Зеленчукова крем-супа - въпрос?

• 2 924
  • 14
  •   1
Отговори
Момичета, готвя за пръв път крем-супа  Embarassed Embarassed Искам да ви попитам дали изливате водата, в която са варени зеленчуците, пасирате и след това добавяте мляко, или трябва да ги пасирам заедно с водата и след това да добавя мляко?  newsm78

# 1
Чела съм, че трябва да се пасират само зеленчуците, аз обаче пъхвам пасатора в тенджерата и пасирам направо в супата. Все пак внимавай да не се изпръскаш с врялата течност.  bouquet

# 2
  • Czech Republic
Момичета, готвя за пръв път крем-супа  Embarassed Embarassed Искам да ви попитам дали изливате водата, в която са варени зеленчуците, пасирате и след това добавяте мляко, или трябва да ги пасирам заедно с водата и след това да добавя мляко?  newsm78

Здравей!

Не изхвърляй водата - това си е зеленчуков бульон, има много ценни елементи в нея, по-скоро в зеленчуците нищо не е останало освен целулоза. Peace

# 3
Благодаря   bouquet Ще пробвам да махна зеленчуците от водата и такада пасирам, а евентуално след това може да добавя от бульона и млекце.  Peace

# 4
Не слагам много вода и пасирам всичко заедно. Ако стане по-гъста - доливам тогава вода или мляко. Всъщност не слагам мляко, а течна сметана малко и масло.  Simple Smile

# 5
От картофи ли е супата? Аз винаги хвърлям водата на картофите, не знам защо, но ми е гадна. Rolling Eyes Ако е от други зеленчуци, запазват част от водата, но доливам малко мляко и малко масло. Peace Може докато се варят зеленчуците да пускаш вътре една глава лук - цяла, но преди пасирането я махаш.

# 6
  • София
пасирам всичко в тенджерата и не хвърлям водата

# 7
Готова съм!   chef Отделих зеленчуците от бульона, пасирах ги и постепенно добавях и по малко вода. Накрая и чаша мляко и стана ммммммм  bowuu В супата има картофи, моркови, грах и броколи. Сега пека крутоните  Mr. Green Благодаря ви!

# 8
  • Варна
От картофи ли е супата? Аз винаги хвърлям водата на картофите, не знам защо, но ми е гадна. Rolling Eyes Ако е от други зеленчуци, запазват част от водата, но доливам малко мляко и малко масло. Peace Може докато се варят зеленчуците да пускаш вътре една глава лук - цяла, но преди пасирането я махаш.
Каква е идеята на лука?

# 9
Каква е идеята на лука?

Майка така прави и аз така съм запомнила. Mr. Green За да стане по-хранителна, нали в лука има полезни неща, и да влязат в супата, иначе самия лук после се хвърля. Мисля че, е заради това. newsm78

# 10
  • Czech Republic
Не съм Лурдес, но ще се опитам да отговоря - лука придава на ястията специфичен вкус. Аз лично бих го пасирала, но има хора, които не го харесват след като е сварен и го махат. Иначе по същия начин понякога слагам цяла глава лук с набодени в нея карамфилчета, когато варя (задушавам) ориз която после също изхвърлям. Свеки например когато прави бистър бульон за супа (тук доста от супите са такива) вари корените за супа цели, заедно с месото на силен булон и после корените ги изхвърля. На мен това не ми се нрави и аз например в супа слагам само настъргани корени за супа - хем не се виждат, хем остават в супата. Peace

ПС. Тя ти е отговорила вече. Hug

# 11
  • Варна
Благодаря и на двете за отговорите  Hug

Беше ми странно, защото обичам лук и бих го пасирала заедно с другите зеленчуци...

# 12
  • UK/София

Аз правя крем-супа като приготвям зеленчуците в този уред.

Зеленчуците уж запазват всички полезни съставки.Като станат готови, прибавям прясното мляко и пасирам.

# 13
Благодаря и на двете за отговорите  Hug

Беше ми странно, защото обичам лук и бих го пасирала заедно с другите зеленчуци...

Ти все пак си пробвай как ще стане с лук и без лук, и според това дали ти хареса! Hug Peace

# 14
Ако позволите да предложа любимата крем супа на децата ми от картофи и варени яйца.
7-8 картофа,2-3 сварени яйца,1 морков,1 глава лук,доматен сок 1 каф. чашка,олио.сол,копър,дафинов лист.
Картофите нарязвам на едро и слагм да се варят заедно настъргания морков и нарязания лук.Посолявам и добавям даф.лист.Като се сварят ги пасирам(понякога ги намачквам хубаво) и добавям дом.сок и олиото(може и масло).Като поври 10 мин. се добавят яйцата нарязани на кубчета, ври още 2-3 мин. и супата е готова.Поръсваме с копър.

Общи условия

Активация на акаунт