Фотография #42

• 35 212
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Дуци, много неприятно, наистина. Защо не повикате специалист?...

Малена, със здраве да си ги ползваш!  bouquet

Луизка, ще има да взимаш: "Българската поговорка гласи: „На Андреевден денят започва да наедрява колкото едно просено (житно, маково или синапено) зърно.” Аз го знам грахово зрънце  Peace  Mr. Green Искаш и аз да се набутам със светкавица ми се струва   smile3560 Няма пък, ще пиша на дядо мраз (аз така го знам) че искам 5 Д, тилт-шифт леща и още един два жизнено необходими обектива - по избор Flutter. Дотогава ще ви тормозя с подобни неща:

# 46
Андреев ден по кой календар, обаче? Mr. Green 21-ви е най-късия ден - и на мен ще ми е тъмно в 4 следобед поне още месец след това.

Видях светкавичните снимки на Малена във фликр. Общуването с вас само до харчлък води.

Дуци, дано ги намерите.

# 47
Малена, Андрей на Фиорката ли ще снимаш?  Flutter Ако е същото бебе, чакам с нетърпение да видя снимките.  Party А нея да я гушнеш от мен.  Hug

# 48
надявам се дядо мраз на всички ви да донесе светкавици, може би тогава покрай вас ще се науча да си използвам моята..
направих няколко опита днес, трагедия.. все ми се струва че вместо да ме улеснява ми усложнява живота повече това нещо

а между другото, преди няколко дни ми се наложи два пъти да снимам на смесено осветление... което е кошмарно поне за мен, тъй като не мога да се справя посмъртно с баланса на бялото..  и в този ред на мисли като се снима със светкавици и уайт боксове и такива екстри, трябва да е в помещение без прозорци или? може би ми е много тъп въпроса за което се извинявам Embarassed

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 04:08 от Гаргамелчо

# 49
Привет- мривет и от мен!

Гаргамелчо, за светкавици нищо не знам, но като ти гледам лентичките- децата ни са на почти еднаква възраст- моите са на 1г. и на 3г... със сапунерката ги снимах ежедневно и ежечасно- та на 200- 300 снимки успявах да направя по някоя и друга читава (по мое мнение)... Откакто имам никона (вече цяла седмица) изобщо не мога да ги подредя за снимка- малката НЕПРЕКЪСНАТО ми бяга (разбирай изпълзява) от кадъра, а баткото реве като магаре, защото се страхува от огромното черно нещо, което насочвам към него и крещи, че не иска да го снимам... истерично...  Rolling Eyes  Абе с 2 думи, положението е извън контрол.
Аз съм оптимист обаче и всеки ден вадя камерата, и снимам по малко, като последния идиот на автоматични настройки, уж да свикне с нея.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 14:00 от облак

# 50
  • Den Haag
Честито за новите придобивки, да си ги ползвате със здраве и много снимки да покажете   Flutter

Когато снимате винаги ли настройвате баланса на бялото?

# 51
Аааааа, ама чакайте малко сега. Да не си мислите, че аз не му пиша писма на стареца?
Ето Асол бръкна с пръст право в раната  hahaha Тъй като светките са по-лесно достижими (по-евтинки разбирайте), тилт-шифта определено му го оставям на дядото, бил той Мраз, Коледа, Николас или както там се разберат по колегиална линия  hahaha За 5Дта дума не отварям за сега  Blush колко съм скромна.

Асол, справяш се бе, този му ефект на тш поне може да се имитира, ама аз го искам за да го ползвам по другото му предназначение - всичко на фокус...Е тука вече фШ няма как да помогне...Ако е само за мазане, защо не пробваш с ленсбейби, къде-къде по-евтино! Е не е същото, знам.

Дуци, дано успеете да ги възстановите! Представям си колко ти е гадно.  Hug

Малена, честита ти светка. Да покежеш бебето!

Гаргамелчо, зависи какво искаш да постигнеш. Ако е някаква много прецизна светлинна схема, трябва да няма паразитно осветяване. Но общо взето цветната температура на качествените светки трябва да се върти около 5500К, което отговаря на светлина в облачен ден - нито топла, нито студена. Аз снимам в стая с огромен прозорец, ако влиза директно слънце - засенчвам с щорите. Е тогава не паля лампите де  Mr. Green Но ако е просто привечер, или е мрачно, и има светлина от вън, не ми пречи. Миксват се перфектно.

