Фотография #42

• 35 220
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте дами
За мен отминалата Коледа донесе освен много хубави семейни преживявания и един прекрасен Никон Д90. Ентусиазмът ми е в количества, времето за развиване на това хоби не е чак толкова, колкото е необходимо, за да постигна нивото на повечето от вас, но... желание и поводи за снимки имам много.
Поздравления за развитието, което търипи всяка от вас във фотографското изкуство и... ще досаждам и с блондински питания  Rolling Eyes

# 691
Здравейте и от мен, момичета, и честита ви нова година. Снимки за показване нямам, но се надявам скоро музата  да ме посети. Оставихме щерката при баба й, та се надявам   поне малко теория да почета. Hug
irinii, добре дошла. И аз снимам със същия фотоапарат.

# 692
  • София
irinii,  Zelenika, честито и добре дошли  Hug
Вчера срещу пакетче дъвка бяха готови да ми позииират Mr. Green. Пък то батерията ми да падне на 2-та минута Tired. Почти всички снимки са ми с недостатъчна рязкост и фокус (затова и си позволих толкова да ги обработвам), а мисля и светлината и скоростта бяха достатъчни. Предполагам или ръката ми трепва или доста изчаквам след фокусиране преди да натисна спусъка.
Много ли е грубо и натрапчиво:

И други от серията: http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

# 693
Здравейте и от мен, момичета, и честита ви нова година. Снимки за показване нямам, но се надявам скоро музата  да ме посети. Оставихме щерката при баба й, та се надявам   поне малко теория да почета. Hug
irinii, добре дошла. И аз снимам със същия фотоапарат.
Добре дошли и на двете и аз снимам с Никон Д90 Laughing Hug

# 694
бухти, и аз имам такива пикселчета. първоначално шокират, но после се преглъщат. мисля, че се срещат доста често.
Мен не ме шокира това, че ги има, а че са толкова много. Бях чувала преди за 1 или 2, но моите са десетина. Ще видим, така или иначе не знам дали ще го нося за ремонт. Искам ново тяло Mr. Green

# 695
Малко преди да заключат темата, да ви пожелая Щастлива нова година!

Ще коментирам във фликр, защото доста страници съм пропуснала.

# 696
Благодаря за посрещането  Hug
Е.L.I., Зеленика, много се радвам, че сме с еднакви апарати и ще следя с интерес онова, което успявате да уловите с тях!
Лекси, аз като абсолютен новак освен дад кимам одобрително и да пляскам с ръце - друго не мога да кажа за снимките ти.

Във фликр ли препоръчвате да се регистрирам, за да ви показвам снимките си?

# 697
irinii и Zelenika, от един отбор сме - начинаещи ентусиасти с Nikon D90 Simple Smile
Zelenika, добавям те като контакт във фликр, че да те следя да не напреднеш по-бързо от мен Simple Smile
irinii, регистрирай се смело и ти - така наистина е много лесно за показване и излагане Simple Smile, критики и хвалби и въобще едно добро място и форма за учене от майсторките.
Да използвам пак да им благодаря за времето и вниманието да ни учат и показват правия път  Hug

# 698
От месеци несъм влизала тук,но определено фотографията се превърна в едно от най-предизвикателните ми хобита-никога неми достига смелост да публикувам редовно снимки-прекалено сте добри Embarassed...Преди изминалите празници,имах една вълнуваща екскурзия в Лондон и ще се опитам скоро,да ви покажа светлините на града през моят обектив-като начало,само това:Лондон-Варна
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs151.snc3/17851_10 … 101_5253836_n.jpg

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs151.snc3/17851_10 … 660_2632573_n.jpg

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs151.snc3/17851_10 … 863_8359408_n.jpg

# 699
момичета, регистрирах се във фликр Grinning Трябва ли да вляза в някаква група, за да виждате кога какво качвам?Ето първата постната снимка там /от коледна среща с прабабите на децата/ ]http://www.flickr.com/photos/46221728@N02/4247325401/]

# 700
не, просто трябва да ни прибавиш като контакти  Peace

# 701
Nigella, как да ви открия?  Embarassed

# 702
Аз вече ти изпратих покана, ще я намериш във Фликр писмата ти Simple Smile

Ти можеш също да изпращаш покани, като цъкнеш отстрани на аватара на някого и там си има опция "add as contact"

Иначе в началото на темата има линкове към галериите на повечето от нас, незнам кои работят и кои не, но ще ти свършаат работа за начало.

# 703
Добре дошли на новите фотографки:)
irinii, честито Д90:)
можеш да видиш фликър акаунтите на пишещите тук на първата страница и после си адваш който искаш.

Бухтичка и аз имам няколко дед пиксела.. по скоро пикселища, обаче още не ми пречат твърде много и не съм я занесла..

villie, направи си фликър акаунт, там по лесно се коментира

Лекси, голяма късметлийка си с това момиче:) страхотен модел е! Много ми харесват обработките също

# 704
Такаааа, сега в процеса на опознаване с апарата и обектите ми възникват следните въпроси:

1. Приемливо ли е, когато си снимал леко срещу слънцето напр. , да ти се появяват разни бликове (всъщност не знам как се наричат точно) от него? В смисъл дали това трябва да се избягва принципно или зависи от това какво "иска да каже авторът" Simple Smile ?

Давам пример само тук, че да си пестя пространство във фликр за по-важни неща и да не плащам засега про акаунт (така де, я излезе, я не от мен профи Simple Smile)

2. Използвате ли функцията серийни снимки като снимате напр. децата с цел по-голяма вероятност да се улови МОМЕНТЪТ и има ли някакви предимства/недостатъци това - в смисъл отразява ли се на качеството или под.?

Общи условия

Активация на акаунт