастие, това е и най-близкият ми магазин, така че там ще се пазарува вече.

# 563
Моят е системен

Може да е така, но не мисля, че е законно.

# 564
  • Sofia
Моят е системен

законно е, защото този тип супермаркети не работят с касови апарати, а с фискални принтери, които имат по-голяма памет.

# 565
Моят е системен

законно е, защото този тип супермаркети не работят с касови апарати, а с фискални принтери, които имат по-голяма памет.

Работя в голяма фирма, в чиито магазини на касите има фискални принтери, вързани с компютрите и издават фискални касови бележки или по-точно фискални бонове..

Цитат
Разпоредбата на чл. 3, ал.1 от Наредба Н-18 на МФ/2006 г. предвижда, че всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (ФУ).

Аз лично не съм обърнала внимание, но колегите доста го коментираха. Стана ми интересно дали е практика или случайност.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 20:49 от Гита Ог

# 566
  • София
Още преди да започне строежът на магазина, фирмата е регистрирана в НАП. Те даже сега са в средни данъкоплатци. Не се притеснявайте, всяка покупка се отчита директно, независимо какъв бон получавате. Касовите им апарати са свързани директно с фискални принтери, монтирани в някой офис на НАП.  Виж ако в някой ресторант получите служебен бон, изисквайте фискален, за да сте сигурни, че приходът е отчетен и върху него се плаща данък. Ама на хората не им се занимава да си искат касова бележка по заведения и квартални магазинчета!

# 567
После, като погледнах се оказа, че младежът не е маркирал панталона  Laughing

дрехите и обувките им са със защита - би трябвало да се задейства алармата  newsm78

# 568
Това е от Наредба 18 за отчитане на продажбите в търговските обекти

Чл. 6. Задълженото да използва ФУ лице може да регистрира и отчита извършваните от него продажби с интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност (ИАСУТД) при условията и по реда на глава осем от наредбата.

Чл. 58. (1) Документите за регистрирани продажби, издадени от ИАСУТД, имат надпис “СИСТЕМЕН БОН”.

Карфур използва такава система, затова и на касовите бележки пише системен бон и е абсолютно легално и законно Simple Smile.

# 569
Някой от вас случайно да си е поръчвал от диваните в Карфур и да си го е получил? Нашите си купиха преди повече от месец, обяче още не са им го докарали  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт