ЮЛСКИ Бебета - Тема 18

• 23 147
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Прашец, внушение е всичко, колкото повече се стряскаш и мислиш, толкова повече ти се счуват разни работи!!!
Но те разбирам, докато бях бременна (а и преди това), когато се налагаше да съм сама вечер си гушках кучешкото или на дивана или даже съм я взимала с мен на спалнята...и на мен постоянно ми се счуват разни работи, а най-лошото е, че сама си го причинявам- имам зависимост към хоръри, мистерии и психарски филми , книги и др.
 Oha!

Гушкаме те и небой се!!!  bouquet

# 91
Това със самоотварящата се врата съм го изживявала ooooh!.Оказа се , че бравата е пред разваляне, но не беше дала други признаци, а два дена по-късно, просто се разглоби и се оказахме заключени( ако на някой му се е случвало да му се счупи брава, ще ме разбере за какво говоря).Не помня в кой месец бях бременна, но беше от онези моменти, когато много често се ходеше до тоалетната.Аз гледах някакъв филм и стисках до последно и когато вече не издържах, тръгвам за тоалетната и бравата остана в ръцете ми ooooh!.Вратата се отваря навътре и няма как да се разбие.Това става през нощта, в спалнята и телефони, ключове, всичко е в антрето.Имаме тераса, но под нас е към 7 м скала.Най-големият ми кошмар беше, че едва се сдържах да не се напикая.Накрая мъжът ми успя да отвори вратата с една миниатюрна пиличка за нокти.

# 92
  • София
Ауууу какви са тези страхотии тук..Прашец, надявам се, че вече всичко при теб е наред. Я си пийни чаша две червено вина да успокоиш топката  Heart Eyes МНого ме е шубе мен от разни такива звуци...

Извинете ме че ще потормозя тези, които не ги интересува, но за да съм сигурна, че не съм пропуснала някого.

Относно фотосесията при Калина.
кога: тази събота
къде: на гости на Калина, адрес ще ви изпратя на лични
в колко: можем да отидем още сутринта първа група и по обяд втората. Няма да стане бързо работата, тъй като отнема доста време да се "предразположат" бебетата за фотосесия, така че мили дами въоражете се с настроение, позитивно мислене и много търпение - всичко зависи от мъниците Laughing Хубаво е да си носим памперси, дрешки, пеленки, кърпички, достатъчно АМ, кърма тоже Wink
какво друго да си носим: можете да си вземете някакви коледни дрешки (примерно), с които искате да снимате бебето, ако ли не Калина има разни неща, с който ще украсим мъниците. Хубаво ще е ако от сега решим какви снимки искаме да направим, за да може да се разделим по групички тематично Simple Smile Ето тук http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima можете да погледнете и да си набележите някои пози. Тъй като нашите бебчета са още мънички, имаме малко ограничения откъм позите, основно можем да правим снимки с шапки, дрешки, книги, кошници...На бебе се падат по 3-4-5 пози (зависи от настроението на бебето  Wink), което са около 25-30 снимки, цена: 60 пари.
За вас си вземете тениски, потничета, къси панталонки, тъй като ще е доста топличко, за да не разболеем бебчетата. Можете ако искате да си водите и татковците, като молбата ми е да кажете дали и те ще се снимат, тъй като Калина ще трябва да подготви някои неща в този случай.

Ами за сега е това  Laughing Ако имате въпросчета пишете  Heart Eyes

# 93
  • София
Цветен прашец, Hug Много неприятно преживяване ooooh! Имам приятелка, чийто съпруг често пътува,а нея я е страх да остава сама с децата.Разрешиха ситуацията като си сложиха СОТ с подвижен паник-бутон,който тя държи до себе си,когато го няма мъжа й. PeaceПийни едно малко за разпускане като се прибере мъжкото тяло. Hug

# 94
  • Zagreb CROATIA
Изследванията  ни са на горната граница, което според доки е добре-засега! Явно бебос е предразположен към АБКМ. Целта от тук нататък е да се избягва консумацията на алергени, за да има време имунната система да "позабрави " , че не ги харесва...

Да честитя месечинките на всички  bouquet  bouquet  bouquet, че днес съвсем се залисах.... ooooh!

Цветен прашец, на страха очите са големи, че май и ушите му също Joy! От личен опит знам, че от един мъничък съмнеж, човек може да лудне ooooh!! Отпусни душата и удари едно малко, че да ти дойде сърце на място Hug. Бебефона, като всяка техника се влияе от смущения и от това може да се е задействал. А си и права, че майчинството ни прави много по-чувствителни на тема сигурността на децата. гушки на снахичката от нас Heart Eyes!

