Фотография #42

• 35 206
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Малко преди да заключат темата, да ви пожелая Щастлива нова година!

Ще коментирам във фликр, защото доста страници съм пропуснала.
Биляна снимки няма ли да ни покажеш;)))))))
Щастлива нова година и на теб Hug

# 706
Май е нормално като снимаш срещу слънцето да се получава такива отблясъци, ако използваш филтри може и да изчезнат;)))) а за серийните снимки според мен качеството се нарушава, поне при мен е така, но и аз често използвам този метод особенно при децата;)

# 707
Новия обектив престигна и много му се радвам ! Ето първата снимка от днес - портрет на сестра ми Пепи. Скоро ще кача още от серията Wink Очаквам критика и мнения.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 19:43 от chaushev

# 708
Май е нормално като снимаш срещу слънцето да се получава такива отблясъци, ако използваш филтри може и да изчезнат;)))) а за серийните снимки според мен качеството се нарушава, поне при мен е така, но и аз често използвам този метод особенно при децата;)
Благодаря, Ели!
А за филтрите какво да кажа - поне сте ме предупредили, че с ДСЛР-а нещата само започват  Laughing

# 709
Такаааа, сега в процеса на опознаване с апарата и обектите ми възникват следните въпроси:

1. Приемливо ли е, когато си снимал леко срещу слънцето напр. , да ти се появяват разни бликове (всъщност не знам как се наричат точно) от него? В смисъл дали това трябва да се избягва принципно или зависи от това какво "иска да каже авторът" Simple Smile ?

Абсолютно нормално е
Можеш да ги намалиш със сенник или да ги приемеш като ефект  Mr. Green

2. Използвате ли функцията серийни снимки като снимате напр. децата с цел по-голяма вероятност да се улови МОМЕНТЪТ и има ли някакви предимства/недостатъци това - в смисъл отразява ли се на качеството или под.?

Аз не виждам защо да падне качеството?? според мен качеството до колкото зависи от апарата няма как да се промени. За сметка на това, може да падне силно качеството свързано със зад апаратното устройство - не мислиш толкова какво снимаш, как кадрираш, на какви настройки снимаш...
Има вероятност да снимаш "на кило" с идеята, че все някоя ще стане.

В някои случаи е много полезно.
Представи си примерно чакаш човек, който ще излезе от водна пързалка.
Знаеш от къде ща падне и съответно къде трябва де е фокуса, как искаш да кадрираш и че трябва да снимаш на висока скорост. 
Когато го видиш на последния завой натискаш спусъка на серийно снимане и има по-голяма вероятност да получиш търсения кадър.
Но пък може и да ти се задръсти паметта и да спре да снима точно, когато ти трябва  Mr. Green

# 710
тъкмо се бях засилила, но рали е по-бърза  Simple Smile

нормални са тези блясъци, lens flare е това. Принципно се смятат за паразитен ефект, но на мен много ми харесва на някои снимки, дори си мисля да поработя в тази посока - виждам напоследък улични портрети, снимани така, и едно такова романтично мъгливо осветление, контражур, но не съвсем.  Wink Филтрите не могат да ги махнат.

За снимането в серия също съм на мнението на Рали. Няма причина да се влоши качеството на файла, ако това питаш.

Честита ви нова година, btw, и на новите членове на клуба welcome  Simple Smile

Оу, да се похваля ли малко? Включиха ми солените лимони в блогосферата на Дневник, похвал, похвал  Joy

# 711
Привет и от мен, чета, разглеждам, пак ви чета..., не мога да смогна. Снощи реших да опитам Photoshop Lightroom, сън не ме хвана, изумих се какви неща може да се прави с тази програма. Поиграх си доста с него, но определено и там имам многоо да уча, имам чуството, че ми липсва окото на фотографа.  ooooh!
Не знам дали сте обърнали внимание на скромните ми опити за зимни снимки, с допълнителни промени в крайна сметка изглеждат така:
махнах ги, ето новите, извинявам се! Embarassed
http://www.flickr.com/photos/vesseladukova/sets/72157623146954176/

Приемам всякакви критики.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 22:27 от Mama Vessi

# 712
ОООО
Лоис, честито
много добра новина. Това предполагам силно ще вдигне посещенията

Веси, окото на фотограф не е вродено, тренира се
Мисля, че  в Лайтрум може да ти показва прегорели или прекалено тъмни зони
Поправете ме, ако греша.
Включи го за да ти помага да не прекаляваш с обработката.

# 713
Мисля, че  в Лайтрум може да ти показва прегорели или прекалено тъмни зони
Поправете ме, ако греша.

Хехе, мдаа права си за окото.  Hug
Ще съм благодарна ако нямой ми разясни за това, което ми пишеш за Лайтрума. Mr. Green

# 714
Нямам на този компютър, ако не се включи никой утре ще проверя

Да споделя с вас един интересен фотошоп урок
http://www.tutorial9.net/photoshop/creative-photoshop-animal-kin … ulation-tutorial/

# 715
Мисля, че  в Лайтрум може да ти показва прегорели или прекалено тъмни зони
Поправете ме, ако греша.

Ще съм благодарна ако нямой ми разясни за това, което ми пишеш за Лайтрума. Mr. Green

така - като си в модул develop (2-рия таб, най-горе вдясно) пак в горен десен ъгъл виждаш хистограмата на снимката.... в горните 2 края на хистограмата има 2 малки триъгълничета, на които кликаш с мишката и лявото ще ти показва черните зони, а дясното - прегорелите....

# 716
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Луизка, честитка, душа - моя/ наша гордост си Hug. Още много успехи тази година Peace

За тези снимки с бликовете, които обсъждате, и аз съм фен, скоро дори пробвах, но явно слънцето не ми беше на правилната равнина или просто не съм схванала как точно да го направя Joy

Добре дошли на "новите" и дано ви е приятно тук Hug

chaushev, май съм пропуснала онази част, 'дето чакаш обектив - какъв е?! И честит да ти е, разбира се Peace От пропъртис видях само, че снимаш с НиконЯ, който притежавах и аз преди да сменя "религията" Crazy (моден е този израз, та и аз в крак с модата Mr. Green)

Един клоуз ъп на Ру  Mr. Green (този път спящ Party)

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 23:07 от Муцуна

# 717
Agent Provocateur/b], сърдечни благодарности за разясненията bouquet, това е страхотно!!!
Муцуна, много е сладък, обичам такива спящи мъници.  Grinning

# 718
Благодаря за отговорите момичета!  Hug
Аз всъщност си харесах бликовете, някак се доближаваха до заснеманото Simple Smile, защото слънцето тъкмо изгряваше някъде над Родопите и като го гледаш те заслепява и примижаваш и все едно пак виждаш бликове...

Честито Lois!!!! Възхищавам се искрено на това, което правиш с храната  и с камерата!!! Радост за много сетива е това и е хубаво да виждат повече хора и да се наслаждават!

# 719
Лоис, честито и браво! Блогът ти е истинска наслада за сетивата. Simple Smile И много образователен, също, за бедни откъм кулинарни хрумки, като мен.  Wink

Чаушев, добри портрети с този обектив. Почети още за кадриране и композиция. Снимай още много сестра си, пробвай и по-близък план.

Мама Веси, Лайтрум е много удобна програма за фотографи. Особено за мен като начинаещ ми бе супер полезна.
За прегорялото и тъмното е важно и самият  монитор да е добре калибриран откъм цветове и яркост.
Снегът ти в новите снимки малко жълтее и зеленее.

Моята снощна текстурна вакханалия, която вече повечето видяхте.  Wink
Благодаря за коментарите във фликър.
Рали, само в сепия не я пробвах. Правех го цветен кадър, нещо не се получи, обърнах в черно-бяло и реших, че ще е това. Вероятно ще се получи интересно в сепия, да.

Това е сестра ми. Мисля да разпечатам в по-голям формат на платно за подарък за рожденния й ден.  Simple Smile Тя пък е художник, мисля, че ще й хареса.

Общи условия

Активация на акаунт