Връщали ли сте нещо намерено?

• 11 261
  • 79
  •   1
Отговори
# 15
  • ride my bike...
Като малка намерих паспорт. Беше заровен в снега. Отидох да го върна на собственичката, а тя като ме погна.....Колко нагла съм била да и го открадна с парите, а сега само паспорта да и връщам. Хукна да ме гони по стълбите и да крещи. Откачена история...
Преди месец намерих хубав телефон в такси. Дадох го на шофьора , а той взе че го изключи...Каза, че щял да го върне като се обадят, но малко ме съмнява newsm78

# 16
  • До хладилника, който обичам
Намирала съм фотоапарат в чужд град, заровен в снега. Нямаше кого да питам, имаше снимки вътре, но не съм се сещала да търся през форума, да речем (а и тогава тук бяхме по-малко хора). Задържах го, дадох го на нашите - малко лоши снимки правеше, вероятно заради престоя в снега, но като за онези години беше ок Simple Smile

А иначе само губя. По-късно изгубихме нашия апарат, например, и колкото и да го търсихме само 30 минути по-късно (пред блока), никой не си призна Simple Smile

# 17
Да връщала съм-веднъж паспорт,намерен на улицата,и втори път портфейл с пари и документи,намерен в киносалон.

# 18
Миналата година намерих в един бар смарт фон - веднага казах на барманката, която пък го върна на момчето.
И портомоне съм намирала, пак в заведение. Него оставохме на персонала, дано са били достатъчно добри, за да го върнат на собственика.
А миналото лято с колегите открихме портфейл, пълен с пари и документи. Голямо разследване беше, докато открием собственика. Накрая се появи едно момиче в напреднала бременност, дори не беше разбрала, че ги е изгубила. Беше толкова изненадана, че не ни благодари, но аз й оглеждах едрото коремче и ми стана едно мило Heart Eyes

# 19
  Предната седмица в заведение намерихме портмоне на момиче, ученичка, защото имаше ученическа карта и карта за БДЖ. Имаше визитка на мъж със същата фамилия, решихме ,че е таткото. Сигурно много съм притеснила човека като му звъннах и попитах :"Това момиче дъщеря ли ви е?" и чак после обясних за какво иде реч. Момичето дойде, беше много мило и благодари.
  Аз веднъж си бях забравила портмонето в магазин. Върнах се и  продавачът се пошегува минута-две с мен и чак после ми каза, че е там. Даде ми го и каза:"И да почерпиш, щото ако беше някой друг..." Имах една единствена едра банкнота вътре и нямаше как да му я оставя, на другия ден отидох с бонбони и някакво безалкохолно. Но ми стана много неприятен този човек.

# 20
  • Димитровград
Връщала съм мобилен телефон, до блока го намерих и беше в много опърпан калъф, явно са го подритвали.Изобщо не се зарадваха хората,просто си го взеха и толкова.
Пак бих върнала, ако се установи собственика.Не обичам да ползвам чужди работи.
Банкноти обаче без портмоне-няма да ги върна.
На мен никога не са ми връщали нищо, а съм губила много вещи.Както казваше баба-кьорав карти не играе.

# 21
 Сега се сетих как върнах един телефон, забравен в хотела, където работя и вместо да изпиша вежди избодох очи. Търсех на кой от познатите му да звънна, естествено  не звъннах на "Пилето", защото ако не е бил с нея в хотела-лошо. Избрах някаква друга мацка, която да вземе да се окаже жена на приятел негов , с който са  били заедно във въпросната вечер. И дойде приятелят да вземе телефона , започна се:" Ама ти каза ли , че сме били с жени, сети се какво точно каза , за да знам какво аз да казвам". Ужасно. Сигурно щеше да е по - добре да не бях го връщала.

# 22
  • Стара Загора
 Една майка с бебе изпусна нещо, аз вървях срещу нея по алеята, тя зави  и влезе  в един детски магазин, отстрани на улицата. Наближавам виждам че са пари, в същото време един мъж сяда на пейката и застъпва едната банкнота. Той вървеше зад майката. Аз вземам парите на бегом в магазина и й обяснявам какво е станало, добре че  мъжът също й върна парите.
Много странна ситуация беше.