Миласара, и ние сме на СОТ с бутон, но го държа на едно такова място заради децата, че мъжът ми ме майтапи:
 - И като влязат крадците, какво ще им кажеш-Чакайте да си изровя паник бутона, моля! hahaha

# 95
  • Варна
А има ли някой, който не прави гимнастика въобще? Нашата педиатърка не ми е казвала за това упражнение с разтваряне на краката, а и за гимнастика като цяло каза, че е малка още, както писах и преди...  newsm78

Все още не ми е никак коледно... Толкова топло и слънчево, че всичките украси по магазините ми изглеждат много странно. Но тия дни го дават да захлажда, така че може да ми дойде настроението. Трябва да си вземем елха в саксия.

Цветен прашец, понякога въображението ни изиграва лоши шеги, надявам се таткото да си е дошъл вече и да си се успокоила. А вратата може да се отвори, ако не е била затворена добре, механично просто, а не от течение. А пък за бебефона - бях чела в дебелата книга, че се случва бебетата да задържат дъха си за няколко секунди, без нищо да им стане от това. Освен това не си сама - я гледай колко форумки се тука  Hug

Мики, дано и при вас всичко да е наред вече. Ние ще ходим утре за ваксината и ми е едно свито сърчицето Sad Да не говорим, че нослето още си хърка сутрин, а пък и лишейчето ме тревожи, и едни ситни пъпчици под долния десен клепач. Sad

Радина, какъв е тоя 30-минутен фитнес? При мен също има застой с килограмите, тия последни 2 не щат и не щат да се махат, да не говорим, че си имам и още 2 от преди това за сваляне. Надявам се вече да съм по редовна с танците и да спра най-сетне да се тъпча със сладки работи..  ooooh!

Фелисити, какво стана с вашата плесен? Simple Smile

Малката мишочка днес цял ден будува - от 10:00, с две кратки дремвания по половин час и заспа по никое време - към 19:00, пропусна къпането и сега преди малко се ококори, та се чудя пак до кое време ще се приспиваме... Сега си лежи в креватчето и говори на една рибка, ама май почва да мрънка, така че ще се мятаме...

# 96
  • Zagreb CROATIA
Радина, не съм посещавала краткия фитнес, но съм много заинтригувана от уреда "Пауър плейт"- вибрираща платформа в/у която се изпълняват различни упражнения.Имало някъде из Варна- сега проучвам. Казват, че е много резултатно... ако има мама ползвала го , нека сподели.
Джиджи, ще се радвам да чуя и твоето компетентно мнение! Rolling Eyes

Юлско бебе, благодаря за линка на Марулка Hug

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 23:57 от LOTUS

# 97
  • Кърджали
Успях да си събудя дребничка. Не знам от къв зор влезнах в спалнята и светнах лапмата. Явно точно тогава е спала по - леко защото веднега отвори очи/ като спи дълбоко не и пречи светлината, често съм я светвала лапмата през нощта, не е реагирала/. Отвори едни очи, аз веднега загасих тока, с идеята че ще заспи, ама като ревна. После почти половин час, че и повече искаше да я приспивам. Сега ще ходя да си лягам, но да видите колко ще съм тиха... То когато се опитвам да съм най - кротка, съм най - шумна, здраве да е...
АЗ от малка си имам такива страхове и внушения. Ако ми се налага да съм в някое тъмно помещение, или примерно да се прибирам в тъмното, все очаквам че нещо ще изкочи. Това се появи след като някой ми каза, че блоковете, в които живеехме семейството ми, са построени върху някакво старо гробище.
 Последния път помня беше си бяхме на село, легнали сме в спалнята, през нощта  нещо се събудих и имах чувството, че сякаш виждам как някаква много възрастна жена ме гледа. Гушнах се до мъжо и си припомнях че си внушавам нещо.
Принципно мъжа ми обича да ми  иронизира всякакви мои страхове и внушения /то май всичко в мен обичада иронизира /, ама това като му го споменах нищо не каза.... АЗ си мисля, че всичко дойде просто от това че  преди да се легнем си той и сестра му си говориха нещо за баба им.. ЗНам ли...
Айде, сменям темата, че нещо ми заприлича на Досиетата Х.  Wink
И се захванах да чета сериозно за захранването. Не чемисля да го почвам този месец, ама да си изградя някаква идея кое, какво, кога , как.
Утре май ще водя дребничка на консултация, очаквамда ми преведат майчинството утре /Най - накрая/ и ще мина през аптеката да и взема и последния Пентаксим. Ще видим колко е порастнало маймунчето ми.Предполагам, че лекарката ще спомене и нещо за захранването,но ще го пропусна през ушите. Тя ако знае че не давам сокчета на малката  Laughing
И сега да видя как ще заспя, след като изпих почти литър кола вечерта. Трябва да спрат да я продават в магазините наоколо.

