Връщали ли сте нещо намерено?

• 11 251
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Намирала съм телефон на паркинг пред магазинче - преди години, когато бяха скъпи /беше точно модел, който исках да имам/. Върнах го, разбира се. Братовчед ми преди време върна куфарче с пари и документи - от всичко по много  Mr. Green. А братовчедка ми пък, в продължение на 4-5 години загуби 7 фотоапарата  Mr. Green.

# 46
  • В чуден свят с четири Слънца
Какво значение има каква е реакцията на отсрещната страна? Нали вие сте направили най-доброто?
Вашите постъпки са важни, а не на другите.
Не си ме разбрала правилно, аз не върнах чантичката с користната цел да получа благодарности, а защото смятам, че така е редно. Но господина така грозно се държа, а и очевидно това за него бяха джобни пари, по това, което видях, и затова ме хвана яд, че парите не отидоха за нещо смислено. Не за хазарт, мацки и барове...Въпросната мутра не беше опряла до тях и ми намекна, че едва ли не съм луда. Както и да е, постъпила съм както смятам за редно.

# 47
Намирала съм и съм връщала мобилен телефон,а тоя дето му го върнах едно мерси не каза.
И  в пощата портомоне на една бабичка.

# 48
Не си ме разбрала правилно, аз не върнах чантичката с користната цел да получа благодарности, а защото смятам, че така е редно. Но господина така грозно се държа, а и очевидно това за него бяха джобни пари, по това, което видях, и затова ме хвана яд, че парите не отидоха за нещо смислено. Не за хазарт, мацки и барове...Въпросната мутра не беше опряла до тях и ми намекна, че едва ли не съм луда. Както и да е, постъпила съм както смятам за редно.
Никога не се знае... И той ще остарее, и той ще има моменти на преосмисляне - може пък точно за тази случка да се сети (... и да дари на някое дете много повече от 5000 - примерно).  Peace

# 49
  • Между гори и планини
Намирала съм дамска чанта като дете, баща ми я занесе в "Милицията" и си намери собтвеничката.
В единият магазин където работех преди 10 г. беше забравен мобилен, цял ден звъня и казвах да се  обадят на собственника да дойде да го прибере, на другата сутрин човека си го прибра. Преди 2 години пак намерих телефон, много скъп, на една пейка, разгледах менюто и се  обадих на "майка", срещахме се с "дъщерята"  и й го върнах.
Слава Богу,  аз не съм губила нищо, за сметка на това са ми крали дамска чанта и знам колко е гадно.

# 50
Намирала съм дребни суми пари- 5,2,едно левчета.Пазя си ги всичките!
Иначе, когато работех, редовно по щандовете съм намирала ръкавици, шапки, шалове.Някои си останаха непотърсени.

# 51
Не съм намирала нещо за да го върна. Като изключим някоя стотинка или лев два на тротоара, чийто собственик малко трудно би се установил.
Но си спомням, че преди време си бях загубила портмонето с някаква символична сума и документи в него. Обади ми се един господин, срещнахме се и ми го върна.   bouquet  Радвам се, че все още има добри хора. Ако аз намеря нещо, не бих се замислила дори, бих потърсила собственика или бих го предала в полицията.

# 52
Не съм намирала нищо ценно,наскоро намерих 2 лева пред кооперацията,мъжа ми вика хубаво си ги намерила,а ма то аз съм ги изпуснал преди малко защото рових да търся дребни за сок на детето ,много се смяхме..... Joy
Иначе редовно губя телефони и пари понякога,никой не ми е връщал нищо Naughty
Брат ми на 2 пъти в бързината е забравял чантичката си на количка в Метро(връща се след 5 минути (няма я),пълна с пари  доста и документи-служебни.Никой нищо не му върна и двата пъти,а вътре му бяха личните карти и още куп важни неща освен парите .Малко са съвестните граждани Wink

# 53
  • Стара Загора
Аз така намерих едни 10 лв на майка ми на село.
Изпуснала ги към 14 часа, в 16 и 30 минаваме по същия път и аз й казвам гледай къв късмет имаш ето ти 10-те лв.
Тя ми вика "ти сега ги пусна да не се ядосвам", обаче се убеди, че са нейните защото бяха сгънати Simple Smile

# 54
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Портмоне, пълно с карти от най-различно естество, на дъщерята на Петко от "Трамвай №5"
Тя май още не беше разбрала, че го е загубила  Grinning
Веднъж намерих 50 лева пред едни супермаркет, ама на кой да ги върна? Повъртях се 10-15 минути, да видя дали няма да се появи някой с търсещ поглед, ама не стана, та си ги изхарчих  Simple Smile
На татко една мила жена му върна пликче, в което имаше около 1500 долара, и кардиограма.
Беше го забравил в сладкарницата под ДСК каса (или нещо такова беше), дето беше навремето на "Костенски водопад" и "Емил Марков".

# 55
Лятото на басейна както си лежим и гледам от чадъра виси една дамска чанта а няма вече никой покрай нас. Чудихме се дали да я оставим или да я вземем и решихме да я вземем. Имаше 2 GSMa 20 лв и много различни карти. Видях набраните номера от единия телефон и звъннах на "мама" вдигна ми майката на жената която си беше забравила чантата. Те даже не бяха разбрали. Като се прибирахме към града минахме покрай тях с колата и им я дадохме в отплата жената отвори портомонето и ни даде тези 20 лв да се почерпим

# 56
Аз предимно губя, но си спомням, че веднъж намерих мобилен телефон - беше преди 4-5 години. Оказа се, че някакъв тийнейджър го е изгубил, а за отплата татко му предложи да ни черпи шише ракия  Crazy

Няколко пъти обаче са ми връщали изгубени портфейли с документите вътре. Единият път една възрастна жена ме беше търсила 2-3 пъти в апартамента, в който живеех и след това оставила бележка на съседите ми. Има все още такива хора за щастие.

# 57
Намирала съм и съм връщала  скъп мобилен телефон ,голям майтап беше докато брат му на момчето разбере кои мобилен е загубил точно щото имал 3 Laughing
Момчето явно голяма блейка беше много се смя  Crazy Идваше ми да го питам ако го бях задържала така ли щеше да се смее пак  Grinning

# 58
Намирала съм чантичка с голяма сума пари на една бензиностанция.Жената си я беше оставила върху колонката...че я гоних с колата..голям екшън беше..оказа се че носи някакви аванси и ме благославя...тука намерих GSM...издирих собственика с обаждания и му го върнах..а пък ние с мъжът ми сме губили много неща(портмонета,GSMи,лични документи)..нищо не са ни връщали...освен една жена в Троян,която бяга след колата за да ни върне портмонето...много и бяхме благодарни

# 59
Много ме дразнят такива темерути, дето като им върнеш нещо се държат така сякаш едва ли не те са ти направили някаква услуга! И аз съм попадала на такива ! А иначе по темата, да   връщала съм загубени протмонета, а и на мен ми се е случвало да ми връщат и винаги съм благодарила и намирала начини да се отплатя за жеста! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт