Връщали ли сте нещо намерено?

• 11 256
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз не съм намирала нищо ценно досега, най-много някоя стотинка на улицата Simple Smile. Но ако намеря телефон, чанта или каквото и да е , което да ми подскаже кой е собственика , бих го издирила и върнала.
Преди месец мъжа ми си изгуби много скъп телефон , по скоро джобен компютър се води, още не може да го прежали, не толкова заради парите , които е дал за него , а заради работата която му вършеше, телефонни номера на клиенти  и заради многото снимки на дъщеря ни и семейството ни, които беше правил с него.

# 31
Аз реших, ако не се намери собственика, приятелката ми ще помогне на един човек с тях, честен и добър, който е в затруднение. Един вид благотворителност.  bowuu
Иначе днес беше един много готин ден, явно има нещо общо. И пуснах тото, точно преди да намеря пръстените - стискайте палци.

# 32
И съм връщала, но и съм запазвала за себе си. Мога да дам пример за последното. Бях в САЩ, първа седмица ми е там, с езика не съм свикнала, с хората, с нищо... Парите ми бяха на привършване и точно тогава намерих един портфейл с около 150-200$. Бях с приятелка в същото положение като моето. Прибрахме парите, но не знаехме как да постъпим с документите (шофьорска книжка и някаква карта за магазин)...Беше ни шубе да звъннем на 911, и просто го оставихме там където го намерихме. Знам, че е глупаво и после съжалявах...

# 33
  • В чуден свят с четири Слънца
Аз наскоро намерих мъжка чантичка с документи и над 5 хил. лв. в тоалетната на едно заведение. По личната карта издирих господина и му върнах изгубеното. Той обаче ми се изсмя на жеста. Много криво ми стана. За едно благодаря изобщо не се сети...Ако знаех как ще реагира, щях да даря парите на някое нуждаещо се дете за операция примерно. Не бих ги задържала за себе си със сигурност.

# 34
Какво значение има каква е реакцията на отсрещната страна? Нали вие сте направили най-доброто?
Вашите постъпки са важни, а не на другите.
На мен не ми се е случвало. Не ми се е случвало да намеря нещо.

# 35
  • София
Аз наскоро намерих мъжка чантичка с документи и над 5 хил. лв. в тоалетната на едно заведение. По личната карта издирих господина и му върнах изгубеното. Той обаче ми се изсмя на жеста. Много криво ми стана. За едно благодаря изобщо не се сети...Ако знаех как ще реагира, щях да даря парите на някое нуждаещо се дете за операция примерно. Не бих ги задържала за себе си със сигурност.
mama_galka , направила си нещо, което единици хора биха направили , много тъпо и просташки е постъпил "господина" , на който си върнала изгубеното, та ако ще и 5 лв. да са били вътре , какво остава за 5 хиляди+документи.

# 36
И аз съм намирала портфейл издирих собственика и го върнах ,получих и благодарности и 50лв настояваше да ми даде да купя нещо на детенце казах му да върне жеста на някой в нужда.

# 37
Намирала съм само лична карта.Отидох до полицията и я оставих там.
Пари не съм намирала никога. Rolling Eyes

Губила съм лични документи с пари вътре. След десетина дни младо момиче ми се обади да ми ги върне, но парите не бяха вътре.Каза ми :"Вътре пари нямаше.Само документи". Laughing Нищо....Важното беше ,че си възтанових важните карти.

# 38
В работата съм намирала какво ли не.Около 10,ако не и повече gsm-a,пари,гривни,пръстени и др.На телефоните им преглеждам снимките и,ако познавам човека връщам.Пари...при положение,че има повече от 100 човека няма начин да знам на кой са и си ги прибирам.Порфейл,ако знам човека му го връщам,ако ли не оставям го в работата за седмица-две и,ако не си го потърсят го предавам в полицията.Гривни и пръстени,ако не си ги потърсят ги давам на някой,защото мисля,че,ако ги задържа ще ми се случи нещо лошо.
Що ли и за парите не мисля така. Laughing
Чанти и якета без всякаква документация ги заключвам в бюрото и до месец,ако не си ги потърсят ги изхвърлям.

# 39
Много често намирам телефони и ги връщам,аз също съм губила телефони и са ми ги връщали.Един път си бях забравила портмонето на количката в един магазин и след половин час ми го донесоха в къщи и нищо не липсваше.

# 40
Като цяло не съм намирала, но веднъж отивах на село и в автобуда един дядо си забрави портфейла, и виках след него да се върне да си го вземе. Той ме гледаше все едно съм паднала от Марс... Чак ми стана неудобно. Thinking

mama_galka, това сигурно е от тип хора, които като са притеснени и почват да се хиЛЬОтят и не могат да се сОпрат! ooooh! О т в р а т . Sick

# 41
Да, случвало ми се е.

# 42
Връщала съм пръстен. Като дете го намерих вкопан в земята, аз си бях изпуснала нещо и когато се наведох видях пръстена. На метри от мен имаше съседски деца, викнах ги и решихме да го занесем в магазина, там продавачката ще намери на кой е Party. Отиваме в магазина и аз и обяснявам (тя беше на мама приятелка) и жената го погледна и ми каза - отиваш при майка си и и го даваш. Прибрах се и го дадох на мама, тя 300 пъти ме пита къде съм го намерила и прочие и го почисти от земята - в него имаше земя още?!. На другия ден съседката идва и казва - ами тя дъщеря ми го е изнесла без да ми каже, взела го е от гардероба и аз не съм разбрала, мама тогава и каза че на пръстена е имало земя, че не вярва да го е държала в гардероба в това състояние, обаче онази настояваше. Мама го занесе в полицията и така. Пръстена не беше техен, но злато през 83-84 година не се намираше като сега, тогава да съм била на 5-6 годинки.

гоних една лелка да и дам ръкавиците, беше си извела кучето на разходка и явно много бързаше. Времето беше студено и ми стана жал като се замислих че ще си ги търси....

пред едно чейнчбюро си лежаха 20 лева, насреща ми един колега ми прави физиономии, аз минах почти до тях и не се наведох да ги взема, а една госпожа щеше да ме отнесе за да ги вземе тя - като ме питаше колегата защо не съм ги взела, аз му казах че съм си мислела че се снима скрита камера hahaha

имам доста случай като се замисля и кой от кой по-баламски, но какво да се прави като съм съвестна Embarassed

# 43
Като бях малка намерих паспорт на улицата.По адреса намерих телефона и се свързах с човека.Той от благодарност ми подари книгата "Овчарчето Калитко". Цяло лято я четох. От тогава нищо не връщам.
Иначе, наскоро намерих златна котвичка в парка. На следващия ден мъжът ми ме попита къде точно съм я намерила, посочвам с пръст и в този момент той вдига от там синджирче с кръстче и сърчице и ме пита- а, това защо не го взе? Ми, аз да не съм някоя алчна .

# 44
Като бях малка намерих паспорт на улицата.По адреса намерих телефона и се свързах с човека.Той от благодарност ми подари книгата "Овчарчето Калитко". Цяло лято я четох. От тогава нищо не връщам.

Joy

Общи условия

Активация на акаунт