# 98
Мерси за пожеланията за столчето, в петък ще ни чака в София и веднага ще бъде употребено, макар и все още не за хранене.
Мамбинка, лека полека става, но има още много неща, но трябва да съм там, така че сега пак ще отидем, този път до Коледа някъде. А тиквичката, ако е на Хип е много гадна, поне за моя вкус, аз съм замразила. Що така Ру не си харесва прекрасната количка, нали не го слагаш да лежи напълно вече?
Стеф, както съм писала и друг път, Влади редовно заспива в слинга и сега – прав, с лице към мен, просто в едни момент се отпуска и си слага главата някъде на врата, рамото ми, после го местя. И Влади почти винаги се смее когато правим упражненията, също и на ръцете, аз казвам “раз-два” и правя мутри и мислех, че е заради това, но после се сетих, че и Юлиана така се смееш, явно им е кеф. Много правилно си направила с табличката!
Ем, прсото искат да гледат от високо, затова сега не им харесва количката. Сандра, аз стоя и седнала когато Влади и в мен в слинга, но не ми се стои много така.
mia_ata, и при нас каката е основен подбудител на бурни емоции и смях. Също друго забелязвам и при двете си деца – и Юлиана като бебе и Влади сега като започне много силно и продължително да се смее с глас винаги в един момент започва да хълца! При вас така ли е?
инкс, по повод голите краци, специално мога да ти пратя снимка на Влади и по боди и голо дупе на поляната от края на ноември и то не само за снимките, ами така го препичах дълго. Ние на 18-19 градуса живеем, над 21 вече ни е жега.
mikivl, радвам се, че всичко е наред, дано не се повтаря!
Драга, радвам се за бебетата ви! Вече ще се събирате в различен съства компании. Simple Smile
3des, а имаме си вече цели два зъба - видими, драскащи и два невидими. Не се отказвай от ЕБХ, има такива периоди.
Мила, браво на сладурчо! Помня ясно първото прибиране вкъщи, освен споделяне на емоции демонстративно държеше да ползва тоалетната без седалка, и ходи сигурно 10 пъти, подражанческото поведение продължи и следващите вечери, но в ролята на учителка. Simple Smile
Медула, очаквах коментар за разкрача и както винаги не ме разочарова. Simple Smile
Rosiiito, честито обръщане! Никакви ваксини ли не биете?
Джиджи,  Hug дааа.. нашето прибиране стана пословично, всъщност ние отскачахме до София, но за малко. Надявам се, че скоро ще имам достатъчно време за всички вас!  Hug Само да се пообзаведем..
Цветен прашец, дано са само внушения и занапред! И аз съм имала подобни моменти, според мен е от майчинството – изостря ни се инстинкта за самосъхранение и закрила на детенце и сме все нащрек.
Шайн, но много вероятно е след добро похапване на плодови, да не приеме с охота зеленчуковите. Добре си решила, аз поначало съм за сурови плодове при липса на алергии.
Лотусче, дано бързо  надхитрите имунната система. Wink И аз искам мнение за този уред, че с моята гимнастика на Синди съм в друг век. Simple Smile
Кейт, аз 20 кг. имам да свалям ти за 2 си се притеснила. Hug Стискам палци за прегледа, ваксината, да нямаш никакви тревоги! За гимнастиката - някои препоръчват да не се прави нищо, за което бебето не е готово.

По повод свободните кокошки и други, в Биомаг вече продават и месо и това много ме радва!

Аз вероятно пак ще изчезна за известно време, че ни чака по-голямо и надявам се по-постоянно преместване. После много тичане по магазини и пр. Не знам даже дали ще мога да ви чета, но ще опитам. Hug
Лека нощ и до нови срещи! Simple Smile

П.П. Сандра, а и за всички, на които може да им е интересно, ето има такава тема във Форума, вече 5-та по ред - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409718.495 Сандра, само да не оставиш четенето за захранването. Simple Smile

# 99
  • София
Ох момичета много сте мили добре, че ви има. Ама да ви кажа внушени, внушение, но не винаги, аз през 2005 г. станах жертва на нападение (грабеж) и още ми държи влага. След това имахме и няколко кражби-за три години ни откраднаха 4 компютъра три лап топа и един стационарен един от вилата, един от колата ми (при нападението над мен) и два от офиса.  А миналата година през ноща влезнаха в къщата на родителите на мъжа ми и ги окрадоха докато си спят, знам за още много подобни случаи, някои от крадците са вече доста нагли и безскрупулни (но по принцип повечето са страхливи). Дори и нищо да не ти направят, то стига да ти изкарат акъла. Брат му на мъжа ми си пускат СОТа на отделни зони като си лягат ние още нямаме такъв навик, но май ще го придобием. Оф хайде стига, че много спам.
От нерви изядох половин шоколад, изпих два валериана и една чаша вино и отивам да ни заключа в стаята на бебка.
П.П. Лотус разсмя ме с това изказване на мъжа ти: "като влезнат крадците, какво ще им кажеш-чакайте да си изровя паник бутона моля" Но това е добра идея с подвижния паник бутон, не знаех, че има и такъв вариант ще се поинтересувам как става номера.