На въпроса на Диана - почти винаги снимам на автоматичен бял баланс, камерата се справя перфектно. После при нужда коригирам леко.
Което ме навежда на една еретична мисъл - да не би 5Дто да има трудности при ауто WB??? Shocked

Забравих на Джали да кажа: Виж сега, гледам да има за всички по нещо - недей да правиш Боф Бургиньон, ама това кремче е супер лесно, направо дете може да го спретне, така че не се вайкай, а давай! Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 08:32 от Lois

# 52

Малена, Андрей на Фиорката ли ще снимаш?  Flutter Ако е същото бебе, чакам с нетърпение да видя снимките.  Party А нея да я гушнеш от мен.  Hug

не, не познавам Фиорката  Embarassed. Друг Андрей ще се опитам да снимам.

Аз писмо няма да пиша, моя старец е млад и помни Mr. Green, ако не за Коледа, то за рождения ми ден /малко след Коледа/

Асол, нищо не разбирам и се чудя това момиче /разбирай ти/ що така маже  Joy а то било тилт-шифт, каквото и да значи това  Rolling Eyes

# 53
Тилт шифта не е скъп - някъде, около 90-100евро
Веднъж ми бяха дали да си поиграя. Много е специфично.
Докато снимах много ми харесваше, но после една снимка нямаше, която до става

# 54
Тилт шифта не е скъп - някъде, около 90-100евро
Веднъж ми бяха дали да си поиграя. Много е специфично.
Докато снимах много ми харесваше, но после една снимка нямаше, която до става

покажете как изглежда, мърда ли, какво е? Mr. Green

# 55
# 56
като гледам как го е хванала мадамата, трябва да си виртуозен пианист или поне акордеонист - полз ooooh!ва и 10те пръста  Joy

# 57
Асол, а те за истински тилт шифт ли говориш или за ленс баби???
Защото истинските са по няколко хиляди и май се използват основно за архитектура  newsm78

# 58
  • София
Съвсем ви изпуснах дирите  Rolling Eyes (Което обаче явно се отразява добре на семейния бюджет  Mr. Green)
За сега снимам по коледния проект, но нямам време да ги сваля от картата, камо ли да обработвам и качвам. Те така или иначе, все не струват - може и да не видят бял свят накрая  Laughing Важното е, че вече вадя камерата  bowuu
За светкавици си говорите - на мен не са ми страст. Цяла година стоя в къщи светката на един приятел - ползвала съм я само колкото да й пробвам възможностите. Установих, че предпочитам шумна и тъмна снимка с атмосфера, отколкото неестествено светната с отразена, приглушена и т.н. външна светкавица. При всички положения е по-добре от вградената, но определено не е моя атрибут  Confused
Реших да продам всичките си варио обективи и да ги заменя с твърди. Полудявам ли   Crazy

Докато си напиша тирадата - вие вече сте сменили темата  Laughing

# 59
Асол, нищо не разбирам и се чудя това момиче /разбирай ти/ що така маже  Joy а то било тилт-шифт, каквото и да значи това  Rolling Eyes

Joy hahaha hahaha  Малена, нещо съм се запалила по мазнотийките...  Blush

Аз веднъж снимах със светкавици и софтбоксове в домашни условия (братовчедка ми си купи на динафос комплект за студийно осветление) ама то беше голямо нагласяне, голямо чудо  ooooh! И като резултат - не бях особено очарована. Ето това е снимка оттогава http://www.flickr.com/photos/ribkabananka/3308737546/in/set-72157605442843918/

Луизка, не е лош този ефект на ТШ, а що се отнася до lensbaby - мислех си за това, ама като цяло нещата, които гледам във фликър не ме впечатляват особено. Фокусирането изглежда много трудна работа... но пък от друга страна изглежда голяма играчка.
Като сме на вълна коледни подаръци какво ще ме посъветвате да си взема samsung digimax 19477 ABCDEF SUPER ultra turbo zoom със стабилизатор или нов телефон?...  Thinking шегувам се....  Mr. Green
Чудя се за 50тицата 1.4... какво ще кажете (имам 60 мм 2.8 и 100мм 2.8 и пластмасовата 50ица 1.Sunglasses ... или пък да си поръчам ленсбейби...  newsm78 Но 50мм 1.4 гледам че всички много го харесвате, пък и на мен отдавна ми е мерак, та не знам...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт