Фотография #42

• 35 243
  • 750
  •   1
Отговори
# 15

хайде девойки, Коледа иде, време за глезотии и угодии  Grinning

# 16
За мен, ако може в торбата това Pocket-Wizard - http://www.ephotozine.com/article/Pocket-Wizard-4574

# 17
хахахахх, Рали, ама пък си и скромна бе  Laughing хич не знаеш какво да искаш  Joy

Моето мнение за светкавиците е, че компактните светкавици са предназначени основно за репортажно снимане. Те нито разполагат с много аксесоари за контрол на светлината, нито имат достатъчно мощност (в повечето случаи) за да ги напълнят.
За да се получат хубави резултати при портрет, с мека, разсеяна, но все пак насочена и контролирана светлина, са необходими софтбоксове, спотове и други разни, които могат да се закачат само на моноблокове. Както Рали каза, покупката на една външна светка е само началото на началото. Не казвам, че е лошо, напротив. И аз имам. Използвам я. Но за определени неща, не за всичко.

Ето сега и принос към членския внос, глезотия и угодия  hahaha Познайте осветлението  Joy

# 18
  • София
 Да се запиша и аз с някоя и друга снимка, колкото да не е без хич  Confused В неделя се отдадохме на селски туризъм, така се бях настроила за снимане, и при едно бебе щяхме да ходим, викам си, ухаааааа, какви хубави снимки ще излязат!....Нищо подобно!Фокусът постояно ми бягаше /не знам дали нещо в настройките на апарата съм барнала и не мога да разбера къде е проблемът.../, ако някой кадър излезеше свестен, беше пък преекпониран, бебето и него въобще не можах да го хвана на свестен фокус, че бяхме в една тъмна стая, щерката я гоних като изоглавена, но там, където излизаше качествен кадър, имаше все нещо във фона, което да ме дразни  Crossing Arms Пълен провал  Tired Единствените що-годе свестни са на една бременна котка, снимана в сумрака, която обаче ми позираше с удоволствие и заставаше баш като за снимка  Mr. Green, един лук, много красиво огрят от слънцето  и едно букетче с последните цветя от градината....

Гледам за светкавици си говорите. Моето скромно и не толкова професионално мнение е, че като изключим студйните снимки, където понякога са задължителни, снимането на хора на открито със светкавица, и особено на портрети, не е най-доброто решение  Peace  

# 19
Пак за пазар се говори, ейййй  Sunglasses

Тъмно ми е вече, ето 16:20 е в момента, съвсем тъмно! От мен записвация с непретенциозно портретче, да не е без хич:

(това отзад са едни жестоки телефонни кабини; пак ще ходя да ги снимам)

# 20
Здравейте момичета, аз съм една желаеща да се присъедини към вас, нищо не разбирам от фотография и направо ме хваща страх като гледам колко много неща не знам. Опитах се отворя началните теми от архива, но не мога да се логна там. Вие можете ли да ги отворите?

# 21

Тъмно ми е вече, ето 16:20 е в момента, съвсем тъмно!

Спокойно бе хора, от вчера денят започна да нараства Wink

# 22
Асолче, нещо си се объркала, до 22 декември има още да се свива, пък после като почне да растееее, има да го чакаме  Laughing

# 23
Ще ми обясни ли някой как се рисайзва снимка в Лайтрум.
На комп-а, на който съм в момента, няма Фотошоп.

Иначе, днес се върнах пак от пътуване и с 1 ден закъснение ще се включа в проекта 24 дни до Коледа. Обаче вечер няма светлина...май и аз ще пиша на Дядото за светкавица  Mr. Green.

Накрая пляснах един присет на първата снимка от сета и стана това:

http://farm3.static.flickr.com/2741/4153463588_62980f827a_b.jpg

# 24
  • Стара Загора
Здравейте момичета, аз съм една желаеща да се присъедини към вас, нищо не разбирам от фотография и направо ме хваща страх като гледам колко много неща не знам. Опитах се отворя началните теми от архива, но не мога да се логна там. Вие можете ли да ги отворите?
Темите, които са отишли вече в Архива може само да ги четеш и не е нужно да се логваш там.

# 25
o, нова темаSimple Smile

запис и от мен

# 26
като за запис в новата тема - купих си светкавицата, подариха ми и дифузер  Wink

като ми видяха апарата в магазина, казаха че не са виждали такова нещо - пластмасата се била лъснала от ползване. Време било и явно съм заслужавала нещо ново. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 27
Темите, които са отишли вече в Архива може само да ги четеш и не е нужно да се логваш там.

Аз това опитах, но не се отваря нищо, мерси може да е от моят компютър, ако вие ги отваряте  Rolling Eyes

# 28
Malenna , честито! Много хубави снимки с нея ти пожелавам! Кой модел си избра?

# 29
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Малена, хайде честита ти Hug Светло да ти е и безшумно с нея...  Peace(някой, ако ни прочете пожеланията в тая тема ще се кърши от смях) Peace Сподели каква взе, какъв дифузер... снимки има ли вече?

Луизка, да позная ли...?! Иначе прекрасен кадър, гледах и трите, които си пуснала във фликр и немея - страхотна светлина Peace

Общи условия

Активация на акаунт