# 100
Радина, за съжаления не съм чувала никакви отзиви за краткия фитнес!! Опитай! Ако не ти хареса просто няма да повториш Wink!!
Лотус, "Пауър плейт" трябва да се пробва - отзивите са различни - на едни се харесва, на други не!!!

Сиси, ще очакваме отново голямото завръщане две страници пост:hug:

# 101
Ели, отново си направила прекрасен колаж!   bouquet

Мики, не мога да си представя какво си изживяла!  Hug  Дано вече няма подобни реакции към други ваксини.

Лотус, моля те, сподели по-подробно как предположиха, че е АКБМ. Какви изследвания ви пуснаха? Може да ми пишеш и на лични. Аз имам подозрения за нещо подобно, но си мислех, че при Дани е по-скоро АД. Мисля утре да го заведа при лекарката да го погледне.

Стеф, Ем, честито захранване!  Hug

И Дани не спира да се смее като му правя упражненията както на краката, така и на ръцете.  Grinning

А4, честито ви пълзене!

Мила, радвам се, че Мармотчето харесва градината.  Hug

Цветен прашец, прегръдки от нас.  Hug И аз от време на време се вкарвам в такива паранои. След всички разкази, които изчетох тази вечер (Сандра, твоя с бабата най-много ме впечатли) не знам как ще стигна до тоалетната.

# 102
  • София
Леле Сиси не беше права с линка към тази тема дето пусна сега вече няма заспиване.

# 103
Felicity - док. каза че проспана е на растителна основа и няма проблем, после ми каза, да не го давам. Не ми обясни, явно може и го изписват и на деца под 1 г.
Cveten prashec  - ние нямаме никакви домашни продукти за съжаление, така че няма за какво да разменя твоята кокошка Simple Smile
Сиси - продължавам да се изумявам какви теми има във форума.  А какъв е този Биомаг?

# 104
  • USA
АЧ,честито ви пълзене smile3501.

Emily,Стеф,честито захранване и успех занапред.Да разказвате как минава всичко.И да ви питам,изчезнал ли им е рефлекса,при които избутват с език храната?

Emily,наистина направи по-голяма пауза(4 часа),след като я държах повече време без сън Peace,но после пак подпука на 2 часа Tired.

Кеит,през деня в повечето случаи се приспиваме в количката,а вечер и сутрин сама заспива.

Марулка-имаш ли рецепти за тези торти?Изглеждат страхотно  chef  bouquet.

Миласара,като те четох направо ми се насълзиха очите Cry,дано да му хареса Hug.

мики-ужасно нещо си преживяла Hug,а ако не е ваксината,каква друга причина може да е според педиатърката Thinking?

ЕлиГ, колажа е страхотен smile3501  bouquet.

Аманита -мерси за темичката  bouquet Hug.

Сиси,и Стейси започва да хълца,когато се смее или много се вълнува от някоя играчка.Иначе яденето при нас не е от разсейване,а нещо като че ли и е неудобно,въпреки че пробвам всички пози,но пък днес беше доста добре,хранеше се доста по-спокойно Thinking.

Cърничката,Nellyr, аз скоро вадих снимки и по същия начин бяха поорязани.Върнах се и ги питах каква е причината,казаха ,че апаратът ми правел по-големи и трябвало да се коригират преди това.

Цветен прашец-аз съм много страхлива и след като те прочетох,отидох да заключа терасата Blush.Ако на мен беше се случило това, не знам направо,сигурно щеше кърмата да ми спре Joy.

Мама Диди-Kатето е много сладка,а Петя е голяма панта и щурава и за двете.

Ние никога не правим гимнастика,и днес реших да я пробвам с това разкрачване,голям смях падна Joy.

Снощи Стейси ме побърка,буди се на 1 час #Crazy,по едно време не издържах от нерви и се разревах Cry.Не можех да я оставя да реве,защото таткото имаше днес важен изпит и трябваше да е наспан.И вече знам от какво се буди така,явно както всички бебета,но вместо да си заспи,тя започва да търка очите и така се разбужда повече и не може сама.Не знам какво да правя Tired newsm78.Тези очи се скъсва да ги търка ooooh!.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 06:04 от maimun77

Общи условия

Активация на акаунт