Фотография #42

• 35 236
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
 Mr. Green  Страшна идея за дъждобрана!   hahaha

# 661
  • Анкх-Морпорк
Как са хватките с каналите? Понякога поглеждам цветната в отделните канали как изглежда, за да видя ще има ли ефект в черно-бяло. Може ли да се копира канал направо, тоест - да изкараш канала като черно-бял вариант?

Може да се вземе един канал. Файлът го обръщаш в multichanels и вземаш който искаш от каналите (триеш другите).
От RGB е най-хубав зеленият обикновено.
Ако минеш в LAB, пък вземаш L (lightness) канала, той съдържа точно информацията за осветеност.

# 662
Благодаря на всички за коментарите  Hug Laughing
Free Soul  ще се постарая повече другият път Hug лицето ми е станало като топчица и за това избягвах да се снимам в тази област;(

# 663
  • София
Ох, чета ви за това черно-бялото обръщане и нищо не вдявам  Thinking Много сложно ми се струва всичко, както сте го описали. Аз си карам по някакви мои методи, общо взето "на око" действам, докато ми хареса резултатът. Ей сега обърнах тая снимка, ще се радвам, ако ми кажете кое не е като хората направено.

http://www.flickr.com/photos/42363997@N02/

# 664
И аз си обръщам чернобелите снимки на око;((( Rolling Eyes

# 665
  • Анкх-Морпорк
Да не помислите, че съм се отказала от пилците  Mr. Green
Падна малко сняг и те сами налитат да ги снимам. Ей две чинки презбалконски Simple Smile
http://www.flickr.com/photos/27903201@N05/4240987744/
http://www.flickr.com/photos/27903201@N05/4240987978/

# 666
Ели, много хубава серия с коремче  Laughing

мишолина , благодаря, че ми напомни за конкурса  Hug

За чб конверсия- първо конвертирам  в ДДП и след това градиентен филтър във ФШ. Понякога си играя и с плъзгачите на B&W или с каналите в зависимост от това какъв ефект търся.

Днес си свалих от апарата снимките с новия обектив и съм много доволна. Много добра рязкост и цветове. Също така бърз автофокус. С две думи- страхотен е  Laughing

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 19:04 от шоши

# 667
За черно-бялото има много добре обяснени различни техники в книгата на Фриман - черно-бяла фотография
Мисля, че е полезно да се прочете

# 668
Честита Нова Година! Пожелавам ви безбройни уловени щастливи моменти с вашите обективи!

Най-после ви изчетох, покрай тия лични празници нямах време за компютъра, а за снимаме май повече мен снимаха..., но продължавам с фотоапарата, още повече се надъхвам като ви разглеждам творенията, за което искрено ви благодаря!  Hug  bouquet

# 669
Firebird и Raly, мерси!
Ще пробвам, като имам време, тези хватки с каналите.

Аз имам голяма дилема... Laughing
Предстои ми рожден ден и в нашия офис си подаряваме подаръци на стойност около 80-90-100 лв...(8 човека * 10-12 лева даваме според подаръка)...Та понеже не сме скромни и срамежливи, всеки обикновено си казва какво би предпочел за подарък, за да няма чуденки на колегите какво ще се хареса и т.н. Рожденникът, естествено, се съобразява с цената.  Wink И ся кво, предстои ми на мен да си избера нещо в посочения ценови клас...Мислех си за литература, обаче във Фотосинтезиса почти всичко ценно е зачезнало, а горе в Orange книжарницата няма почти нищо, освен фотоалбуми...Ограничавам се до Фотосинтезиса, защото ни е сравнително близо до работата.
Колебаех се между раница и статив. Обаче раницата, която ми харесва, е доста по-скъпичка, та остана статива - какво ще кажете за този? http://magazin.photosynthesis.bg/offer/230103030002.html

Който има статив да ми сподели някакво мнение какво да гледам - товароносимост, тежина? То не че имам голям избор, но дали посочения по-горе си струва?...

# 670
Фрий, аз съм с този, имам го почти  година, верно че не се разцепвам да снимам с него, но  съм си доволна имайки предвид съотношение цена- качество:))
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/230103030015.html
Поискай си статив, хем  идеално влиза в  цената, хем си е нужен.

# 671
За черно-бялото има много добре обяснени различни техники в книгата на Фриман - черно-бяла фотография
Мисля, че е полезно да се прочете
Аз май не съм се похвалила, че я получих за награда тази книга за второто ми място за костюм от бала, който беше завършек на фотографския ми курс Mr. Green Аз съм заека
По принцип черно-бялата фотография не ме влече особено, но мисля, че пише доста полезни неща и ще си я прочета.
А в средата на месеца почваме новия курс за художествена фотография Grinning

# 672
Free Soul, изглежда хубав статива. Не съм го виждала на живо, но показателите са ок. 1.8кг, което го прави нон-стоп част от оборудването. Съветвам те да го видиш на живо преди да го купиш. Носи си камерата. Аз пробвах няколко. Не бих препоръчала статив с глава, която се управлява с 2 ръчки. "Твоя" май е с 1. И пробвай същия статив с други глави (ако е възможно). Много важно е да се напаснат двете оптимално за вида снимки, които искаш да правиш.
Издръжливостта на повечето стативи+глави е минимум 3кг, което е ок. Не се замисляй за това.

От 4+ години имаме Manfrotto 055XPROB (доста по-масивен е в действителност, отколкото изглежда на снимката, издържа тегло до 7кг, вкл. главата) с глава 322RC2 (има вграден нивелир, което е доста удобно, издържа техника до 5кг). Килограмите са 3.1 общо, доста стабилен, сложих му дръжка от сак, за да може да се носи на рамо. На мен, 50кг, ми натежава като го нося дълго, мъжът ми без проблем го носи, но всички по-леки стативи са общо взето не достатъчно здрави и не обират вибрации. Ние го ползваме предимно за нощни снимки от мостове и искахме да е възможно най-тежкия и стабилен и в същото време да може "да се носи".
Четох 2 месеца преди да избера конкретен статив и глава (беше подарък на мъжа ми), консултирах се в най-големия немски форум за фотография (никониански) с разни хора, с подобно на нашето оборудване и интереси за снимки.

П.П. Нали съм голяма и бяла птица, чак сега видях, че ще ти е подарък. Сигурно няма да имаш възможност да избираш, а и има ценови лимит. Опитай го този статив в такъв случай. Ще ми е интересно да споделиш мнение.

# 673
фpий, не може ли да се включиш и ти в подаpъка си? да си доплатиш?
в динафос имат стативи и глави, близо са до скайсити. ако ти е удобно....

# 674
за стативите, само едно нещо ми хрумва, да може да се завърта вертикално.. моя не може Rolling Eyes

Тук си имаме много красив сняг и е приказно навън
ето малко новогодишни снимки.. вече има много повече сняг де:)

Общи условия

Активация на акаунт