# 23
  • София
 На пазара намерих масивен, златен, дамски пръстен.Само докато го вдигах, ме връхлетя една от продавачките през три сергии по-настрани, която беше видяла какво правя и заяви,че е неин. Дадох и го, и чак после се замислих, дали не трябваше да видя какъв е и да я накарам поне да го опише.Останах с гадното усещане,че  излъга, а мен тези усещания никога не са ме лъгали. Така или иначе аз не бих го взела, щях да го предам в полицията. Страх ме е да взимам намерени неща.

Онзи ден върнаха телефона на мъжа ми, той дори не бил разбрал, че го е изгубил. Намерило го 10- годишно момиченце и го дало на майка си, тя да се обади на някой от списъка.Така ,че му се обади негов колега, да му каже къде да си го търси.

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 16:54 от Тайна

# 24
  • Варна
Връщала съм доста неща (бачках едно лято като камериерка преди години), гонила съм с детето на ръце една мацка, на която и паднаха пари от задния джоб.
Единственият път, когато съзнателно не върнах пари ( видях, че аптекарката ми е върнала с 10 лв. повече на излизане от аптеката), после ми призля- буквално, заболя ме стомах, глава, голяма съм гъска.

# 25
  • София
Темата ми напомня за една случка от това лято. Ние сме на фест някъде из Чехия. Наредени пейки с дървени маси и се лее бира. Натоварена се приближавам към една маса с няколко насядали и на английски питам: Свободно ли е? В момента, в който сядам виждам към края на масата, сред остатъците от храна и празни чаши един гсм. Взимам го и питам пак на английски: Ваш ли е? Мацката, която седеше срещу мен веднага, кимна и си го сложи до кутията с цигари. След половин чаша бира време дойдоха още чехи и компанията от масата, на която бяхме седнали се премести на съседната маса. Останахме сами. И се усетихме. На съседната маса всички ни зяпаха и се хилеха. Разглеждаха гсм-а, който току-що им бяха дала. Нямаше нужда да разбирам чешки, за да разберем за какво става дума. Почувствах се излъгана... Хвана ме яд. Имаше пункт за изгубени и намерени вещи. Та така.

# 26
Аз нищо не съм намирала, най-много някоя стотинка, но пари също не съм.
На баща ми преди много години му върнаха чантичка с пари и документи....имаше доста пари вътре.
Преди 2г пък си беше забравил портмонето на стелажа за обувки пред вратата (2апартамента, които са отделени с желязна врата и се заключва). След час се сеща....обаче портмоне няма. Изглежда междинната желязна врата не е била заключена и някой от блока просто си го е взел.
Страшно много ни беше яд за документите, защото трябваше всичко да подновява.....така и не ги подхвърлиха. Още по-големият проблем се оказа талона на колата....загубил някъде из нас и големият талон....и сменя чак номерата на колата заради това.

# 27
Миналата година намерих на плажа доста скъп мобилен телефон.
Обадих се на "мама" и половин час я убеждавах, че това не е шега. Оставих моя номер. След около 20 минути ми позвъни собственичката на телефона. Младо момиче на няма и 20 г. Като се видяхме да й върна телефона искаше да ми даде 50 лв. Отказах й. Помоли ни да изчакаме /бях с мъжа ми и детето/. Върна се с голям плюшен мечок подарък на малката. Него приех.
И това е някакъв комплекс - тя вероятно щеше да се зарадва.

Намирали сме, връщали сме - когато може... и не сме връщали - когато си на "полето". Как не се случи да намеря куфар с пари или бижута у нивата и да няма нищо друго - нито телефон, нито документи... Хм... А ако ме загризе съвеста и ако пусна обявя - никой да не се обади...  Mr. Green

# 28
  • До хладилника, който обичам
Скоро зарязах количката с бебето вътре, за да гоня една майка, която, нарамила нейното си дете и бутаща количка, докато говори по телефона, изобщо не видя, че чантата й падна. Много объркващо ми беше, хем да я настигна и да й дам чантата ми се иска, хем да си зарежа бебето само (че тя много бързоходна излезе и бързо набра скорост, не ми чу виковете 'Гопожо, госпожо'. Малко не благодари, ама да е жива и здрава.

# 29
  • в Tara
преди години намерих мъжко портомоне с документи, върнах го.
скоро намерих пак такова, но освен док. имаше и пари. понеже бързах го предадох на първия срещнат полицай. после съпругът ми малко ме нахока newsm78

Общи условия

Активация на акаунт